• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ
Yil: 11, Sayi: 4, Nisan 2010 Arsiv (2000-2009) ve orijinal metin icin tiklayiniz: http://atb.anadolu.edu.tr

TURİZMİN SESİ


Hazirlayan: Nazmi KOZAK Anadolu Universitesi, Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu, Yunus Emre Kampusu, 26470 Eskisehir
E-posta: nkozak@anadolu.edu.tr, Tel: 0532 - 286 75 84
HABERLER Alti yeni Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu kuruldu..

Bes yeni Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulunun kurulmasi; Millgitim Bakanligi'nin teklif yazisi uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 27/5/2009 tarihli ve 16377 sayili yazisi uzerine ve 2809 sayili yasanin ek 30'uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulunca 1/2/2010 tarihinde kararlastirildi. Yeni kurulan okullar su sekilde siralaniyor: Bolu Universitesi Bolu Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu, Batman Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu, Gumushane Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu, Mardin Artuklu Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu, Selcuk Universitesi Beysehir Ali Akkanat Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu, Erzincan Universitesi Haci Ali Akin Turizm ve Otelcilik Yuksekokulu.
Kapadokya kongrelerinde 300 bildiri sunulacak..

25-30 Mayis 2010 tarihleri arasinda duzenlenecek Kapadokya kongrelerine kabul edilen bildiriler belli. Buna gore; 25-30 Mayis 2010 tarihlerinde duzenlenecek The 5th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure'de: 64 bildiri, 32 doktora tezi ile 17 yuksek tezi olmak uzere toplam 113 calisma sunulacak. 27-30 Mayis tarihlerinde arasinda duzenlenecek 1. Disiplinlerarasi Turizm Arastirmalari Kongresi'ne ise 97 bildiri kabul edildi. Ote yandan, 27-30 Mayis 2010 tarihleri arasinda duzenlenecek 5. Lisansustu Turizm Ogrencileri Arastirma Kongresi'ne de 20 doktora tezi ile 23 yuksek lisans tezi kabul edilirken, serbest bildirilerin degerlendirme surecisinin devam ettigi bildirildi. Kabul edilen calismalarin listesine ulasmak icin asagidaki linklerin ziyaret edilmesi gerekiyor.

anatoliajournal.com/conference
anatoliajournal.com/disiplinlerarasi
anatoliajournal.com/kongre
Uc yeni Uygulamali Bilimler Yuksekokulu kuruldu..
Uc yeni Uygulamali Bilimler Yuksekokulunun kurulmasi; Millgitim Bakanligi'nin teklif yazisi uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayili yasanin ek 30'uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulunca 1/2/2010 tarihinde kararlastirildi. Yeni kurulan okullar su sekildedir: Afyon Kocatepe Universitesi Bolvadin Uygulamali Bilimler Yuksekokulu, Kocaeli Universitesi Kandira Uygulamali Bilimler Yuksekokulu ve Suleyman Demirel Universitesi Yalvac Uygulamali Bilimler Yuksekokulu.
11. Ulusal Turizm Kongresi..

Ilki 1990 yilinda Dokuz Eylul Universitesi Aydin Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu tarafindan, okul muduru Prof. Dr. Hasan Zafer Dogan'in gayretleri ile duzenlenen Ulusal Turizm Kongresi'nin 11'incisi, 02-05 Aralik 2010 tarihlerinde Adnan Menderes Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu'nun evsahipliginde Kusadasi'nda duzenleniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.

