• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

ANKARA’DA KAHRAMANMARAŞ GÜNLERİ

ANKARA’DA KAHRAMANMARAŞ GÜNLERİ
Kahramanmaraş'ın tanıtım günleri etkinliği Ankara'da Karum İş Merkezi önünde düzenlendi.

TURİZMİN SESİ-DERYA DUYSAK


Oldukça kalabalık davetlinin katıldığı etkinlikte Vakıf başkanı Mesut DEDEOĞLU ve vakıf genel sekreteri Erdal KENGER komisyon için desteklerini hiç esirgemedikleri gibi erkenden etkinlik alanına gelip hazırlıkları denetlediler.

Organizasyona Ankara'da sahiplik yapan Yasemin Ünsal yaptığı açıklamada “Bundan yaklaşık bir ay kadar önce telefonla aranıp vakfımıza davet edildiğimde, işte nihayet dedim, nihayet Ankara' da Kahramanmaraş için elele diyebileceğiz. Başkanımız Sibel Dedeoğlu, Ayşegül Kenger, Hatice Erdi, Hülya Topçuoğlu, Saadet Yılmaz beyin fırtınası yaptık haftalarca.

Olur dedik, neden olmasın ki; istersek biz Ankara'da Kahramanmaraş rüzgarı estirebiliriz. Hummalı çalışmalar başladığında her güzel şey Kahramanmaraş içindi. Bir taraftan yemeklerimizi en güzel şekilde tanıtabilmenin telaşı diğer tarafta Kahramanmaraş'ımızın turizmine katkıda olabilmekti amacımız. Kolları sıvadık, yüreğimizi koyduk ortaya ve iyi niyetle çıktık yola. Ve derken Kahramanmaraş'tan sevgili dostlarımız imdadımıza yetişti.

24 Nisan sabahı Kahramanmaraş'tan destek kuvvetlerimiz Çankaya/Yıldız Mado da bizim yanımızda yola koyuldular. Öyle yorgundular ki o gün boyunca yine de hiç durmadan çalıştılar. Bir ara baktım Zeynep Arıkan geçmiş kocaman kazanın başına havuç dolmaları güzel pişiyor mu, denetliyor. Kahramanmaraş'ın hemen hemen her tanıtım faaliyetinde görebileceğiniz, Berrin Bilginer acem pilavının hazırlanmasında destek veriyor. Diğer taraftan Engin Karabekiroğlu telaş içinde yemekleri denetliyor. Hangisini anlatsam, Zeynep Ocakcıoğlu, Şenay Kazancı, ve Sibel Hanım…

Ve saygıdeğer büyüğümüz Kazım Nalbant usta koşmuş gelmiş İstanbul' dan yemekleri pişiriyor. Hepsi tek yürek olmuş, bize yardıma koşmuşlar. Ne güzel. İşte bu dedim. İşte bu ekip ruhu, işte bu ekip işi. Teşekkürler, Kahramanmaraşlı güzel yürekler. Kahramanmaraş fatihi Tuncay Kazancı dostumuzda etkinlik alanında. Benimle birlikte koşturup güzel memleketimizin afişleriyle donatmaya başlıyor Karum'un bahçesini. Ve komisyon başkanımız Sibel Dedeoğlu gelenleri Kahramanmaraşlı misafirperverliği ile selamlıyor. Kimler yoktu ki orada. Gözüme, gönlüme, kalemime takılan Kahramanmaraşlı güzel yürekler ve Kahramanmaraş sufrasını merak edenler.

İşte bu ekip çalışması. İşte bu Kahramanmaraş'ın ihtiyaç duyduğu kenetlenmiş yüreklerin öyküsü. Bize inanıp maddi manevi desteğini esirgemeyen; Kahramanmaraş Valiliğimize, Kahramanmaraş Belediyemize, Kahramanmaraş Ticaret Odasına, Kahramanmaraş Ticaret Borsasına, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, Kahramanmaraş Kültür-Sanat Derneğine, ve Ankara'dan Koza Holding yönetim kurulu üyesi Melek İPEK hepsine ayrıca teşekkür ediyoruz.

Etkinliğe katılan Kahramanmaraş Vali Yrd. Volkan Barış Göçmez, “Tarihi ve kültürel birikimi ile doğal güzellikleri ve sıcak insan yapısı ile güzel Türkiyemiz'in en güzel kentlerinden birisi olan Kahramanmaraş'ı daha iyi tanıtmak maksadıyla Kahramanmaraş Eğitim Vakfı ve Kahramanmaraş Kültür-Sanat Derneğinin birlikte organize ettikleri Kahramanmaraş Tanıtım etkinliklerine katılmaktan büyük bir keyif ve gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn.Seydi Küçükdağlı' da “Son yıllarda Kahramanmaraş kentimizin tanıtımına yönelik etkinliklerden birini daha gerçekleştirmenin ve yaşamın mutluluğunu tarif etmem imkânsız. Karum iş merkezinin alnında yazılı olan “Kahramanmaraş tanıtım günleri” spotunu gördüğüm an ki heyecan kelimelerle anlatılmaz. Ankara Kahramanmaraş Vakfı önderliğinde bu organizasyona emeği geçen herkesi Kahramanmaraş halkı adına tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek açıklamada bulundu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21