• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ
Nazmi Kozak tarafından hazırlanan ulusal akademik turizm bülteni yayımlandı

TURİZMİN SESİ-Hazirlayan: Nazmi KOZAK


HABERLER
5. Doga Sporlari ve Bilim Sempozyumu, 13-14 Kasim 2009'da..
Hacettepe Universitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yuksekokulu tarafindan duzenlenen 5. Doga Sporlari ve Bilim Sempozyumu, 13-14 Kasim 2009 tarihleri arasinda Ankara'da duzenleniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.

Detay Yayincilik online satis yapmaya basladi..
Basta turizm olmak uzere akademik icerikli ders kitaplari yayinciliginin ulkemizin onde gelen yayinevlerinden Detay Yayincilik, web ortaminda online satislarina basladi. Ayrintili bilgi icin bkz. http://detayyayin.com.tr
A. U. Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu Guz donemi turizm seminerleri programi..

Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu'nda Turizm Seminerleri dersi kapsaminda 2009-2010 Guz donemi seminer programi aciklandi. The Marmara Hotels & Residences ile bir anlasmaya varildigi ve Guz donemi turizm seminerlerinin bu tesis yoneticileri tarafindan verilecegi bildirildi. Seminer programi su sekildedir: 30 Eylul 2009: Burcu Budak (Secme Yerlestirmeden Sorumlu Insan Kaynaklari Uzmani) Tanitim Standi Acilmasi; 07 Ekim 2009: Derya Berke (Kat Hizmetleri Muduru) Kat Hizmetleri Yonetimi; 14 Ekim 2009: Zafer Canbaz (Odalar Bolumu Muduru) Onburo Yonetimi; 21 Ekim 2009: Ayhan Caliskan(Teknik Mudur) Teknik Hizmetler Yonetimi; 28 Ekim 2009: 11 Kasim 2009: Tolga Ozkaya (Asst. Executive Chef) Mutfak Yonetimi; 18 Kasim 2009: Gokmen Senturk (Mali Isler Muduru) Otelcilikte Mali Isler Uygulamalari; 02 Aralik 2009: Hakan Bakac (Satinalma Muduru) Satinalma Yonetimi; 09 Aralik 2009: Nedim Akbayrak (Yiyecek ve Icecek Koordinatoru) Yiyecek ve Icecek Yonetimi; 23 Aralik 2009: Okan Karadag (Satis Muduru) Satis ve Pazarlama Yonetimi; 30 Aralik 2009: Duygu Kayaalp (Insan Kaynaklari Yonetimi Muduru) Insan Kaynaklari Yonetimi.


8. Arastirma Yontemleri Semineri, 27-31 Ocak 2010'da..
2002 yilindan bu yana her yil geleneksel olarak duzenlenen Arastirma Yontemleri Semineri'nin 8'incisi, 27-31 Ocak 2010 tarihlerinde Antalya'da, Concorde De Luxe Resort otelde yapiliyor. Seminer ile ilgili ayrintili bilgi icin bkz.

Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi 20. yayin yilini doldurdu..
1990 yilindan bu yana yayinlanan Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nin yeni sayisi (Cilt 20, Sayi 2, Guz 2009) gectigimiz gunlerde yayinlandi. Dergi, yayinlanan yeni sayisi ile birlikte 20. yayin yilini da doldurmus oluyor. Derginin yeni sayisinda altisi hakem denetimli ve biri ceviri de olmak uzere toplam yedi makale yer aliyor. Dergide yer alan diger bolumler arasinda arastirma notlari, konferans notlari, ulusal ve uluslararasi makale indeksi ile gectigimiz aylarda turizmi konu almis tezlerin ozlerinin yer aldigi bolum de yer aliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Turizm veAgirlama Endustrisinde Arastirma Yontemleri (SPSS Uygulamali) kitabi..

University of Nevada, Las Vegastaki Nevada Universitesi turizm bolumu ogretim uyelerinden Prof. Dr. Seyhmus BALOGLUnun editorlugunu yapacagi ve Turizm veAgirlama Endustrisinde Arastirma Yontemleri (SPSS Uygulamali) basligini tasiyacak kitabin hazirlik calismalarina baslandi. Detay Yayincilik yayinlari arasinda cikacak kitaba bolum hazirlayarak katkida bulunmak isteyenlerin; kitaba iliskin onerilerini ve yazmayi arzu ettikleri bolumleri bildirmenin yani sira diger tum sorulari icin Prof. Dr. Seyhmus BALOGLU ile irtibat kurabilirler: E-posta: [email protected]
Resort dergisi sanal ortamda..

