• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

AKDENİZ’İN EN LÜKS OTELİ

AKDENİZ’İN EN LÜKS OTELİ
Mardan palace birbirinden özel mutfaklara sahip restoranlarıyla dünyanın en iddialı otelleri arasında yer alıyor

TURİZMİN SESİ


Kapılarını Haziran 2009'da konuklarına açan Akdeniz'in en lüks oteli Mardan Palace, İstanbul'un minyatürü olan etkileyici mimarisi, dünyaca ünlü Klafs Şirketi tarafından tasarlanan Mardan SPA'sı, 16.000 metrekarelik devasa açık yüzme havuzu kadar birbirinden özel mutfaklara sahip restoranlarıyla da dünyanın en iddialı otelleri arasında yer alıyor. Oda kahvaltı sistemiyle hizmet veren Mardan Palace'da konuklar, Fransız mutfağından Rus mutfağına, Tayland mutfağından, Akdeniz ve Türk mutfağına kadar dünyanın farklı ülkelerinden lezzetlerin tadına varacaklar.

Antalya'nın Kundu Oteller Mevkii'nde, Akdeniz'in en ünlü sahillerinden biri olan Lara sahilinde, 180.000 metrekarelik alanda konumlanan Mardan Palace, farklı yörelerden lezzetler sunan 11 restoranı ve toplam 24 yiyecek-içecek mekanıyla dünyanın en zengin mutfağına sahip otellerinden bir tanesi olarak hizmet veriyor. Oda kahvaltı sisteminin hakim olduğu otelde Mutfak Sanatları Direktörü Jean Paul Naquin liderliğinde yönetilen restoranlar, farklı ülke tatlarını misafirlerle buluştururken, her ülkenin mutfağını, o ülkenin tanınmış şefleri yönetiyor. Örneğin Fransız Restaurant'ı “Cote D'Azur”un şefi Fransız iken, bir Rus Restaurant'ı olan Arbat'a Rus şef yön veriyor.


Ana Restaurant “Bosphorus”
Oda kahvaltı sistemiyle hizmet veren Mardan Palace'ın ana restoranı “Bosphorus” açık ve kapalı olmak üzere 604 kişilik oturma kapasitesiyle dikkat çekiyor. Zengin kahvaltı mönülerinin ve özellikle de Pazar Brunch'larının verildiği keyifli mekan, Mardan Palace'ın Dolmabahçe Lobby'sinin alt katında konumlanıyor. Bosphorus, 07.00- 11.00 arasında, Pazar günleri ise bu saatlere ek olarak 12.00-16.00 arasında hizmet veriyor.

Dört Akvaryumlu “Aquamarine Restaurant”
Kız Kulesi'nin en alt katında konumlanan Akdeniz, Pasifik Okyanusu, Kızıldeniz ve Karayip Denizi'ni temsil eden dört farklı akvuryumun çevrelediği Aquamarine Restaurant, bu akvaryumlardaki 3 binden fazla balık çeşidiyle konuklarına adeta görsel bir şölen yaşatıyor. Dünyanın farklı yerlerinden, deniz ürünleri menüsü sunan Aquamarine Restaurant, 264 kişilik oturma kapasitesiyle Mardan Palace'ın en etkileyici restoranlarından bir tanesi. Restoranda; “Kremalı Ispanak Çorbası, elle yıkanmış deniz tarakları, bademli gofret” veya “Hafif fümelenmiş ılık somon, zencefil ve salatalık söğüş”le lezzetli bir başlangıçtan sonra ana yemekler arasında sunulan “Kabuğunda servis edilen Atlantik istakozu” ya da “Fırında kızarmış bütün deniz çuprası” damakları şenlendiriyor. Degüstasyon Menü, İstakoz Tadım Menüsü ve eşsiz tatlılardan oluşan seçeneklere sahip restoran, 19.00-22.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

İtalya'dan Lezzetler “La Cucina”
Kız Kulesi'nin giriş katında yer alan ve açık mutfak yapısı sayesinde konuklarına adeta şov yaşatan “La Cucina”, İtalyan Mutfağı'ndan örnekler sunuyor. Kapalı ve açık oturma alanına sahip, 284 kişilik oturma kapasiteli mekan, birbirinden lezzetli pizzalar, makarna ve Risotto'ların yanı sıra özel bir menüyle de konuklarını ağırlıyor. Bu menülerden bir tanesini; Kereviz ve siyah zeytinlerle süslenmiş Akdeniz deniz ürünleri salatası, porçini mantar çorbası, ızgara dana fileto ve ardından sunulan taze meyveli pavlova, vanilyalı dondurma oluşturuyor. La Cucina, 11.00-22.30 saatleri arasında hizmet veriyor.


