• BIST 9355.86
  • Altın 2837.382
  • Dolar 34.4229
  • Euro 36.2785
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

ATÖLYE MODERN’İN SONBAHAR DÖNEMİ

ATÖLYE MODERN’İN SONBAHAR DÖNEMİ
İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern Sonbahar 2012 dönemi, 31 Ekim’de başlıyor

TURİZMİN SESİ


Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye işbirliğiyle düzenlenen Sanat Tarihi Seminerleri, Mario Levi ile Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Disiplinlerarası Sanat ve Proje Atölyesi’nden oluşan Atölye Modern’e hafta içi gündüz veya akşam için kayıt yaptırmak mümkün.
Atölye Modern’in Sonbahar 2012 döneminde Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye işbirliğiyle düzenlenen Batı Resim Sanatı Tarihi ve Türk Resim Sanatı Tarihi seminerleri, Mario Levi’nin gerçekleştirdiği Yaratıcı Yazarlık Atölyesi bulunuyor. Bu yıl ilk kez olarak İstanbul Modern Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu’nun yönetiminde gerçekleşen Disiplinlerarası Sanat seminerleri ve Proje Atölyesi ise sanatçı Seçkin Pirim yönetiminde başlıyor.

İstanbul Modern’in (AICA) Türkiye işbirliğiyle düzenlediği Sanat Tarihi Seminerleri, sanat yapıtının tarihsel süreç içinde kat ettiği yolu, gelişim ve beslenme kaynaklarını, sanat yapıtını anlamanın ve anlamlandırmanın yöntemlerini örneklerle izleyiciye sunmayı amaçlıyor. Sanatın yaklaşık 800 yıllık gelişimini katılımcıları ile paylaşan atölyenin eğitmenleri Esra Aliçavuşoğlu, Uşun Tükel, Osman Erden, Fırat Arapoğlu, Burcu Pelvanoğlu ve Ahmet Kamil Gören.

Mario Levi ile Yaratıcı Yazarlık atölyesi, engelleri tanımlayarak yaratım sürecini en verimli biçimde kullanmanın yollarını keşfetmeyi ve yazı alanındaki sınırları genişletmeyi amaçlıyor.

Atölye Modern’in bu yıl ilk kez düzenlecek programlarından, İstanbul Modern Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu yönetiminde gerçekleşen Disiplinlerarası Sanat, günümüz sanatının çoğul dünyasına odaklanıyor. Modern ve çağdaş sanatta disiplinlerararası yaklaşımların başlangıç ve gelişimine yer veren seminerler, Alper Maral, Nusret Polat, Osman Erden, Nevzat Sayın, Derya Yücel ve Zeynep Günsür’ün aralarında yer aldığı alanlarında uzman konukların sunumlarıyla gerçekleşiyor.

Atölye Modern’in bu yıl başlayacak bir diğer programı Proje Atölyesi ise, katılımcılara sanatçılarla birlikte projeler yapma olanağı veriyor. Proje Atölyesi’nde katılımcılar, “Disiplin” kavramından yola çıkarak, dört hafta boyunca Seçkin Pirim’le birlikte kağıt heykel ve kitap sanatı tasarımları gerçekleştirecekler.

İstanbul Modern üyelerine %10 indirimli olan Atölye Modern programları ücretlidir. Katılımlar kontenjanla sınırlıdır. Atölye Modern’in programlarına başvurmak ve detaylı bilgi almak için 0212 334 73 48 numaralı telefonu arayabilir ya da atolyemodern@istanbulmodern.org adresine mail atabilirsiniz.

Atölye Modern Programları

Batı Resim Sanatı Tarihi Semineri

Batı sanatı tarihini oluşturan dinamikleri, kilise, aristokrasi ve burjuvazi geleneğinde sanatın doğuşunu, sanatın sosyo-ekonomik alanlarla olan ilişkisini, sanayileşmenin sanat alanındaki etkilerini, modern sanata uzanan gelişimini, aydınlanma geleneğini ve günümüz sanatının kendine özgü anlatılarının yapısını konu edinen, AICA Türkiye işbirliğiyle düzenlenen Batı Resim Sanatı Tarihi Semineri’nin eğitmenleri, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yardımcı Doçent Esra Aliçavuşoğlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Profesör Uşun Tükel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Yardımcı Doçent Osman Erden ve Kemerburgaz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fırat Arapoğlu.

Türk Resim Sanatı Tarihi Seminerleri

AICA Türkiye işbirliğiyle, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Yardımcı Doçent Doktor Burcu Pelvanoğlu ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Doçent Ahmet Kamil Gören’in yönetiminde düzenlenen Türk Resim Sanatı Tarihi Seminerleri’nde Türk resim sanatının kaynakları ve dinamikleri, dünya sanatındaki yeri, ilk örneklerinden günümüze gelişimi ve tarihsel okuma biçimleri ayrıntılı olarak ele alınıyor; yeni ve çağdaş oluşumları, son yıllardaki dinamikleri ve günümüz sanatı işleniyor.

Mario Levi ile Yaratıcı Yazarlık Atölyesi
Mario Levi ile Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, bir hikâyesi olduğuna inananların nasıl bir yolda yürüyebileceklerini göstermeyi amaçlıyor. Katılımcılar yaratım sürecine ilişkin sorularının yanıtlarını Mario Levi ile birlikte bu programda arıyor. Yazı yazan ama bazı engelleri aşamadığını hisseden, yaratma sürecinde neler yaşandığını merak eden, yıllardır yazmayı erteleyen veya yazamadığı bir romanı olduğunu düşünen herkes bu programa katılabiliyor.


Levent Çalıkoğlu ile Disiplinlerarası Sanat
İstanbul Modern Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu’nun yönetiminde gerçekleşen Disiplinlerarası Sanat seminerleri, modern ve çağdaş sanatın disiplinlerarası doğasına ilişkin düşünsel açılımları, görsel sanatları, mimarlık, tasarım alanındaki gelişmeleri, müzik ve performans sanatlarını konu alıyor. Seminerler, Alper Maral, Nusret Polat, Osman Erden, Nevzat Sayın, Derya Yücel ve Zeynep Günsür’ün aralarında yer aldığı alanlarında uzman konukların sunumlarıyla gerçekleşiyor.

Proje Atölyesi: Seçkin Pirim ile
Seçkin Pirim’in yönetiminde gerçekleştirilen Proje Atölyesi, “Disiplin” kavramından yola çıkarak işimizde ve özel yaşamımızda bize sunulan ya da kendi yarattığımız kurallar ve önlemler bütününü yeniden düşünmeye davet ediyor. Katılımcılar, zıt gibi görünen ancak yaşamımızda farklı dengeler oluşturan disiplin ve özgürlük kavramlarını, deneyimlerinden ve sezgilerinden yola çıkarak önce bir fikre ve ardından da sanatsal bir üretime taşıyorlar.  Program, kavramsal açılımlar ve örnek sanat çalışmalarının değerlendirilmesiyle başlıyor. Katılımcılar tasarım ve üretim aşamalarını içeren dört haftalık uygulama sürecini kağıttan heykeller ve kitap sanatı çalışmaları üreterek tamamlıyorlar.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21