Seyahat endustrisi profesyonellerinin dergisi RESORTe http://resortdergisi.com adresinden, e-dergi formatinda, Turkiyeden ve Dunya'nin her yerinden ucretsiz olarak ulasilabilecegi bildirildi. Yurticinden ve yurtdisindan gelen RESORT Dergisini edinme yonundeki yogun okur talebini karsilamak icin baski sayisi artirildigi halde artan bu talebe karsilik verebilmek icin RESORTun e-dergi formatinda web sitesinden de yayinlanmaya basladigi bildirildi.

EMITT 2010, 11-14 Subat 2010'da duzenleniyor..
Ekin Grubu tarafindan duzenlenen, Turkiye'nin en onemli turizm fuari olan EMITT (Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari) 14. kez kapilarini 11-14 Subat 2010 tarihlerinde aciyor. Istanbul TUYAP Beylikduzu Fuar ve Kongre Merkezi'nde duzenlenecek EMITT fuarina, bu yilin konuk ulkesinin Misir olacagi bildirildi. EMITT'i gecen yil42.500'u ticare ziyaretci ve 55.000'i de diger ziyaretciler olmak uzere 97.500 kisi gezmisti. EMITT ile ilgili ayrintili bilgi icin bkz.

Elazig Il Kalkinma Semineri yapildi..
Iktisadi Arastirmalar Vakfi tarafindan 1990 yilindan bu yana farkli illerde gerceklestirilen Il Kalkinma Seminerleri'nin 49'uncusu 9 Ekim 2009 tarihinde Elazig'da duzenlendi. Seminer'de dort oturumda ilin tarim, sanayi, saglik ve turizm gibi sektorlerin gelistirilmesine iliskin gorusler tartisildi. Elazig'da turizm sektorunun gelistirilmesine iliskin oneri ve goruslerin tartisildigi oturuma Kultur ve Turizm Bakanligi Tanitma Genel Mudur Yardimcisi Ibrahim YAZAR, Anadolu Universitesi'nden Doc. Dr. Nazmi KOZAK ve TURSAB'dan Cetin GURCUN katildi. http://www.iav.org.tr/default.asp

Istanbul Teknik Universitesi Vakfi Turizm ve Otelcilik Okulu yeni egitim donemine basladi..
Bugune kadar 845 mezun veren Istanbul Teknik Universitesi Vakfi Turizm ve Otelcilik Okulu, 22 Ekim 2009 Persembe gunu 21. Donem ogrencileriyle 2009 2010 yili egitim yilina basladi. Universiteye giremeyen genclere gelecek olanagi sunan ITU Vakfi Turizm ve Otelcilik Okulunun 21. Donem ogrencileri, 22 Ekim 2009 Persembe gunu, Bolum Baskani Saban Ali YASAROGLUnun gerceklestirdigi acilis konusmasininin ardindan ders basi yaptilar.


ITB Berlin 10-14 Mart 2010'da..
Dunya'nin onde gelen turizm fuarlarindan ITB Berlin (The International Tourism Bourse), onumuzdeki yil 10-14 Mart 2010 tarihlerinde duzenleniyor. 2010 yilinda Turkiye ITB Berlin'in resmi sponsor ulkesi olarak ayri bir yer alacagi ogrenildi. 2009 yilinda duzenlenen fuarda 2.390'u Alman ve 8,702'si yabanci olmak uzere toplam 11,092 katilimci kurum ve kurulus yer almisti. Gecen yil fuari 110.857'si ticari ziyaretci olmak uzere toplam 178.971 kisi gezmisti. Fuar ile ayrintili bilgi almak icin bkz.

ATMED "Online Seyahat ve Yeni Trendler" konulu panel duzenliyor..
Akdeniz Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu Mezunlari Dernegi (ATMED) tarafindan 31 Ekim 2009 tarihinde "Online Seyahat ve Yeni Trendler" konulu bir panel duzenliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.

