• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

ANJELİKA AKBAR’IN RÜYASI

ANJELİKA AKBAR’IN RÜYASI
Besteci ve piyanist Anjelika Akbar'ın, sonra gördüğü rüyaları bir bir gerçeğe dönüştü
TURİZMİN SESİ
İstanbul (Anayurt)- Özgür Güvenç-Arkadaşının dinlettiği ilahiden çok etkilenen besteci ve piyanist Anjelika Akbar'ın, sonra gördüğü rüyaları bir bir gerçeğe dönüştü. Sözlerin Nesimi'ye ait olduğu “Gül Güldür” ilahisinde; müzik Özhan Eren, düzenleme vokal ve piyano Anjelika Akbar, Ney sesi Burcu Karadağ imzasını taşıyor. Bu ilahi beni büyüledi diyen Akbar'ın “ Gül Güldür” ilahisine ,Ramazan ayı boyunca ünlü isimlerden Türk Tasavvuf Musikisi'nin gözde örneklerini ekrana getiren TRT 1 de, Sufi Klipleri kuşağında yer veriliyor.

TRT 1'de ramazan ayı boyunca yayınlanan Sufi Klipler kuşağına, sesi ve piyanosuyla dünyayı kendine hayran bırakan ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar da katıldı. Klipte Akbar, sözleri Kul Nesimi'ye, müziği Özhan Eren'e ait olan 'Gül'dür Gül' ilahisini, kendi uyarlaması ile seslendiriyor. Akbar'ın sesine yine kendi piyanosu ve ney eşlik ediyor.

İlahiler araştırmasını uzun yıllardır yürüten Anjelika Akbar, kendi sesi ile ilahi söyleme projesinin gerçek anlamda bir sürpriz olduğunu , projeye katılma nedenini ve sürecinin çok ilginç bir hikayesi olduğunu söyleyen Akbar, “Rüyamda gördüm” diyor. Akbar “Bir gün arkadaşım bana bir ilahi dinletti. Sözleri o kadar güzeldi ki, bütün ilahi aynı anda gözlerimin önünde canlandı. Kendi kendime bu ilahiden harika bir klip olur, dedim. Ama sonra kendimi hiç hesaba katmadan, kim ve nasıl çeker, diye düşündüm. Aradan iki gün geçtikten sonra TRT'den telefon geldi. İlahilerden klip çektiklerini ve beni de bu programda görmek istediklerini belirttiler. Üstelik düşündüğüm bir ilahinin olup olmadığını da sordular. Hiç düşünmeden 'evet, ilahi bile hazır' dedim.”

Anjelika'nın rüyası klibe ilham verdi
Hikaye burada bitmiyor. İki gün içinde hiç beklemediği anda ilahiye klip çekme fikrini hayata geçiren Akbar, o günlerde rüyasında birkaç farklı mekan görüyor ve bir ses “Klip burada çekilecektir, bu yer Hz.Muhammed ile ilgi” diyor. Rüyasını insanlara anlatmış ama pek bir yere varamamış Akbar. Ta ki ilahiyi dinleten arkadaşının da yeni öğrendiği ve rüyadaki öğelere benzeyen bir mekanı olan Üsküdar Valide Atik Cami'sinden Akbar'a bahsedene kadar… Akbar, caminin avlusuna adım attığı anda rüyasında gördüğü her öğenin orada mevcut olduğunu fark ediyor. Osmanlı gül bahçesi, demir ferforje parmaklıklar ile süslenmiş bir geçIt, gövdesi yarık çınar ağacı, üzüm asması ile kaplı bir çardak, eski ve zamanda aşınmış mermer merdivenler, yüksek mermer sütunlar…

“Rüyamda gördüğüm o yerin bir cami avlusu olduğunu tahmin bile edemezdim! Oysa bu cami çok özelmiş. Mimar Sinan tarafından inşa edilen caminin avlusunda gül bahçesi, çardak, çay bahçesi, medrese ve hatta yaşı caminin inşaasından öncesine uzanan tarihi çınarlar… Gördüğüm zaman bu mekanın bire bir rüyamdaki ile aynı olduğunu anladım” diye anlatıyor bu tuhaf rastlantıyı Akbar.

Akbar'ın bu ilginç rüyası çekimlere de ilham veriyor ve yönetmen Şevki Es, rüyada yer alan çoğu detaylara klipte de yer veriyor. Önce söylenen söz, sonra görülen rüya nedeniyle çekimlerde bambaşka bir ruh hali içinde bulunduğunu söylüyor Akbar; “Başka bir ilahi söz konusu olsaydı veya böyle özel bir şekilde gelişen olaylar silsilesi olmasaydı, bana getirilen bu projeye büyük ihtimal olumlu bakmazdım. Sonuçta bir şarkıcı değilim, besteci ve piyanistim. Fakat bu ilahi beni büyüledi ve Özhan Eren'in bestesini piyano ile neye uyarlayıp hayatımda ilk kez bir klipte vokal yapmış oldum.” Cemil İpekçi imzalı kıyafetler içinde yalnızca kulağa değil göze de hitap eden Anjelika Akbar'ın klip çekimleri sırasındaki fotoğrafları ise oğlu Yürek Akbar'ın objektifinden yansıdı. Anjelika Akbar yorumuyla “Gül'dür Gül" klibi ramazan ayı boyunca TRT 1'de olacak.
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21