TURİZMİN SESİ
Bahar Zirvesine katılan KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Derviş Gezer ile JCI Türkiye 2011 Başkanı Gülboy Güryel ve JCI Ankara 2011 Başkanı İpek Güney KKTC Turizm Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Kültür Bakanlığı arasında sürdürülen işbirliği sonucunda 2011 yılının Türkiye'de Kuzey Kıbrıs yılı olarak ilan edilmesi ve projeleriyle ilgili olarak basın mensuplarıyla bir araya geldi.
KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Derviş Gezer yaptığı konuşmada; KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki tarihi birliktelik ve süregelen kardeşlik Anavatan-Yavruvatan sıfatları ile tanımlanırken, bizler bu ilan bahanesi ile bu sıfatımıza turistik bir ekleme yapma amacını taşıyoruz. Kuzey Kıbrıs Turizmi, Akdeniz çanağındaki tüm lider turizm ülkelerine rağmen, özellikle bozulmamış doğası ile büyük umutlar vaat etmektedir. Doğanın yanısıra sanayileşmemiş ekonomik yapısı nedeniyle tertemiz sahilleri, son yılların parlayan yıldızı eko-turizme yönelik girişimleri ve tüm bunlar yanında 10,000 yıllık kültürel mirası ile de dikkat çekmektedir. dedi.
KKTC Turizminin Akdeniz çanağındaki diğer destinasyonlara oranla istenilen bir noktada olmadığını belirten Gezer şöyle devam etti: Buna karşın yukarıda değindiğim faktörler, gelecek adına Kuzey Kıbrıs markasını özgün ve tercih edilebilir bir destinasyon haline getireceği iddiasındayız. Ülkemizde bugün 18,000 civarındaki yatak kapasitesi varken tesislerimizde konaklama gerçekleştiren turist sayımız ise 500,000'dir. Gelen toplam turistimizin %70'i Türkiye, geriye kalan %30'u ise İngiltere, Almanya ve İtalya'dandır. KKTC'de turizm lokomotif sektör kabul edilmiş ve devlet politikaları ile desteklenmektedir. Bu çerçevede de turist taşıyan tur operatörleri teşvik edilirken, turizm yatırımcıları da yine yasalarla özendirilmektedir diye belirtti.
TÜRKİYE'DEN YETERLİ TURİST GELMİYOR
KKTC Turizminin ana pazarının Türkiye olduğunu ifade eden Derviş Gezer sözlerini şöyle sürdürdü: 80 milyonluk bir Türkiye Cumhuriyetinden tüm tarihsel geçmişimiz ve bugün devam eden kardeşliğimize rağmen yeterli turist sayısına ulaşamadığımız kanaatindeyiz. Bu yetersiz konumun nedenlerinin en başında KKTC'nin Türkiye Cumhuriyeti nezdinde bilinen turistik tanımının yetersizliğidir. İşte tam da bu noktada iki devlet arasında oluşturulan 2011 Kuzey Kıbrıs Yılı projesinin önemi ortaya çıkmaktadır. Bizler KKTC olarak 2011 Kuzey Kıbrıs Yılı projesi ile birlikte Kuzey Kıbrıs olan turizm markamızı sizlere daha anlatmak, gerekirse turistik tanımın yeniden yapılandırılarak Türk kardeşlerimizin Kuzey Kıbrıs Turizmi konusundaki algısını yeniden tanımlanama gayreti içinde olacağız. Kuzey Kıbrıs'ı ziyaret eden ve edecek Türk turistlere Kuzey Kıbrıs'ın bir turizm destinasyonu olduğunu vurgulayacağız. dedi.
HEDEF 1 MİLYON TURİST
2011 Kuzey Kıbrıs Yılı projesi ile birlikte konaklayacak turist sayısını orta vadede 1,000,000 turiste çıkarmak hedefindeyiz, bu hedef için ana pazar olan Türkiye Cumhuriyeti'nden turist getirecek turizm ve seyahat acentelerimize de seslenmek istiyorum diyen Gezer şunları söyledi: Devlet politikası ile desteklenen Kuzey Kıbrıs turizmi, ülkeye taşınacak her turist için 15 ile 25 Euro arasında teşvikler sağlamaktadır. Ülkemizdeki konaklama hizmetlerinde hem yıldız bağlamında hem de eko-turizm bağlamında muhteşem tesisler hizmet vermektedir. Bu noktadan hareketle, bizler KKTC Devleti ve turizmden sorumlu Bakanlık olarak 2011 Türkiye'de Kuzey Kıbrıs Yılı projesinin hayata geçirilmesi nedeniyle çok mutluyuz. 2011 yılı için öngörülen bu projenin genişletilerek ve yaygınlaştırılarak geleceğe de taşınacağından eminiz. Bununla birlikte böyle bir proje bahanesi ile Kuzey Kıbrıs turizmini sizlere yeniden anlatmaktan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecekte söz sahibi olacak liderleri ve girişimcileri ile bu ortamda beraber olmaktan büyük gurur duyuyoruz. diyerek sözlerini tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.