Turizm sektorunde yoneticilerin yaslari kuculuyor..
Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birliginin (AKTOB) Ekin Grubu Arastirma Birimine yaptirdigi bir arastirmada konaklama tesislerini genc kusagin yonetmeye basladigi belirlendi. Soz konusu arastirmadan elde edilen verilere gore, ilk kez bu goreve gelen otel mudurlerinin yuzde 80i 30 -39 yas arasinda yer aliyor. Genel mudurlerin yuzde 25i ise bulunduklari tesisin ilk genel muduru olarak gorev yapiyor. Arastirma ayrica, daha once otele genel mudur olacak kisilerin mutfak ya da yiyecek-icecek birimlerinden gelmis olmasinin tercih edildigini; rekabetin artmasi sonucu soz konusu tercihlerin satis-pazarlama kokenlilere kaydigini; simdilerde ise turizmin bir endustriye donusup seyahat endustrisi ile anilmaya baslamasiyla birlikte genel koordinator, genel mudur ve diger ust yonetim kademeleri icin muhendislik egitimi alanlarin tercih edildigi de ortaya cikarildi.

Engin Fikirler Egitim ve Kultur Vakfi tarafindan Istanbul'da Nisantasi Meslek Yuksekokulu kuruldu
Engin Fikirler Egitim ve Kultur Vakfi tarafindan Istanbul Ilinde Nisantasi Meslek Yuksekokulu kurulmasi; Milli Egitim Bakanligi'nin 9/9/2009 tarihli ve 24480 sayili yazisi uzerine, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayili Yuksekogretim Kanununun ek 2 nci maddesine gore, Bakanlar Kurulunca 14/9/2009 tarihinde kararlastirildi..

Meslek Yuksekokullari ve Acikogretim On Lisans Programlari Mezunlarinin Lisans Ogrenimine Devamlari Hakkinda Yonetmeligi'nde degisiklik..
19/2/2002 tarihli ve 24676 sayili Resmi Gazetede yayimlanan Meslek Yuksekokullari ve Acikogretim On Lisans Programlari Mezunlarinin Lisans Ogrenimine Devamlari Hakkinda Yonetmeligin 8 inci maddesi asagidaki sekilde degistirildti: "OSYM, basvurma kosullarini tasiyan adaylari, yerlestirme puanlari ve lisans programlarinin kontenjan ve kosullarini goz onunde tutarak, Universite Secme Sinavi sonuclari aciklandiktan sonra yapacaklari tercihleri goz onune alinarak, lisans programlarina yerlestirir. Bos kalan kontenjanlar icin gerek duyuldugu takdirde Yuksekogretim Kurulu karari ile ek yerlestirme yapilabilir.

Ogretim Uyesi Disindaki Ogretim Elemani Kadrolarina Naklen veya Aciktan Yapilacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sinav ile Giris Sinavlarina Iliskin Usul Ve Esaslar Hakkinda Yonetmelikte Degisiklik yapildi..

31/7/2008 tarihli ve 26953 sayili Resmi Gazetede yayimlanan Ogretim Uyesi Disindaki Ogretim Elemani Kadrolarina Naklen veya Aciktan Yapilacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sinav Ile Giris Sinavlarina Iliskin Usul ve Esaslar Hakkinda Yonetmeligin bazi maddelerinde duzenlemeye gidildi.Ayrintili bilgi icin bkz.

Sakarya Turizm Platformu kuruldu..
Sakarya'da kamu sektoru ve ozel sektor eliyle yapilacak turizmin sektorunun gelistirilmesi amaciyla Sakarya Turizm Platformu kuruldu. Platform ile ilgili ayrintili bilgi icin bkz.


"Gec Antik Cagda Gec Antik Cagda Cam Sanati" kolokyumu
Dokuz Eylul Universitesi Fen-Edebiyat Fakultesi Arkeoloji Bolumu tarafindan 25-28 Ekim 2009 tarihlerinde, Izmir'de da Gec Antik Cagda Cam Sanati (I.S. 4.-8. Yy.lar) baslikli bir kolokyum duzenleniyor. Kollokyum programi icin tiklayiniz.
Kultur Bilincini Gelistirme Vakfina Avrupadan Buyuk Odul
Turiye'nin dogal, tarihsel ve kulturel mirasini tum dunyaya tanitan Kultur Bilincini Gelistirme Vakfinin Kultur Karincalari Projesi, 2009 Yili Avrupa Birligi - Europa Nostra Kulturel Mirasa Duyarlilik Egitimi Odulune layik goruldu. Erken yaslarda kulturel mirasa duyarliligi artirmayi amaclayan projenin odul toreni ise 25 Ekim 2009 tarihinde devlet yetkililerinin katilimi ile gerceklesecek

