• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

ARBELLA MAKARNA İHRACAT LİDERİ

ARBELLA MAKARNA İHRACAT LİDERİ
Türkiye'nin 2008 ihracat liderlerinden Arbella Makarna, 10 milyon dolara mal olan yeni üretim hattıyla, Türkiye ihracatının üçte birini kadar üretim kapasitesine ulaştı. Şirketin makarna üretim kapasitesi yüzde 25 arttı.

TURİZMİN SESİ


Arbella Makarna İhracat Müdürü Gülçin Arslan: Makarna sektöründe global bir güce eriştik. Bu yatırımımız sayesinde, Türkiye makarna ihracatı büyük hamle yapacak. Hem çiftçimizin emeği değerlenecek, hem de ülkemiz döviz kazanacak...

Türkiye makarna sektörünün güçlü oyuncularından ve 2008 ihracat liderlerinden Arbella Makarna, dünyanın en büyük kapasiteli makarna üretim hatlarından birini fabrikasına kurdu. Mersin'de faaliyete geçen ve 10 milyon dolara malolan bu yeni hatla birlikte Türkiye makarna ihracatının yarısını karşılayacak bir kapasiteye ulaşan firmanın ihracat Müdürü Gülçin Arslan, “Türkiye makarna ihracatı bu yatırımla büyük bir hamle yapacak” dedi. Yeni tesisle birlikte üretim kapasitelerinin yüzde 25 oranında arttığını anlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın ikinci büyük makarna ihracatçısı olan ülkemizde böyle bir kapasiteye sahip olarak, makarna sektöründe global bir güce erişmiş olduk. Ülkemiz dünya makarnalık durum buğdayı üretiminde önemli bir yere sahip. Bu yatırımımızla hem ülkemize güvendiğimizi ortaya koyduk, hem de tüm yatırımların yavaşladığı bir ortamda, dünyadaki rakiplerimizle arayı kapatmış olduk. Arbella Makarna'nın bu yatırımı sayesinde, Türkiye makarna ihracatı büyük hamle yapacak. Hem çiftçimizin emeği değerlenecek, hem de ülkemiz döviz kazanacak.”

Hedef; pazarı büyütmek, sektörü de geliştirmek
Arbella, Mersin'de 150 dönüm arazi üzerine kurulu bulunan irmik ve makarna üretim tesislerinde, yaptığı kaliteli üretimlerle aranan bir marka olarak; hem ihracatı hem de iç tüketimi büyütmeyi başardı. Bu hedefe ulaşmak ve makarna sektörüne ivme kazandırmak için yıllar öncesinden çalışmaya başlayan Arbella, ülke genelinde yaptırdığı araştırmalar sonucunda makarna pazarını büyütmeyi de içeren bir strateji çerçevesinde hareket ediyor. Gülçin Arslan bu stratejiyi ve şirketin çalışmalarını şöyle aktarıyor:

“Biz faaliyete geçtiğimizde, makarna sektörünü geliştirmeye çalışan, bu bağlamda iletişim yatırımı yapan firma neredeyse yoktu. Biz bütün iletişim stratejimizi makarnanın pratik, sağlıklı, besleyici ve lezzetli bir gıda alternatifi olduğunu, her platformda anlatmak üzerine kurduk, her türlü mecrayı da kullandık. Bu nedenle makarna tüketiminin artmasına katkıda bulunduğumuzu ve diğer firmaların harekete geçmesinde de öncülük üstlendiğimizi düşünüyoruz. Takip edilmek hoşumuza gidiyor. Sonuçta yapılan tüm çalışmalar sektörün daha da büyümesine ve sağlıklı beslenme bilincinin oluşmasına yol açıyor”.


Arbella Family çocuklu aile makarnasında lider
Son yıllarda makarnaya itibarı iade ediliyor: Diyetisyenler rejim mönülerinde makarnaya mutlaka yer veriyor. Sporcuların beslenme programları içinde makarnanın önemli bir yeri olduğu kamuoyu tarafından kabul görüyor. Sağlık alanında da makarnanın özellikle çocuklar ve gençlerin gelişimine katkısı daha yaygın biçimde öğreniliyor. Durum Gıda İhracat Müdürü Arslan, bu konuya ilişkin de şunları dile getiriyor:
“Bu gerçekler ışığında biz de özellikle çocuklu ailelere yönelik yeni çeşitler oluşturduk. Durum Gıda'nın pazarı büyütmek için geliştirdiği, çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmesine katkı sağlayan, çizgi karakterli makarnası Arbella Family de, kısa sürede çocuklu aile makarnaları segmentinin lider markası oldu. Warner Bros'la bir lisans anlaşması yaparak, çocukların sevdiği çizgi kahramanları makarna paketlerine taşıdık. Arbella çocuklu ailelerin yanı sıra gençlere de özel önem veriyor. Arbella.TV ve evdeyimaciktim.com internet siteleriyle genç hedef kitleye makarnayı sevdiriyoruz. Bu doğrultuda yeni projelerimiz de yolda.”

Arbella'nın arkasındaki güçlü marka Arbel
Mersin'de kurulu olan Arbel A.Ş., Arbella markasının arkasındaki büyük güç. Küresel bir şirket olan Arbel A.Ş. ağırlıklı gıda sektöründe olmak üzere Türkiye'nin yanı sıra, Kanada, Kırgızistan, Avustralya ve ABD'de üretim tesislerine sahip. Şirket, 28 yıldır aynı isimle tarım ihracatı yapıyor. Mersin'de başlatılan sanayicilik hamlesini zaman içinde yurtdışına da taşımayı başaran, Arbel, bugün özellikle bakliyat alanında bir dünya oyuncusu. Arbel A.Ş. Dünya gazetesi tarafından 2007'de Yılın Şirketi seçilirken, yine aynı yıl, Referans gazetesi tarafından da 'Hızlı Balık' yarışmasında gıda alanının Hızlı Balığı seçilme başarısını gösterdi.

Etiketler:
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21