• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ
Nazmi Kozak tarafından hazırlanan akademik turizm bülteni yayınlandı

TURİZMİN SESİ-Hazirlayan: Nazmi KOZAK


Turkiye'deki universite sayisi 153'e ulasti..
Gectigimiz gunlerde TBMM'de kurulmasina iliskin yasal duzenlemelerin yapildigi yedi yeni universite ile birlikte ulkemizdeki universite sayisi 153'e ulasti. Son verilere gore en fazla universite 39 kurum ile Istanbul'da bulunuyor. Istanbul'u 13 universite ile Ankara, 8 universite ile Izmir, 4'er universite Konya ve Kayseri ve 3'er universite ile Gaziantep ve Mersin izliyor.

'6th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure', 24-29 Nisan 2012'de.. Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research tarafindan duzenlenen Dunya Lisansustu Turizm Ogrencileri Arastirma Kongresi'nin (6th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure) 6'ncisi, 24-29 Nisan 2012 tarihlerinde Fethiye'de, LykiaWorld Oludeniz'de duzenleniyor. Kongre ile ile ilgili ayrintili bilgilerin onumuzdeki aylarda kongre resmi web sayfasinda yer alacagi bildirildi.
'Second Interdisciplinary Research Conference in Tourism, Hospitality and Leisure', 24-29 Nisan 2012'de..

Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research tarafindan duzenlenen Interdisciplinary Research Conference in Tourism, Hospitality and Leisure'in ikincisi, 24-29 Nisan 2012 tarihlerinde Fethiye'de, LykiaWorld Oludeniz'de duzenleniyor. Kongre ile ile ilgili ayrintili bilgilerin onumuzdeki aylarda kongre resmi web sayfasinda yer alacagi bildirildi.

Turizm fakultelerinin sayisi 7'ye ulasti!..
Onceki yillarda kurulmus turizm ve otelcilik yuksekokullari fakulte olma hayali ile kivranirken, yeni kurulan universitelerde 4 yeni Turizm Fakultesi kuruldu! Daha once Gazi Universitesi, Nevsehir Universitesi ve Kirklareli Universitesi bunyesinde Turizm Fakultesi bulunmakta idi. 6005 sayili yeni universitelerin kurulmasini iceren yasa ile 4 yeni Turizm Fakultesi'nin daha kuruldu. Yeni kurulan ve bunyelerinde Turizm Fakultesi de bulunan universiteler su sekilde siralaniyor: Istanbul Medeniyet Universitesi, Izmir Kâtip Celebi Universitesi, Uluslararasi Antalya Universitesi ve Konya Universitesi.

Adnan Menderes Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik dalinda yuksek lisans ve doktora ogrencileri aliyor..
Adnan Menderes Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Turizm Isletmeciligi Anabilim Dali'na 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin yuksek lisans ve doktora ogrencileri aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Afyon Kocatepe Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik dalinda yuksek lisans ogrencisi aliyor..

Afyon Kocatepe Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu bunyesindeki Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Anabilim Dali'na, 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin 10 yuksek lisans ogrencisi aliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.

Akdeniz Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik dalinda lisansustu programlara ogrenci aliyor..
Akdeniz Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu bunyesindeki Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik dalindaki lisansustu programlara 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin ogrenci aliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Canakkale Onsekiz Mart Universitesi Turizm Isletmeciligi dalinda yuksek lisans ogrencisi aliyor..

Canakkale Onsekiz Mart Universitesi Sosyal bilimler Enstitusu bunyesindeki Turizm Isletmeciligi Yuksek Lisans Programi'na 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi'nde ogrenciler aliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Halic Universitesi Turizm Isletmeciligi dalinda yuksek lisans ogrencisi aliyor..

Halic Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu bunyesindeki Turizm Isletmeciligi Yuksek Lisans Programina 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin ogrenci aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Mersin Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik dalinda yuksek lisans ve doktora ogrencileri aliyor..

Mersin Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Anabilim Dali'na yuksek lisans ve doktora ogrencileri aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.

Mustafa Kemal Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik dalinda yuksek lisans ogrencileri aliyor..

Mustafa Kemal Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik ve Seyahat Isletmeciligi Anabilim Dallarina yuksek lisans ogrencileri aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.

Sakarya Universitesi Turizm Isletmeciligi dalinda yuksek lisans ogrencileri aliyor.. Sakarya Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Turizm Isletmeciligi Yuksek Lisans Prognami'na 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin yuksek lisans ogrencileri aliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Yildiz Teknik Universitesi Muzecilik dalinda lisansustu ogrenci aliyor..
Yildiz Teknik Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Muzecilik Yuksek Lisans Programi'na 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin yuksek lisans ogrencileri aliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.

