• BIST 8850.18
  • Altın 3012.611
  • Dolar 34.2571
  • Euro 36.7423
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

ARAP TURİSTLERİN BEKLENTİLERİ

ARAP TURİSTLERİN BEKLENTİLERİ
Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu tarafından “Arap turistlerin Türkiye'yi seçme nedenleri ve beklentileri” konulu uluslar arası panel düzenlendi
TURİZMİN SESİ
Öğretim görevlisi Kürşad Sayın'ın komite başkanlığında, Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri tarafından düzenlenen panel Taşucu Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Yöneticiliğini Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz'ın yaptığı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan panele panelist olarak Suriye'deki Ebla Enstitüsünün Genel Müdürü Humam Abdulkarim, Alforkan Turizm acentesi sahibi Bassam Chanan, İçel Turizm ve Seyahat acentesi sahibi Meltem Döven katıldı.

Müdür Oğuz, panelin açılışında yaptığı konuşmasında, yüksekokul olarak bugüne kadar Avrupa, Arap ülkeleri ve Çin ile Uzak Doğu ülkeleri ile üç defa uluslar arası panel düzenlediklerini, bu panelin de dördüncü olduğunu kaydetti. Bu tür panellerin ülkeler arasında turizmin geliştirmesini sağlamanın yanında öğrencilerin de eğitimine önemli katkı sağladığını ifade eden Oğuz, uluslar arası bu tür paneller düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş da konuşmasında, Taşucu'nun turizm kenti olduğunu, bu tür etkinliklerle de turizmin gelişmesinin sağlandığını söyledi. Taşucu'nun Ortadoğu ülkelerine yakın olduğuna dikkat çeken Açıkbaş, “Beldemiz 38 km.'lik sahili, kuş cenneti, tarihi yerleri ve doğası ile turizmin gözbebeği olan bir yer. Sekanın turizm alanı ilan edilmesi, Seka limanının bulunması, balıkçı barınağının da yat limanı olması önemli gelişmeler. Boğsak mevkisi de yine turizm kapsamında. Bizim tek sıkıntımız altyapı. Bu sıkıntıyı gidermek amacıyla da çalışmalarımız sürüyor. İki yıl içerisinde de kanalizasyon sorununu çözeceğiz. Beldemizde bu tür panelleri düzenledikleri için Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulu yetkililerine teşekkür ederim.” dedi.

İçel Turizm ve Seyahat acentesi sahibi Meltem Döven ise, Arap turistlerin Türkiye'yi seçme nedenleri şöyle özetledi: “Arap turistlerin Türkiye'yi seçme nedenlerinin ilki ülkemiz yöneticilerinin Arap ülkeleriyle iyi ilişkiler içerisinde olup kakı sağlamasıdır. Ayrıca bu ülkelere vizesiz girişin sağlanması ve dini bayramlarda pasaportsuz girişin sağlanması. Alış veriş turizmi açısında da Arap ülkeleri ülkemizi tercih ediyor. Deniz, kum, güneş, coğrafi zenginlik ülkemizin tercih edilme nedenlerinden başlıcaları. Özellikle de deniz görmeyen Arap ülkelerinden yoğun talep oluyor. Bunların yanında kültürlerimizin benzer olması. Örnek verecek olursak yemek kültürümüz, müzik kültürümüz aynı. Arap ülkelerinde Türk sanatçılara ve Türk dizilerine büyük ilgi duyuluyor. Bir taksiye bindiğinizde bile Türk sanatçıları dinliyorsunuz.”

Arap turistlerin beklentileri ve eksiklikler hakkında da bilgi veren Döven, “Konaklama tesislerimizin yetersiz olması talebi karşılamıyor. Yeterince otel ve oda yok. Reklamımızı da yeterince yapamıyor, yöremizi çok iyi tanıtamıyoruz. Ayrıca gelen Arap turistlere hep aynı bölgeleri gezdiriyoruz, onlara farklı bölgeleri tanıtmıyoruz. Onlarda hep aynı yerleri görmekten sıkılıyor. Gelen turistlere yeni destinasyonlar, yeni turizm merkezleri sunmalıyız. Sınır kapılarında yeterli memur olmaması nedeniyle de giriş çıkışlarda uzun süreli beklemeleri de ayrı bir sıkıntı. Bunları çözmemiz gerekir” dedi.

Son konuşmayı yapan ve Türkiye'yi seçme nedenleri ile yaşadıkları sıkıntıları anlatan Alforkan Turizm acentesi sahibi Bassam Chanan, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki turizmin gelişmesinde, Arap turistlerin Türkiye'yi seçmesinde Türk hükümetinin katkısı çok büyük. Türklerin örf ve adetlerine bağlı olmaları, misafirperverliği de Arap turistleri buraya çekiyor. Ayrıca buranın doğal ve tarihi güzellikleri, gerek karayolu ile gerekse hava yolu ile ulaşım ücretlerinin uygun olması tercih edilmesini sağlıyor. Ayrıca sanat etkinlikleri de çok iyi ve Türkiye sanatla da adını Arap ülkelerine duyurmayı başardı” dedi. Panel, konuşmaların ardından karşılıklı soru cevap şeklinde karşılıklı fikir alış verişinin yapılmasıyla sona erdi. Panel sonunda ise panelistlere katılımlarından dolayı teşekkür belgesi verildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21