• BIST 8850.18
  • Altın 3012.611
  • Dolar 34.2571
  • Euro 36.7423
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Asırlık Başarılar Tek Çatı Altında

Asırlık Başarılar Tek Çatı Altında
Türkiye’nin yüzyıllık markaları ‘Yüzyıllık Markalar Dijital Platformu’nda buluştu
TURİZMİN SESİ

İstanbul Kalkınma Ajansının desteği ile hayata geçirilen proje ile yerli ve yabancı turistlere mobil rehber niteliğinde hizmet sunulurken, araştırmacı ve akademisyenler içinde başvuru kaynağı olacak yeni bir ‘arşiv’ oluşturuldu.Yüzyıllık Markalar Dijital Platformu’nun tanıtımı için Yüzyıllık Markalar Derneği ile İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde 25 Ağustos Salı günü, Cemile Sultan Korusu’nda düzenlenen davete Yüzyıllık Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A. Barış Cemiloğlu ve projenin iş ortağı ve iştirakçileri İstanbul Vali Yardımcısı Engin Durmaz, İl Kültür Turizm Müdürü Nedret Apaydın, İstanbul Kalkınma Ajansı, İstanbul Rehberler Odası, Tarih Vakfı ve ülkemizin yüzyıllık markalarının üst düzey temsilcileri katıldı. 

istanbul-kultur-ve-turizm-il-muduru-nedret-apaydin,.jpg
 
İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, İstanbul Ticaret Odası yönetiminden de katılım gerçekleştiği kokteylin üst düzey katılımcıları arasındaydı.
 
istanbul-kultur-ve-turizm-il-muduru-nedret-apaydin,2.jpg
 
İstanbul’un köklü geçmişinin firmaların asırlık başarılarına önemli katkı sağladığına dikkat çeken Apaydın, kültürel ve turizm alanlarında gelişimin toplum refahına pozitif katkı sağlayacağının da altını çizdi.
 
yuzyillik-markalar-dernegi-baskani-baris-cemiloglu..jpg
 
Yüzyıllık Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A. Barış Cemiloğlu yaptığı açılış konuşmasında şöyle konuştu: “Yüzyıllık Markalar Dijital Platformu’nun çıkış noktası İstanbul ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak ve tarihi markalarımızın geniş hedef kitleleriyle buluşturmak oldu. Günümüzde yerli ve yabancı turistler seyahate çıkmadan önce, ziyaret edecekleri şehirlerin hikayelerini öğrenmek ve köklerini keşfedebilmek için; tarih, kültür, mekan, gelenek, marka ve benzeri tüm konuları öncelikle dijital platformlardan araştırıyorlar. Doğru kurgulanmış dijital platformlar ise bu araştırma sürecinde köprü görevi görerek kişilerin ziyaretçiye dönüşmesine vesile olarak dijital ve interaktif pazarlamanın önemini ve gerekliliğini ortaya koymaktadır. İşte Yüzyıllık Markalar Dijital Platformu’nu da tam da bu amaçlara hizmet etmek üzere hayata geçirdik.”Yüzyıllık Markalar Dijital Platformu’nu ziyaret edenleri İstanbul’un sembolü olan tarihi mekanlar, şehir haritası üzerinde konumlandırılmış hali ile Yüzyıllık Markalar Derneği’ne üye markaların tarihçeleri karşılıyor. Mobil rehber özelliği taşıyan uygulama akıllı telefonlara yüklenebiliyor, markaların sunduğu hizmet ve deneyimler, şehir haritası üzerinde gösterilerek kullanıcılara sunuluyor. 
 