Anadolu Universitesi Arama Konferansi Afyonkarahisar'da yapildi..
Anadolu Universitesi, 2020 yili hedeflerini ortaya koyacak bir calisma gerceklestirdi. Anadolu Universitesi'nin 2020 yilina kadarki stratejilerin belirlenmesi ve hedeflerin ortaya konulmasina yonelik uc gun suren arama konferansina 90 ogretim uyesi katildi. Anadolu Universitesinin gelecege yonelik projelerini tartismak, yongorusunu sekillendirerek stratejilerini yeniden ele almak amaciyla bir arama konferansi duzenlendi. Anadolu Universitesi Arama Konferansi, 19-21 Subat tarihleri arasinda, Rektor, rektor yardimcilari ve danismanlari, yonetim kurulu ve senato uyeleriyle, merkez mudurlerinin katilimiyla Afyonkarahisarda gerceklestirildi. Arama konferansina katilan 90 ogretim uyesi, uc gunluk calismada, Anadolu Universitesinin bugununu degerlendirerek, gelecegine yonelik yapilacak calismalari tartistilar. Dunyayi, Turkiye ve Egitimi degistirecek akimlarin beyinfirtinasi yontemiyle tartisilmasiyla baslayan arama konferansinda, Anadolu Universitesinin guclu ve zayif yanlari degerlendirilerek, Gelecek Tasarimi 2020 basligiyla vizyon, misyon, ana hedefler ve yeni atilim ivmeleri gorusuldu.
Turing'in Dunu, Bugunu ve Yarini konulu konferans..
Turkiye Turing ve Otomobil Kurumu Turistik Isletmeler Koordirnatoru Kaner Sanyuz, 3 Mart 2010 tarihinde Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu ogrencilerine "Turing'in Dunu, Bugunu ve Yarini konulu bir konferans verdi.

Kaplica ve Saglik Turizmi konulu konferans..
Balcova Termal Otel Genel Muduru Turabi Celebi, 17 Mart 2010 tarihinde Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu ogrencilerine Kaplica ve Saglik Turizmi konulu bir konferans verdi.
Nevsehir Universitesi Turizm Fakultesi'nin bolumleri belli oldu..
Nevsehir Universitesi bunyesinde kurulan Turizm Fakultesi'nin bolumleri belli oldu. Nevsehir Universitesi Turizm Fakultesi bunyesinde Turizm Isletmeciligi, Turizm Rehberligi, Gastronomi ve Mutfak Sanatlari ile Rekreasyon Yonetimi bolumlerinin acilmasi konusundaki oneri, Yuksekogretim Yurutme Kurulu'nun kabul edilerek yururluge girdi.
Foca Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu'nun adi degistirildi..
Dokuz Eylul Universitesi Rektorlugu bunyesinde yer alan Foca Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu'nun adinin Reha Midilli Foca Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu olarak degistirilmesi; Millgitim Bakanligi'nin 9/2/2010 tarihli ve 2144 sayili yazisi uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayili Kanunun ek 30 uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulunca 16/2/2010 tarihinde kararlastirildi.

Akdeniz Universitesi Cevre Hizmet Odulleri..
Akdeniz Universitesi tarafindan bir onceki yil icinde cevre degerlerinin korunmasi ve gelistirilmesine hizmet etmis kisi, kurum ve kuruluslara verilen Cevre Hizmet Odullerine basvurular 02 Nisan 2010 tarihine kadar yapilabilir. Bu yil on ucuncusu gerceklestirilecek olan Akdeniz Universitesi Cevre Hizmet Odulleri-2009 icin degerlendirmeler sunulan gerekceli dosyalarin incelenmesi uzerinden yapildigindan, onerilerin dosya ile yapilmasi gerekiyor. Ayrintili bilgi icin bkz.

Uluslararasi Kazdaglari ve Edremit Sempozyumu
Gecmisten gunumuze Kazdaglari, Edremit,Edremit Korfezi ve yakin cevresiile ilgili calisma yapan yerli akademisyenler ile Akdeniz Havzasinin degisik yerleri ile ilgili calisan yabanci bilim insanlarini bir araya getirmek deneyim ve arastirma sonuclarini paylasmak, uluslararasi isbirligi imk⮬arini gelistirmektir amaciyla 22-24 Ekim 2010 tarihlerinde Edremit'te Uluslararasi Kazdaglari ve Edremit Sempozyumu duzenleniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.

