TURİZMİN SESİ
Türkiye’nin kültürel ve tarihi mirasının korunması, yaşatılması ve tüm Dünyaya tanıtılması vizyonuyla 2016 yılında Firuz Bağlıkaya tarafından kurulan AKG (Anadolu Kültürel Girişimcilik), bünyesinde bulunan müze mağazalarında yer alan replika ürün koleksiyonu, geniş hediyelik eşya çeşitliliği ve gurme lezzetleriyle müze severlere keyifli ve özel bir alışveriş deneyimi sunuyor.
Müze ve Ören yerlerindeki eşsiz tarihi dokuların yanı başlarında kurulu kafe ve mağazalarıyla Turizme en üst düzeyde hizmet veren AKG; 8.000 çeşit ürün, 20 özel tasarım ve 18 replika ile dünyanın en büyük müze mağazaları zinciri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İlk yılında, müzelere giriş yapan milyonlarca turisti mağaza ve kafe noktalarında ağırlayan AKG, kuruluşunun birinci yılını Feriye Sarayı’nda gerçekleştirdiği bir organizasyon ile kutladı.
Saha ekiplerinden, yönetim kadrosuna AKG personelinin katıldığı gecenin açılış konuşmasını AKG’nin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya yaptı. İlk yılını başarılı bir şekilde geride bırakan AKG ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bağlıkaya, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından taşın altına elini koyarak AKG’yi kurduklarını ve tek gayelerinin ülke turizmine hizmet etmek olduğunu söyledi.
Firuz Bağlıkaya’nın ardından söz alan AKG Genel Müdürü Ufuk Yılmaz, “AKG bir yıl önce bir fikirden doğdu ve bu fikir sizlerle birlikte ete kemiğe büründü. Bu fikri, başta Firuz Bağlıkaya’nın büyük desteği olmak üzere, siz görünmez kahramanlarla birlikte oluşturduk. Gerçekten zorlu günlerden geçerek bugüne geldik. Başarımızı kutlamak hepimizin hakkıdır.” dedi.
Ufuk Yılmaz’ın ardından kürsüye gelen AKG İcra Kurulu Başkanı İbrahim Halil Korkmaz; “Sizlerin katkısı ile burada çok ulvi bir görevi yerine getiriyoruz. Aslında bizler AKG çatısı altında yaptığımız çalışmalarla yerli ve yabacı müşterilerimizin gözünde ülkemizi temsil ediyoruz. Mağazalarımızdan alışveriş yapan, kafelerimizden hizmet alan turistler ile kurduğumuz iletişim onlarla birlikte ülkelerine gidiyor. Bu iletişimde gösterdiğimiz ilgi ile aynı zamanda bir algı yönetimi de yapıyoruz. Dolayısıyla yaptığımız işin çok üstünde bir vazifemiz var. Kazandırdığımız her kuruş devletimize ve milletimize katkıdır. Sağladığınız katkılara canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.Başarısını katlama hedefinde olan AKG, 2026 yılına kadar Türkiye’deki tüm müze ve ören yerlerinde bulunan ticari alanları işletmeye devam edecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.