Times Higher Education-QS Dunya Universiteleri Siralamasi..
Times Higher Education tarafindan 2006 yilindan bu yana duzenli olarak gerceklestirilen Dunya Universiteleri Siralamasi'nda Harward Universitesi dort yildir birinciligi elden birakmadi. Ingiltere'de faaliyet gosteren Cambridge Universitesi ise son dort yildir 2 ve 3'uncu siralar arasinda yer degistirdigi ortaya cikti. Yale Universitesi se 2006 yilinda 4'uncu sirada iken 2009'da 3'uncu sirada yer aldi. University College London (UCL) ise 2006'da 25'inci sirada iken 2009'da 4'uncu siraya cikti. Times Higher Education'in gerceklestirdigi arastirmada Turkiye'deki universiteler ise su sekilde siralandilar: Bilkent Universitesi 2006 yilinda 401-500 araliginda yer alirken 2009 yili siralamasinda 360'inci oldu. Siralamada yer alan diger universite olan Istanbul Teknik Universitesi ise 2006'da 369'uncu iken, 2009'da 401-500 araliginda yer aldi. Istanbul Universitesi de 2006 yilinda 358'inci iiken, 2009'da 401-500 araliginda bir siraya sahip oldugu ortaya cikti. Ote yandan, 2009 yili siralamasinda Cukurova Universitesi ile Hacettepe Universitesi 601 ve ustunde bir siraya sahip olduklari ortaya cikti.

Sakarya Universitesi bunyesinde Turizm Isletmeciligi alaninda doktora programi acildi.. Sakarya Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu bunyesinde turizm isletmeciligi alaninda doktora programi acildi. Doktora programina 2010-2011 Egitim-Ogretim yili Guz doneminden itibaren ogrenci alinmaya baslanacagi bildirildi. Ayni universite bunyesinde halen yuksek lisans diplomasi da veriliyor. Lisans duzeyindeki turizm programlarinda 35 bin 942 ogrenci kayitli..

OSYM tarafindan derlenen istatistiklere gore 2009 - 2010 Egitim-Ogretim Yilinda turizmle ilgili lisans duzeyindeki programlarda toplam 35.942 ogrenci kayitli. Ogrencilerin 13.183 ogrenci bayan ve 22.759 ogrenci de erkeklerden olusuyor. Ogrencilerin 11.498'i ise 2009-2010 ogretim yilinda kayitlarindan olusuyor.

TRT Turizm Meclisi Programi, Afyonkarahisar'da yapildi..
Afyon Kocatepe Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu Muduru Yrd.Doc.Dr Oktay EMIR “TRT Turizm ve Belgesel Kanali'nda 12 Haziran 2010 tarihinde saat 21.00-24.00 saatleri arasinda canli olarak yayinlanan 'Turizm Meclisi' programinda konusmaci olarak katildi.
Sah Inn Paradise Tatil Koyu'den "Tatilimi de yaparim kitabimi da okurum" projesi..

Sah Inn Paradise Tatil Koyu, tum ogrencilere tatil hediyesi olarak kitap hediye ediyor. 'Tatilimi de yaparim, kitabimi da okurum' sloganiyla baslatilan projede Turk ve dunya klasikleri, oyku setleri ile unlu masal ve hikaye serileri ogrencilere hediye edildi. Sah Inn Paradise Tatil Koyu, sosyal sorumluluk cercevesinde bu yil ilk kez gerceklestirmeye basladigi projeyi her yil geleneksellestirerek devam edilecegi ogrenildi. http://www.sahinnparadise.com.tr

Profesyonel Turist Rehberligi Sinavlari..
Kultur ve Turizm Bakanligi tarafindan Bursa, Denizli, Erzurum ve Sivas Il Kultur ve Turizm Mudurlukleri bunyesinde ulkesel nitelikte Profesyonel Turist Rehberligi kurslari aciliyor. Kurslar; Bursa'da Arapca, Bulgarca, Danimarkaca, Farsca, Fince, Ibranice, Isvecce, Norvecce, Yunanca; Denizli'de Cince, Hollandaca, Ispanyolca, Italyanca, Japonca, Korece, Portekizce, Urduca; Erzurum'da; Arapca, Farsca, Gurcuce, Ispanyolca, Italyanca, Japonca, Rusca; Sivas'ta; Almanca, Fransizca, Ingilizce, Arnavutca, Romence, Sirpca, Slovakca, dillerinde yurutulecek. Kurslar sonrasinda sinavlarin yapilacagi bildirildi. Ayrintili bilgi icin bkz.

TMMOB Balikesir Kent Sempozyumu..
Turk Muhendis ve Mimar Odalari Birligi, iki donemdir cesitli kentlerde duzenledigi kent sempozyumlarina 41. Donemde de devam ediyor.. TMMOB'nin bu donem duzenleyecegi sempozyumlardan ilki Balikesir'de gerceklestiriliyor. 27-28 Kasim 2010 tarihlerinde duzenlenecek Balikesir Kent Sempozyumu'nda; kent planlamasi, kentsel koruma, kentsel donusum, kent kulturu, cevre, sanat, tarim ve hayvancilik, turizm ve dogal afetler konulari ele alinacak. Ayrintili bilgi icin bkz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21