• BIST 9724.5
  • Altın 2975.528
  • Dolar 35.0159
  • Euro 36.7713
  • İzmir 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • Ankara 1 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Almanya’da Yatırım Yaparak Oturma İzni Almak Mümkün

Almanya’da Yatırım Yaparak Oturma İzni Almak Mümkün
Avrupa Birliği ülkelerinin dışındaki ülkelerin vatandaşı olan kişilerin Almanya’da yatırım yaparak oturma izni alınmasının mümkün olduğu açıklandı

TURİZMİN SESİ


Büro olarak Almanya’da işbirliği yaptıkları ortaklarıyla birlikte, Alman kurumlarının kabul edeceği detaylı iş planının hazırlanması noktasında hizmet sağladıklarını dile getiren Avukat Can, yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Avukat Nevin Can, “İşletmenizin finansmanı sağlanıyor ve bölge ekonomisi üzerinde olumlu bir etki yaratıyorsa bu durum belirleyici bir kriter olmaktadır. İş fikrinizin sürdürülebilirliği, iş deneyiminiz, yatırım yapmayı düşündüğünüz sermaye miktarı, istihdam ve eğitim açısından bölgesel etki, işletmenizin inovasyon ve araştırma alanlarında yapabileceği katkı. Alman yüksek öğrenim kurumlarından mezun olan kişiler için bu koşullar aranmayabilir. Eğer 45 yaşın üzerindeyseniz, emeklilik için gerekli önlemlerin alındığına dair kanıt da sunmanız gerekmektedir. Oturma izni en fazla üç yıl için verilir ve serbest mesleğin başarılı olduğu ve yasal olarak bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimi güvence altına aldığınızın kanıtlanması durumunda bu sürenin sonunda yerleşme izni almanız mümkün olacaktır” diye konuştu.

YASAL GEREKLİLİKLER BULUNUYOR

Almanya'da bir iş kurmak için birtakım yasal gerekliliklerin de sağlanması gerektiğini ifade eden Avukat Nevin Can, “Bunlardan ilki 18 yaşını doldurmuş olmaktır. Ayrıca iş kurmayı düşündüğünüz mesleği icra etmekten daha önce men edilmemiş olmanız gerekmektedir. Herhangi bir mesleği icradan men genellikle suç işlenmesi sonucunda gerçekleşmektedir. Ayrıca elbette ki; Almanca dil bilgisinin de yeterli düzeyde olması aranmaktadır.Buna ek olarak kendi işinizi kurmadan önce planladığınız faaliyeti ticaret odasına kaydettirmeniz gerekmektedir. Bazı meslekler için sabıka kaydınızın olmadığını kanıtlamanız da gerekiyor. Bu belge, Cumhuriyet Başsavcılıklarından alınarak yeminli bir tercümanlık bürosunda noter onaylı olarak tercüme ettirilebilir” ifadesini kullandı.

ALANINDA DENEYİMLİ BÜROLARI TERCİH EDİN

Mesleki yeterliklerin ve sertifikaların da önemli olduğunun altını çizen Avukat Nevin Can şu bilgileri verdi: “Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, iş fikrinizle ilgili gerekli mesleki becerilere sahip olmalısınız. Mesleki yeterliliğinizi yurt dışında edindiyseniz, yeterliliğinizin tanınması zorunluluğu bulunmaktadır. İnşaat sektöründeki birtakım işler, elektrik mühendisliğine ilişkin bazı işlerle, marangozluk, optometri gibi örneklenebilecek bazı vasıflı meslekler için söz konusu mesleği öğrenmiş olmak yeterli değildir. Yeni bir iş kurarken, daha fazla eğitim alarak elde edebileceğiniz bir usta zanaatkar sertifikanız bulunması gerekmektedir. Büromuz özellikle bu alanda, Almanya’da işbirliği yapmakta olduğu ortaklarıyla birlikte çalışarak Alman kurumlarının kabul edeceği detaylı iş planının hazırlanması noktasında hizmet sağlamaktadır.Almanya’da yalnızca pasif yatırım yapılarak oturma izni alınması imkanı bulunmayıp gerçekten faaliyete geçerek istihdam sağlayacak bir iş kurulması gerekliliği bulunmaktadır. Eğer Almanya, iş planınızı sürdürülebilir ve ülkeye yararlı bulmazsa ne kadar sermayeniz bulunursa bulunsun başvurunuzu reddedebilir. Bu alanda özellikle tecrübe sahibi bürolardan destek alınması önemlidir”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21