• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

AKBANK CONTEMPORARY İSTANBUL’UN SPONSORU

AKBANK CONTEMPORARY İSTANBUL’UN SPONSORU
Akbank Private Banking 2011'de de Türkiye'de çağdaş sanatın en önemli etkinliklerinden biri olan Contemporary İstanbul'un ana sponsoru oldu
TURİZMİN SESİ
Contemporary Istanbul 2011 Çağdaş Sanat Fuarı bu yıl da Akbank Private Banking ana sponsorluğu ile sanatseverlere kapılarını açtı. Akbank Private Banking'in VIP Lounge'u 23 Kasım akşamı düzenlenen açılış kokteylinde bu sene de yine birbirinden ünlü birçok ismi biraraya getirdi. Akbank Private Banking Lounge, fuar süresince Resim Heykel Müzeleri Derneği tarafından düzenlenen “Günümüz Sanatçıları 30. Yıl Sergisi”ne ve çocukların interaktif uygulamalı sanat eğitimine de ev sahipliği yapacak.

Akbank PB Lounge'u bu sene de birbirinden ünlü isimleri ağırladı
Akbank Private Banking'in 5.kez ana sponsorluğunu üstlendiği Contemporary Istanbul 2011 Çağdaş Sanat Fuarı kapılarını sanat tutkunlarına açtı. Türkiye'de bugüne kadar yapılan en geniş kapsamlı modern ve güncel sanat etkinliği olan Contemporary Istanbul, ülkemizde çağdaş sanatın gelişmesi, yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması ve İstanbul'un, dünyanın başlıca uluslararası sanat merkezleri arasında yerini alabilmesi için çalışmalarını yoğun bir biçimde sürdürüyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları'nda 24-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda bu sene, yurtdışından 42, Türkiye'den 48 galeri bir araya gelirken, toplam 526 sanatçının 3 bin eseri yer alıyor.

Contemporary Istanbul Fuarı içinde yer alan Akbank Private Banking VIP Lounge'un geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sanatseverlerin ilgi odağı olması bekleniyor. Akbank Private Banking VIP Lounge bu yıl da yine çocukları çağdaş sanatın güncel örnekleri ile buluşturuyor. Lounge alanında, Söz Eğitsel Rehberlik, Araştırma ve Danışmanlık tarafından düzenlenen etkinlikte fuar süresince 7-10 yaşları arasındaki öğrencilere interaktif olarak özel bir sanat eğitimi verilecek. Çocuklar, okul kulüpleri aracılığı ve bireysel katılım ile günde 4'er seans olmak üzere 20 kişilik gruplar halinde uygulamalı çağdaş sanat eğitimi alacaklar. “Top Şimdi Sizde” adlı atölye çalışmasında çağdaş sanata dair örnekler gören ve bunun hakkında düşünme fırsatı bulan çocuklara “sanatçı kimdir?”, “kamusal alanda sanat nedir?”, “sanatçının ve sanat eserinin kamusal alanla özdeşleşebilmesi hangi etmenlere bağlıdır?” sorularını esas alan bir atölye çalışması senaryosu kurgulanacak.

Öte yandan, Lounge alanında Resim Heykel Müzeleri Derneği tarafından düzenlenen Günümüz Sanatçıları 30.Yıl sergisinde yer alan eserler sergilendi. Resim Heykel Müzeleri Derneği tarafından bugüne kadar sergiye katılan sanatçılara 12 x12 cm. ölçüsünde boş tuvaller gönderildi. Sanatçılar, bu tuvaller üzerine yeni çalışmalarını uygulayarak derneğe geri gönderdiler. Yaklaşık olarak 300 tuval özel bir yerleştirme ile Akbank Private Banking VIP Lounge'da sergilendi. Sürekliliği açısından önemli etkinlikler arasında gösterilen Günümüz Sanatçıları Sergileri, aynı zamanda Türkiye'de çağdaş sanatın gelişimini gösteriyor. Genç sanatçıları da destekleyen Günümüz Sanatçıları Sergileri'ne katılan genç sanatçılar, zaman içinde en önemli sanatçılar arasına giriyor. Aynı zamanda AkSigorta kanalı ile sanat eserlerinin sigortalanmasına yönelik çalışmaların da Contemporary İstanbul fuarı kapsamında tamamlanmasıyla, çalışma ilk olarak fuarda alınan eserlerin sigortalanması ile başlayacak.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21