• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

AVRUPALI TATİLCİLERİN %53 ‘Ü KART KULLANIYOR

AVRUPALI TATİLCİLERİN %53 ‘Ü KART KULLANIYOR
MasterCard tarafından gerçekleştirilen araştırma, Avrupalıların tatilde yanında nakit taşımak istemediğini, banka ya da kredi kartlarını tatilde yanlarında bulundurmayı yılın diğer dönemlerine kıyasla çok daha sık tercih ettiğini ortaya koyuyor

MasterCard tarafından gerçekleştirilen araştırma, Avrupalıların tatilde yanında nakit taşımak istemediğini, banka ya da kredi kartlarını tatilde yanlarında bulundurmayı yılın diğer dönemlerine kıyasla çok daha sık tercih ettiğini ortaya koyuyor. Avrupalıların yüzde 91’i kartını tatilde yanında bulundururken bu oran evlerine döndüklerinde yüzde 60’a düşüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 53 ile yarıdan fazlası ise tatildeyken ödemelerini kart ile yapmayı tercih ediyor.

MasterCard tarafından Türkiye’ye özel olarak gerçekleştirilen ve tatil alışkanlıklarını sorgulayan MasterIndex araştırmasına göre, halkın yüzde 53’ü ortalama iki hafta yaz tatili yapmayı planlıyor ve tatillerini evde, akraba yanında ya da yurt içinde bir otele geçirmeyi düşünüyor.MasterCard tarafından yapılan araştırmaya göre, Avrupalılar, tatilde nakit yerine banka ya da kredi kartı kullanmayı tercih ediyor. Araştırmaya katılanların yüzde 91’i tatilde yanlarında banka ya da kredi kartlarını bulundururken bu oran tatil bitimi ile yüzde 60’a düşüyor. Avrupalıların tatilde ödemelerini neden kart ile yaptığını açıklarken belirttiği ana sebepler arasında, rahatlık (yüzde 65), nakdin çalınması endişesi (yüzde 41), güvenlik (yüzde 38), ellerinde nakit tutmama (yüzde 37), hız (yüzde 34) ve harcamaları daha iyi takip etme (yüzde 30) yer alıyor. 
 
Avrupalılar Nakdin Yakında Tarihe Karışacağını Düşünüyor
MasterCard tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, tüm Avrupalıların yüzde 44’ü yeniliklerin hızından ötürü nakdin yakında tarihe karışacağını düşünüyor. Avrupalı tüketicilerin yüzde 50 gibi şaşırtıcı bir oranı da, nakdin ödeme yapmanın en ucuz yolu olduğuna inanıyor. Tedavüldeki Nakit Paranın Maliyeti Her Alman Vatandaşına 150 Euro’ya Mal Oluyor. Yapılan araştırmalar, tüketicilerin nakdin maliyetli olduğu yolundaki düşüncelerini doğruluyor. Tüketiciler kullandıkları nakdin işlenmesi, tedavüle çıkarılması ve korunmasının bedelini cebinden ödüyor. Örneğin, tedavüldeki nakit para her Alman vatandaşına yılda 150 Euro’ya mal oluyor .
 
Tatilde Zaman Değerli
Araştırma sonuçlarına göre, Avrupalıların yüzde 51’i tatilde ATM aramayı, sahilde uzanmak veya şehrin tadını çıkarmak için kullanılabilecek zamanı boşa harcamak olarak görüyor. Yüzde 29’u kartla ödeme yapamadığında sıklıkla kendini kaybolmuş hissettiğini belirtiyor. 
 
Düşük Tutarlı Alışverişlerde Tercih Nakit
Araştırmaya göre, tüketiciler kimi küçük harcamalar için kartlarını cüzdanlarından çıkarmaktan rahatsız oluyor ve sıklıkla bunları nakit ödeyerek satın alıyor: örneğin, Avrupalılar çoğu zaman kartpostallar (yüzde 85), dondurma veya atıştırmalıklar (yüzde 84), garsona verdiği bahşişler (yüzde 83), taksi seyahati (yüzde 77), hatta hediyelik eşyalar (yüzde 61) için nakit ödeme yapıyor.
 
Türk Halkının Yarısının Yaz Tatili Planı Var
MasterCard tarafından Türkiye’ye özel olarak gerçekleştirilen “MasterCard Yaz Tatili Araştırması”na göre, halkın yüzde 53’ü yazın tatil yapmayı planlıyor. Araştırma katılımcıları için yaz tatilinin anlamı sorgulandığında ise yüzde 43’lük kesimin akraba ziyareti / köye gitmek, yüzde 36’lık kesim için ise deniz, güneş, kumsal anlamı taşıdığı ortaya çıkıyor. 
 
Araştırmaya göre, yaz tatili alışverişinde en büyük gider kalemi giyecek. Araştırmaya katılarak tatile çıkacağım diyenlerin yüzde 46’sı hazırlık için giyecek aldığını belirtiyor. Kozmetik, spor malzemesi, kitap / dergi de diğer gider kalemleri arasında. Bu alışverişlerin yüzde 25’i alışveriş merkezlerinden, yüzde 15’i mahalle mağazalarından, yüzde 11’i ise semt pazarlarından yapılıyor. Ekonomik seviye arttıkça alışveriş için büyük mağaza ve butiklere yönelim artıyor. 
 
Araştırma bulguları hakkında 
Bu rapor ile, çevrimiçinde gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçları sunulmaktadır. Sorular, İspanya, İtalya, Almanya, İsveç, Birleşik Krallık, Fransa, Polonya ve Ukrayna’dan oluşan sekiz ülkedeki 3.310 katılımcıya (18 yaş üstü) yöneltilmiştir. Katılımcıların tümü geçen yıl ardı ardına en az iki gün (dinlenmek amacıyla) süren bir tatile çıkmıştır. Tümü banka ve/veya kredi kartı sahibidir.
Örneklem, yaş (18-60) ve cinsiyet açısından her bir ülkenin nüfusunu temsil etmektedir.
Araştırma, 29 Mayıs ve 4 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.
 
Ülke Kart ile daha sık ödeme yapmak isteyen Avrupalı tüketicilerin yüzdesi
Polonya %66
Fransa %59
İspanya %56
Ortalama (Avrupa) %53
İtalya %52
Birleşik Krallık %43
Almanya %42
İsveç %40
 
Ülke Tatilde ATM aramanın sahilde uzanmak veya şehrin tadını çıkarmak için kullanılabilecek zamanın boşa harcanması olarak gören Avrupalı tüketicilerin yüzdesi
Polonya %64
İspanya %55
Ortalama (Avrupa) %51
Fransa %50
İtalya %47
Almanya %46
Birleşik Krallık %43
İsveç %36
 
Ülke Teknolojide sürekli olarak ortaya çıkan yenilikler sonucunda nakdin yakında tarihe karışacağına inanan Avrupalı tüketicilerin yüzdesi 
Polonya %54
İtalya %52
İspanya %45
Ortalama (Avrupa) %44
Fransa %40
Birleşik Krallık %38
Almanya %34
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21