Japon Restaurant “Oishii”
Otantik Japon Mutfağı'ndan lezzetler sunan restoran, aynı zamanda Kız Kulesi'nde teras keyfi de yaşatıyor. Kız Kulesi'nin birinci katında konumlanan ve geleneksel dekorasyonuyla dikkat çeken restoranda şefleri, Teppanyaki masalarında yemek pişirirken veya açık mutfakta sushi hazırlarken seyretme şansına sahipsiniz. Kapalı ve açık olmak üzere 94 kişilik oturma kapasitesine sahip mekanda; salatalar, sashimi ve California Maki gibi popüler sushi çeşitlerinin yanı sıra otantik lezzetler de yer alıyor. Mekandaki tatlılar arasında ise yeşil çaylı dondurma farklı lezzetiyle beğeni kazanıyor. Oishii, 19.00-22.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Tai Restaurant “Baan Thai”
Tayland'ın geleneksel dekorasyonundan izler taşıyan mekanda yöresel aşçılar tarafından hazırlanan Klasik Thai Mutfağı lezzetleri sunuluyor. Kız Kulesi'nin içinde yer alan restoranda, tavuk ve karidesli spring rolls, nane ve limon çubuğu eşliğinde sunulan taze deniz mahsülleri salatası, limon çubuğu soslu buharda pişmiş levrek, hindistancevizi sütünde kavunla ikram edilen Sago damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Kız Kulesinin 2. katında konumlanan ve 48 kişilik oturma kapasitesine sahip Baan Thai, 19.00-22.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Rus Restaurant “Arbat”
Geleneksel Rus Mutfağı'na ait lezzetlerin sunulduğu, 106 kişilik oturma kapasitesi olan restoran, kapalı ve açık oturma alanına sahip. Votka ve havyarın servis edildiği mekan Mardan Palace'ın Anadolu Yakası'nda, “Sultan Gondol”ların ulaşımı için tasarlanmış Su Yolu'nun yanında konumlanıyor. Mekan, 19.00-22.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Fransız Restaurant “Cote d'Azur”
Kız Kulesi'nin 3. katında konumlanan, Akdeniz kıyı şeridi manzarasına panoramik bir bakış sunan restoran, modern Fransız Mutfağı'ndan örnekler sunuyor. 44 kişilik açık oturma alanına sahip mekanda, özel pişirme sosuyla lezzetlendirilmiş fırında pişirilmiş kuzu sırtı veya kabak ve çıtır kabak çiçekleri eşliğinde sunulan Dülgerbalığı filetoları mutlaka tadılması gereken yemekler arasında. Cote d'Azur, 19.00-22.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Türk Restaurant “Beşiktaş”
Beşiktaş iskelesinde, Kız Kulesi'nin yanında konumlanan restoran, 600 yılı aşkın Osmanlı İmparatorluğu'nun Türk mutfağına etkileriyle, Orta Asya, Orta Doğu ve Balkan yemeklerinin otantik buluşmasını ve ahengini sunuyor. 88 kişilik oturma kapasiteli Beşiktaş, yabancı konuklara Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini sunan mükemmel bir restoran. Mantı, avcı böreği, Topkapı usulü dolma çeşitleri, Mardan meze çeşitleri ve baklava çeşitleri damaklarda şenlik yaratıyor. Beşiktaş, 12.00-14.30 ve 19.00-22.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Vejeteryan Restaurant “Vegetarian at Haydarpaşa”
Mardan Palace Antalya'ya özgü en lezzetli bitkisel yemeklerin servis edildiği, SPA merkezi ile ortak yemek programı sunan restoran, Haydarpaşa İskelesi'nde, Kız Kulesi'nin yanında yer alıyor. Kapalı ve açık alan olmak üzere 119 kişilik oturma kapasitesine sahip restoran 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Mekanda trüf mantarlı sos eşliğinde sunulan mantarlı ravyoli ile lezzetli bir başlangıçtan sonra ana yemekler arasında servis edilen balkabaklı krem brule veya safran ve kök sebzeler eşliğinde sunulan arpa risottosu damakları şenlendiriyor.

Brasserie “La Brasserie”
Fransız ve Amerikan mutfağından seçilmiş hafif yiyeceklerin servis edildiği mekan, 106 kişilik oturma kapasiteli. Kapalı ve açık oturma alanına sahip restoranda 11.00-14.30 ve 19.00-22.30 saatleri arasında servis hizmeti sunuluyor. Mutlaka tadılması gereken lezzetlerin başında beyaz fasülye güveci eşliğinde sunulan somon ve rezene püresiyle özel soslu levrek filetosu geliyor. Mardan Palace'ın Avrupa Yakası'nda, “Sultan Gondol”ların ulaşımı için tasarlanmış Su Yolu'nun yanında konumlanıyor.

Lobby Lounge
Kahvaltı ve çay saati için hazırlanmış zengin menü sunan mekan, kapalı ve açık oturma alanlı olmak üzere 374 kişi kapasiteli. Lobby Lounge'da günün her saatinde yenilebilecek taze meyve ve sebzelerden, Beluga havyarına uzanan zengin seçenekler sunuluyor. Mekan 08.00-02.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21