TUREB Odulleri dagitildi..
21 Subat Dunya Rehberler Gunu kutlamalari kapsaminda her yil verilmekte olan, gectigimiz yillarda basin ve kamuoyunda buyuk yanki uyandiran turizmin en iyilerinin internet uzerinden yapilan oylamayla secildigi TUREB Odulleri 21 Subat 2010 Pazar gunu Divan Kurucesme'de duzenlenen torenle sahiplerini buldu. TUREB Odulleri, ''Tanitim'', ''Surdurebilirlik'', ''Konukseverlik'', ''Otantiklik'', ''Kultur Turizmi'' ve ''Turizm Egitimi'' dallarinda olmak uzere 6 dalda verildi.
VIII. Ulusal Kaplica Tibbi ve Balneoloji Kongresi..

VIII. Ulusal Kaplica Tibbi ve Balneoloji Kongresi ve "Saglik Turizminde SPA&Wellness Kursu"nun 7-11 Nisan 2010 tarihlerinde, Cesme Altinyunus Turistik Tesisleri'nde, yapiliyor. Termal/Kaplica Tibbi ve Balneoloji/Hidroklimatoloji alaninda ulusal duzeyde duzenledigimiz bu kongremizde de en basta termal tip alanindaki hem ulkemiz hem de dunyadaki bilimsel gelismeler ve arastirmalar ele alinip tartisilacak. VIII. Ulusal Kaplica Tibbi ve Balneoloji Kongresi programi, serbest bildiriler ve cagrili konusmacilarin konferanslarindan olusuyor. Serbest bildiriler bolumunde termal/kaplica tibbi alaninda yapilmis bilimsel calismalar, kaplica tedavileri, balneoterapi ve klimaterapi'nin etkinligi ve etkileri uzerine gerceklestirilen arastirmalar sunulacagi bildirildi.
Turizm Sektorunde Kadin konulu panel

Atilim Universitesi 2009-2010 Akademik Yili Bahar Donemi Etkinlikleri kapsaminda, Turizm Isletmeciligi bolumu tarafindan 10 mart 2010 Carsamba gunu 14.00-16.00 saatleri arasinda Turizm Sektorunde Kadin konulu bir panel duzenlendi. Panel, Bilkent Universitesi Uygulamali Teknoloji ve Isletmecilik Yuksekokulu Turizm ve Otel Isletmeciligi Bolumu Ogretim Gorevlisi Yener ERGUVENin yapacagi acilis konusmasinin ardindan, Atilim Universitesi Turizm Isletmeciligi Bolumu Ogretim Gorevlisi Dr. Gonca GUZEL SAHINin baskanliginda ve Gamze CIZRELI (Big Chefs Restoranlar Zinciri), Aysegul DURSUN (Utopya World Hotel Antalya), Aysun BILGICI (Sheraton Hotel Ankara), Damla KAYA (Valor Turizm), Elif SAHBAZin (Chaine Des Rotisseurs 2009 Genc Ascilar Turkiye Birincisi) panelist olarak katilimlariyla gerceklestirildi.

Istanbul Universitesi Muze Yonetimi Anabilim Dali konferanslari..
Istanbul Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Muze Yonetimi Anabilim Dali 2010 guz donemi konferanslari basladi. Konferanslarin ilki 10 Mart tarihinde Dr. Nuri Ozer Erbay tarafindan verilen "Muze Projeleri" ile basladi. 17 Mart 2010 tarihinde ise Turkiye Turing Otomobil Kurumu Yonetim Kurulu Uyesi ve Trabzon Kultur Ve Tabiat Varliklarini Koruma Bolge Kurul Uyesi Avukat Enver Kibiroglu "Askeri Muzeler Mevzuatinin Karsilastirilmasi" konusunda konferans verdi.

Onumuzdeki tarihlerin konferans programi ise su sekildedir: 31 Mart 2010 tarihinde Yuk.Rest. Mimar Nilgun Olgun "Yeni Kapi Mevlevihanesinin Muze Donusum Projesi" ve 7 nisan 2010 tarihinde ise Istanbul Kultur Universitesi Sanat Tasarim Fakultesi Sanat Yonetimi Bolumu ogretim gorevlisi Dr. Guzin Ilicak "Muze Kurumsal Kimlik-Imaj Yonetimi" konusunda konferans verecek. Konferanslar, Istanbul Universitesi, Merkez Kampusu , Stratejik Arastirmalar Merkezi (SAM), Eski Rektorluk Binasi, 34452 Beyazit - Istanbul adresinde duzenleniyor.
EMITT fuarini 113 bin kisi ziyaret etti..

