• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ
Anadolu Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu,Nazmi Kozak tarafından hazırlanan akademik turizm bülteni yayınlandı
TURİZMİN SESİ
Yıl: 12, Sayı: 12, Aralık 2011
Arşiv (2000-2011) için tıklayınız: http://atb.anadolu.edu.tr

Hazırlayan: Nazmi KOZAK
Anadolu Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu,
Yunusemre Kampusu, 26470 Eskişehir
E-posta: nkozak@anadolu.edu.tr

HABERLER
Evliya Çelebi'nin Gözüyle 17. Yüzyılda Kaplıca ve Ilıcalar Sergisi
Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi tarafından "Evliya Çelebi'nin Gözüyle 17. Yüzyılda Kaplıca ve Ilıcalar Sergisi" açılıyor. Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yılı kutlamaları çerçevesince Anadolu Üniversitesi öğretim elemanları Prof. Dr. Nazmi KOZAK, Yrd. Doç. Dr. Hılmi Rafet YÜNCÜ ve Arş. Gör. Gözde TÜRKTARHAN tarafından hazırlanan ve Dilek ERDOĞAN tarafından grafik çalışması yapılan sergi, 28 Kasım - 09 Aralık 2011 tarihleri arasında Yunusemre Kampusu'nde bulunan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu'nda açık olacak. Sergide, Evliya Çelebi'nin gezdiği bölgelerdeki kaplıca ve ılıcalar hakkındaki görüş ve yorumları yer alıyor. Sergi çalışması, Yapı Kredi Yayınları arasında çıkan 10 cilt ve 20 kitaptan oluşan "Evliya Çelebi Seyahatnamesi" baz alınarak hazırlandı.
10. Araştırma Yöntemleri Semineri 23 - 29 Ocak 2012'de..
2001 yılından bu yana geleneksel olarak yılda bir kez düzenlenen Araştırma Yöntemleri Semineri'nin 10'uncusu, 23-29 Ocak 2012 tarihleri arasında Antalya'da, Concorde De Luxe Otel'de yapılıyor. Ayrıntılı bilgi için bkz.
6th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure toplantısına son başvuru tarihi, 31 Aralık 2011..
24-29 Nisan 2012 tarihlerinde Fethiye'de, LykiaWorld, Oludeniz'de düzenlenecek 6th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure toplantısına başvuruların 31 Aralık 2011 tarihinde sona ereceği bildirildi. Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgi için bkz.
Etnografiden Netnografiye Nitel Araştırma semineri..
Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Asker KARTARI, 23 – 29 Ocak 2012 tarihlerinde Antalya'da, Concorde De Luxe Resort Oteli'nde düzenlenecek 10. Araştırma Yöntemleri Semineri'nde "Etnografiden Netnografiye Nitel Araştırma" konulu 14 saatlik bir seminer verecek. Ayrıntılı bilgi için bkz.
2nd Interdisciplinary Tourism Research Conference toplantısına son başvuru tarihi, 31 Aralık 2011..
24-29 Nisan 2012 tarihlerinde Fethiye'de, LykiaWorld, Oludeniz'de düzenlenecek 2nd Interdisciplinary Tourism Research Conference toplantısına başvuruların 31 Aralık 2011 tarihinde sona ereceği bildirildi. Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgi için bkz.
Turizmde Gençlik Ödülleri..
Genç Turizmciler Derneği tarafından düzenlenen Turizmde Gençlik Ödülleri'ne başvurular başladı. Turizmde Gençlik Ödülleri'nde dereceye girenlere ödüllerinin Aralık ayı içerinde Ankara'da düzenlenecek bir törenle verileceği bildirildi. Ayrıntılı bilgi için bkz.
I. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi'ne en son başvuru tarihi, 31 Aralık 2011..
Dokuz Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Anatolia/Turizm Araştırmaları Dergisi'nin işbirliğinde 12-15 Nisan 2012 tarihlerinde Antalya - Kemer'de, Majesty Resort Hotel Mirage Park'ta düzenlenecek I. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi'ne başvuruların 31 Aralık 2011 tarihinde sona ereceği bildirildi. Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgi için bkz.
"O'nun Gözünden Yansımalar" Sergisi
Geçtiğimiz Kasım ayında aramıztdan ayrılan Anadolu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlerinden Öğr. Gör. Kenan ŞANLIER tarafından çekilen fotoğraflardan hazırlanan "O'nun Gözünden Yansımalar" konulu fotoğraf sergisi 25 Kasım 2011 tarihinde açılıyor. Sergi, Anadolu Üniversitesi'nin Yunusemre Kampusu'nde bulunan Öğrenci Merkezi'nin fuayesinde 25 Kasım - 4 Aralık 2011 tarihleri arasında açık olacak.
Fethiye'deki Uluslararası turizm kongrelerinde üç araştırma yöntemleri semineri yer alıyor..
24-29 Nisan 2012 tarihlerinde Fethiye'de düzenlenecek 6th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure ve 2nd Interdisciplinary Tourism Research Conference bilimsel toplantıları kapsamında üç ayrı araştırma yöntemleri semineri yapılacak. Seminerlerin başlığı ve sunacak akademisyenler şöyle: Alan Fyall (Bournemouth University, UK): "Conducting Case Study Research: Dispelling the Myths"; Sara Dolnicar (University of Wollongong, Australia); "Market Segmentation in Tourism: Typical Conceptual and Methodological Pitfalls"; Arch Woodside (Boston College, USA): "Quantitative and Qualitative Case Study Research - Methods and Practice". Seminerlerin dilinin İngilizce olduğu bildirildi. Ayrıntılı bilgi için bkz.
10. Ulusal Turizm Kongresi 30 Kasım'da başlıyor..
Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun evsahipliğinde düzenlenen 10. Ulusal Turizm Kongresi, 30 Kasım - 04 Aralık 2011 tarihlerinde Akçakoca'da yapılıyor. Ayrıntılı bilgi için bkz.
IV. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı tamamlandı..
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından, Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi KOZAK ve Muğla Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin KOZAK koordinatörlüğünde gerçekleştirilen IV. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı başarıyla tamamlandı. 27 - 30 Ekim 2011 tarihlerinde Marmaris'te, Grand Yazıcı Mares Otel'de düzenlenen ve Dr. İrfan Mısırlı'nın moderatörlüğünde yürütülen toplantıya akademisyen ve yayınevi temsilcilerinden oluşan 35 kişi katıldı. Turizmle ilgili akademik ders kitaplarının tartışıldığı arama konferansının sonuç raporu ve diğer bilgiler için tıklayınız.
İRO'nun seminerleri başladı
İstanbul Rehberler Odası (İRO)'nun, turist rehberlerinin bilgilerini güncelleyebilmeleri amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerlerinin bu yılki bölümü Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu'nda başladı. Seminerler 30 Aralık 2011 tarihine kadar devam edecek. Ayrıntılı bilgi için bkz.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tarihi Eserleri ve Kültür-Doğa Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Tarihi Eserleri ve Kültür-Doğa Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Yönetmeliği, 8 Kasım 2011 tarih ve 28098 sayılı resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


