Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan ‘Anadoluhisarı Guide’nin içerisinde; bölgenin tarihi, bölgedeki kasırlar- köşkler gibi tarihi ve kültürel değerleri, 30’un üzerinde yeme-içme mekanı, tarihi çömlekçisi, bölge haritası vs gibi bilgiler yer alıyor. Anadoluhisarı ve Göksu, turizm destinasyonu oluyor
Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz, derneğin üyesi ve Göksu Marine Balık Restaurant’ı işletmecisi Gül Küçükserim’in aralarında bulunduğu bir heyet, geçtiğimiz gün, TÜRSAB Kültür ve Turizm Komitesi’ni ziyaret etti.
Toplantıda, bölgenin ulusal ve uluslararası turizm fuarlarında tanıtılmaya devam ettiğini anlatan Gül Küçükserim, şunları söyledi: “İstanbul’a gelen turistlerin kalış sürelerinin uzaması ve Anadolu Yakası’ndaki turizm hareketlerinin artması konusunda, bugüne kadar keşfedilmemiş ‘Anadoluhisarı- Göksu’ gibi yeni turizm destinasyonlarına ihtiyaç bulunuyor.
Son birkaç yıldır yaptığımız çalışmalar ile Anadoluhisarı’nı, tarihi-kültürel zenginliğiyle, huzurlu atmosferiyle, yeşiliyle, Göksu Deresi’yle, nitelikli yeme-içme mekanlarıyla ülkemiz ve dünya turizm gündemine taşımaya devam ediyoruz. Aslında, içinde bulunduğumuz bu bölge, Polonezköy’e kadar ciddi bir turizm potansiyelini barındırmaktadır” dedi. TÜRSAB Kültür ve Turizm Komitesi Başkanı Yaşemin Şan’ın başkanlığındaki komite üyeleri ile Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği üyeleri arasında yapılan toplantıda; önümüzdeki günlerde, TÜRSAB Kültür ve Turizm Komitesi üyelerinin katılımıyla Anadoluhisarı ve Göksu’ya bir etkinlik düzenlenmesi kararı alındı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.