TURİZMİN SESİ
Atlarının konaklaması için ayda 1000-1500 TL ödeyen sahipleri de hayvanlarını 24 saat kamerayla izleyebiliyor. Emirsoy Holding AŞ bünyesindeki kulübün sahibi Muhsin-Dilek Emirsoy çifti, 1 Temmuzda açılan tesisin, hem insanlara, hem de atlara "özenle" hizmet verdiğini söyledi. Dilek Emirsoy, uluslararası standartlardaki tesisin butik oteli, restoranları, tenis kortu, havuzuyla birlikte ailelere "doğayla baş başa" zaman geçirme olanağı sunduğunu kaydetti.
Konvoy Country Club'ı diğer tesislerden ayıran özelliğin, "atlar için hazırlanmış ortamlar" olduğunu kaydeden Dilek Emirsoy, şunları söyledi:
"Buraya daha çok şirket sahipleri geliyor. Sporcular, biniciler de geliyor. Üyelerimiz, aynı zamanda sponsorlarımız. Sponsorluk sayesinde 18 yaş altı İzmirli, Egeli müsabık çocuklara ücretsiz eğitim veriyoruz. Üyelerimiz buradayken hizmetlerimizden yararlanıyor, atları da burada konaklayabiliyor. Atların konakladığı blokların ölçüleri uluslararası standartlarda. Ahırın yapıldığı malzemeden tutun da sahaya kadar kullanılan malzemeler çok özel. O kadar ferah ki başka tesislerdeki atlar ayakta uyurken, burada yatarak uyuyabiliyorlar."
Dilek Emirsoy, tesiste sadece üye atlarının konaklayabildiğini açıkladı.
Muhsin Emirsoy da, tesisin birçok özelliği içinde barındıran "atlı spor kulübü" olduğunu ifade ederek, "atların her zaman iyi olduğu bir yer" meydana getirdiklerini söyledi. Tesiste 50 ahır bulunduğunu dile getiren Muhsin Emirsoy, şunları anlattı: "Ahır diyoruz ama ahır denince insanın aklına hep döküntü yerler geliyor. Burası çok güzel bir mekan. Bizim ahırlarımızın büyüklüğü 4x4 metrekare.
Yani atlar için çok geniş mekanlar. At sahipleri, internet aracılığıyla atlarının ne yediğini, içtiğini, ne zaman veteriner kontrolünden geçtiğini öğreniyor. Ofisinden ya da evinden 24 saat boyunca atını izleyebilme olanağına sahip oluyor. Burada her şey pansiyonculukla bitmiyor. Atın tırnağıyla, nalıyla ilgileniliyor. Veteriner bulunuyor. Burada bir atın konaklaması için aylık 1000 ile 1500 TL arası para ödeniyor."
Atina Olimpiyatları'nda çalışan firmanın tesisteki sahaları hazırladığını belirten Emirsoy, sahaların atların ayaklarına zarar vermeyen özel malzemeden inşa edildiğini vurguladı.
Tesisteki atların bazılarının kulübe ait olduğunu, atı olmayanların tesise gelip kulüp atlarından faydalanabildiğini kaydeden Muhsin Emirsoy, Fransa'dan pony (midilli) at ithal ettiklerini, bu atlarla çocuklara eğitim verdiklerini kaydetti. Kulüp yöneticisi veteriner hekim Serhat Erdurak, ahırların atları yazın serin, kışın ise sıcak tuttuğunu anlattı.
Atların sağlığına özel önem verdiklerini kaydeden Erdurak, "atlarda çalışma sonrası terli kalmaya bağlı olarak bel problemleri yaşanıyor. Bunu önlemek için solaryum hizmeti veriyoruz.
Çalışmadan sonra her at 10 dakika solaryuma giriyor. Teri kuruduktan sonra ahıra alıyoruz" dedi. Eski Balkan Binicilik Şampiyonu Oben Albayrak da, 2 atının tesiste konakladığını, tesisteki hizmetten kendisinin ve atlarının çok memnun olduğunu ve yurt içi, yurt dışı müsabakalara burada hazırlandığını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.