yuzyillik-markalar-dernegi-.jpg
 
Dijital ortama meşakkatli yolculuk
‘Yüzyıllık Markalar Dijital Platformu’ büyük bir titizlikle ve yoğun emek vererek sürdürülen bir araştırma sonunda ortaya çıktığını vurgulayan Cemiloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Projemizi 3 temel stratejiden yola çıkarak geliştirdik. Bu stratejilerden ilki tarih, kültür, arşiv, bilgi ve içerik kavramlarını tek bir platform altında buluşturmak oldu. İkinci stratejimiz tüm bu içeriğin yerli/yabancı turistlerin ve herkesin hizmetine sunmak. Son olarak üçüncü stratejimiz ise projenin sürdürülebilirliği... Bu bağlamda; yapılan araştırma sürecinin çıktıları, üye markalarımızın arşivleri ve tüm içerikleri toplayarak bir dijital arşiv programı üzerinden bu içeriği herkes ile buluşturuyoruz. Öte yandan bu içeriği kullanıcının istediği kadar ulaşabileceği şekilde yuzyillikhikayeler com websitesi üzerinden yine ziyaretçilerimize sunuyoruz.” Web sitesinin yanı sıra geliştirilen mobil uygulama ile ziyaretçiler bilgi ve markaların da içinde bulunduğu rota önerileri ile güncel bir rehbere ulaşabilecek. Mobil rehber özelliği taşıyan uygulama akıllı telefonlara yüklenebilecek ve markaların sunduğu hizmet ve deneyimler şehir haritası üzerinde gösterilerek kullanıcılara basit ama oldukça zengin bir içerik sunulacak. Proje kapsamında aynı zamanda markaların işaretlendiği bir rehber harita broşürü hazırlandı. İki dilde hazırlanan bu basılı broşürün dağıtımı derneğin iş ortakları tarafından yapılacak. Tüm bu çalışmalarla birlikte proje kapsamında marka hikayelerinin anlatıldığı bir de kitap hazırlandı. “Yüzyıllık Hikayeler” isimli bu kitap, Tarih Vakfı’nın araştırmalarının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Cemiloğlu: “Projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için iş birlikleri geliştirmeye devam ediyoruz. Gerek dijital mecralar yolu ile, gerekse yeni projeler geliştirerek bu projenin gelişmesini ve yayılmasını sağlayacağız. Tarihi markaları tanıtmaya, anlatmaya ve aramıza dahil etmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki dönemde özellikle araştırma çalışmasının Anadolu’nun tüm bölgelerine yayılması için projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Böylece Türkiye genelinde tarihi markalarımızı, kaybolmaya yüz tutan değerlerimizi tekrar gündeme getireceğiz.” diyerek sözlerine son verdi. 
 
istanbul-kultur-ve-turizm-il-muduru-nedret-apaydin,-karakoy-gulluoglu-baklava-ve-tatlilari-yonetim-kurulu-baskani-nadir-gullu..jpg
 
İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, Karaköy Güllüoğlu Baklava ve Tatlıları Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü.
 
selman-okur,-turgay-noyan,-vefa-bozacisi-yonetim-kurulu-baskani-sadik-vefa,-koska-helvacisi-yonetim-kurulu-uyesi-adil-dindar,-istanbul-kultur-ve-turizm-muduru-nedret-apaydin,.jpg
 
Koska Helvacısı Yönetim Kurulu Asistanı Selman Okur, Gazeteci – Yazar Turgay Noyan, Vefa Bozacısı Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Vefa, Koska Helvacısı Yönetim Kurulu Üyesi Adil Dindar, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü Özel Kalemi İsmail Kalkan.
 
hafiz-mustafa-sekerleme-sahibi-avni-ongurlar,-doc.-dr.-fatma-ayanoglu-sisman,-taygiad-yonetim-kurulu-baskani-yusuf-yetisgin,-istanbul-kultur-ve-turizm-il-muduru-nedret-apaydin,-taygiad-baskan-vekili-aziz-akbulut..jpg
 
Hafız Mustafa Şekerleme Sahibi Avni Ongurlar, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Doç. Dr. Fatma Ayanoğlu Şişman, TAYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, TAYGİAD Başkan Vekili Aziz Akbulut.
 
tugba-gullu-surmeli,-nadir-gullu,-murat-gullu..jpg
 
Tuğba Güllü Sürmeli, Nadir Güllü, Murat Güllü.
 
ismail-kalkan,-yusuf-yetisgin,-istanbul-kultur-ve-turizm-muduru-nedret-apaydin,--doc.-dr.-fatma-ayanoglu-sisman,-yuzyillik-markalar-dernegi-baskani-baris-cemiloglu,-hafiz-mustafa-sekerleme-sahibi-avni-ongurlar,-aziz-akbulut.jpg
 
İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü Özel Kalemi İsmail Kalkan, TAYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Doç. Dr. Fatma Ayanoğlu Şişman, Yüzyıllık Markalar Derneği Başkanı Barış Cemiloğlu, Hafız Mustafa Şekerleme Sahibi Avni Ongurlar, TAYGİAD Başkan Vekili Aziz Akbulut.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21