TAMAMLANAN TEZ CALIŞMALARI (Bolum sorumlusu: Hatice GUCLU)
Aciklama: "Tamamlanan Tez Calişmalari" ve "Devam Eden Tez Calişmaları" bölümleri, Kasım 2005 tarihinden itibaren Hatice GÜCLÜ NERGİZ tarafindan hazırlanmaktadır. Tez calışmaları ile ilgili duyurularınızı "hguclu@anadolu.edu.tr" adresine göndermenizi bekliyoruz. Tamamlanan tez calışmalarının özleri Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi'nin izleyen sayısında yayımlanmaktadır.
________________________________________
Ömer Kürşad TÜFEKCİ
Spor Pazarlama Zekâsı: Marka Kimliği Yaratma Yeteneklerinin Analizi ve Batı Akdeniz Bölgesi Futbol Taban Birliklerinde Bir Uygulama
Doktora Tezi
Danışman: Doç. Dr. Nurhan PAPATYA
Isparta: Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Kabul Tarihi: Haziran 2011
________________________________________
GÖREVE ATANMA
________________________________________
Yrd. Doç. Dr. Oktay EMİR, Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Konaklama İşletmeciliği Bölümü'nde göreve başladı. Yrd. Doç. Dr. EMİR, daha önce Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda görev yapıyordu.
________________________________________
BİZE ULAŞAN YAYINLAR
Bu bölümde, Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi'ne ulaşan turizmle ilgili/ilişkili yayınlar yer almaktadır.
________________________________________
Menü Yönetimi ve Menü Planlama
Birinci Baskı, Ekim 2011
Hüseyin Altınel
Ankara: Detay Yayıncılık
16x24 cm., 232 sayfa
ISBN 978-605-5437-56-5
Fiyat 11.00 TL
Resort / Aylık Turizm ve Seyahat Endüstrisi Dergisi
Aylık Süreli Sektörel Yayın
Kasım 2011
Yayıncı: Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)
Editör: Fehmi KÖFTEOĞLU
20x28 cm. 80 sayfa
ISSN: 1303-72390-X
http://resortdergisi.com
Fiyatı: 7.5 TL.
Medikongre / Aylık Tıp Toplantıları ve Kongre Turizmi Dergisi
Aylık Süreli Sektörel Yayın
Yıl: 8, Sayı: 87, Kasım 2011
Yayıncı ve Editör: Faik Atilla BIYIKLI
20x28 cm., 74 sayfa
ISSN: 1308-8726
http://www.medikongre.com
Fiyatı: 10 TL.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21