11-14 Subatta Istanbul Beylikduzunde yapilan 14. Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari (EMITT), bu yil yuzde 33luk bir artisla ziyaretci sayisinda rekor kirdi. 113 bin 370 ziyaretciyi agirlayan Fuar, dunyanin ve Turkiyenin dort bir yanindan profesyonel katilimci sayisini da 3.000den 3.500e cikartmayi basardi. 1114 Subat tarihleri arasinda 14. kez duzenlenen Dogu Akdeniz ve Seyahat Fuari (EMITT), bu yili da rekor duzeyde rakamlarla kapadi. Dunyanin 60 ulkesinden ve Turkiyenin dort bir yanindaki 100u askin il ve beldeden gelen turizm profesyonellerini tatilseverlerle ayni cati altinda bulusturan EMITT Fuari, gecen seneye oranla yuzde 33luk bir artis elde ederek toplam ziyaretci sayisini 113 bin 370e ulastirdi. Bu kapsamda gecen yil 42 bin olan profesyonel ziyaretci sayisini yuzde 14 oraninda artirarak 47 bin 880e yukselten EMITT Fuarinin tatilci ziyaretci sayisi da yuzde 18lik bir artisla 65 bin 490a ulasti.

Profesyonel Turist rehberligi Yonetmeligi'nde Degisiklik yapilmasina Dair Yonetmelik.. 25/11/2005 tarihli ve 26004 sayili Resmazetede yayimlanan Profesyonel Turist Rehberligi Yonetmeligi'nin bazi maddelerinde degisiklik ongoren Yonetmelik 24 Subat 2010 tarih ve 27503 sayili Resmi Gazete'de yayimlanarakk yururluge girdi. Ayrintili bilgi icin bkz.

TAMAMLANAN TEZ CALISMALARI (Bolum sorumlusu: Hatice GUCLU)
Aciklama: "Tamamlanan Tez Calismalari" ve "Devam Eden Tez Calismalari" bolumleri, Kasim 2005 tarihinden itibaren Hatice GUCLU NERGIZ tarafindan hazirlanmaktadir. Tez calismalari ile ilgili duyurularinizi "hguclu@anadolu.edu.tr" adresine gondermenizi bekliyoruz. Tamamlanan tez calismalarinin ozleri Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nin izleyen sayisinda yayimlanmaktadir.
________________________________________
Meltem CABER
Tur Operatoru-Seyahat Acentesi Elektronik Musteri Iliskileri Yonetiminde Web Sitesi Kalitesinin Memnuniyet ve Guven Uzerine Etkisi
Doktora Tezi
Danisman: Prof. Dr. A. Akin Aksu
Antalya: Akdeniz Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Subat 2010
GOREVE ATANMA
________________________________________
Doc. Dr. Dundar DENIZER, Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu'nda Mudur Yardimciligi gorevine getirildi.
Yrd. Doc. Dr. Medet YOLAL, Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu'nda Mudur Yardimciligi gorevine getirildi.
Ars. Grv. Ali AVAN, Afyon Kocatepe Universitesi, Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu'nda Arastirma Gorevlisi olarak goreve basladi.
Dr. Aziz Gokhan OZKOC, Gaziosmanpasa Universitesi Zile Dincerler Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu'nda Yrd. Doc. Dr. kadrosuna atandi.
Ogr. Gor. Dr. Erkan AKGOZ, Selcuk Universitesi, Beysehir Ali Akkanat Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokuluna Mudur Yardimcisi olarak atandi.
YENI YAYINLAR
________________________________________
Yavas Hareketi
Birinci baski
H. Ridvan Yurtseven, Ozan Kaya, Serhat Harman
Detay Yayincilik
14.5 x 21.5 cm.,, 120 Sayfa
ISBN 978-605-5681-48-7
Fiyati: 8,00 TL
________________________________________

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21