Ege Su Forumu'09..
Yasanmaya baslanan su sorunu ile ilgili sorunlara cozum onerileri bulabilmek icin duzenlenen Ege Su Forumu'09, 12-14 Kasim 2009 tarihleri arasinda Ege Universitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar - MOTBE - Kultur Merkezi'nde gerceklestiriliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
TURSAB'in secimi 6 Aralik'ta yapilacak

Turkiye Seyahat Acentalari Birligi (TURSAB) Yonetim Kurulu, bir aciklama yayinlayarak 19. Olagan Genel Kurul ilk toplantisinin, 30 Kasim 2009 tarihinde yapilacagini duyurdu. Cogunluk saglanmadigi takdirde ikinci toplantinin cogunluk aranmaksizin 5 Aralik 2009 Cumartesi gunu Istanbul Lutfi Kirdar Kongre ve Sergi Sarayinda yapilacagi bildirildi.
DESEM Arkeoloji ve Sanat Tarihi Sertifika Kursu

Dokuz Eylul Universitesi Surekli Egitim Merkezi - DESEM, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Sertifika Kursu acti. 19 Ekim 2009 da baslayan kurslar toplam dort hafta surecegi ve kurs kapsaminda ayrica iki arkeolojik gezinin duzenlenecegi bildirildi. Program Koordinatorlugunu Dokuz Eylul Universitesi, Arkeoloji Bolumu'nden Doc. Dr. Ergun LAFLI nin yapacagi bu etkinligin amaclari arasinda, arkeoloji biliminin Izmir halkinin tum kesimlerine tanitilmasi ve sevdirilmesi de yer aliyor. Dokuz Eylul Universitesi'nden cesitli ogretim uyelerinin egitici olarak yer alacaklari bu kurslar cercevesinde Izmir Ili ve cevresindeki arkeolojik alanlara Ogretim uyelerinin rehberliginde egitici arkeolojik geziler de duzenlenecek.
________________________________________
TAMAMLANAN TEZ CALISMALARI (Bolum sorumlusu: Hatice GUCLU)
Aciklama: "Tamamlanan Tez Calismalari" ve "Devam Eden Tez Calismalari" bolumleri, Kasim 2005 tarihinden itibaren Hatice GUCLU NERGIZ tarafindan hazirlanmaktadir. Tez calismalari ile ilgili duyurularinizi "hguclu@anadolu.edu.tr" adresine gondermenizi bekliyoruz. Tamamlanan tez calismalarinin ozleri Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nin izleyen sayisinda yayimlanmaktadir.
________________________________________
Ulvi HOCAOGLU.
Konaklama Isletmelerinin Uluslararasilasmasi Uzerine Bir Degerlendirme: Antalya Ornegi
Doktora Tezi
Danisman: Prof. Dr. Mithat UNER
Ankara: Gazi Universitesi Egitim Bilimleri Enstitusu, 2009
Kabul tarihi: Ekim 2009
Gulnur KARAKAS TANDOGAN
Otel Markalarinin Konumlandirilmasinda Sosyal Sorumluluk Kampanyalarinin Etkisi
Doktora Tezi
Danisman: Prof. Dr. Ige PIRNAR
Izmir: Dokuz Eylul Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Eylul 2009
Mune MOGOL
Turizmde Havaalanlarinin Onemi ve Havaalanlarinda Yasanan Temel Problemler: Kapi Atamasi Problemi ve Ataturk Hava Limani Dis Hatlar Terminali Uygulamasi
Yuksek Lisans Tezi
Danisman Adi- Soyadi: Prof. Dr. Guven SEVIL
Eskisehir: Anadolu Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Agustos 2009

Samet CEVIK
Turizm Pazarlamasinda Bilgi Iletisim Teknolojileri: Seyahat Acentalari Internet Siteleri Uzerine Uygulamali Bir Calisma
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Yrd.Doc. Dr. Gurhan AKTAS
Izmir: Dokuz Eylul Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Eylul 2009
________________________________________
YENI YAYINLAR
________________________________________
Konaklama Isletmelerinde OPERA-PMS Otomasyon Programi
Alev SOKMEN
Birinci Baski
Ankara, Ekim 2009
Detay Yayincilik
16x24 cm., 304 sayfa
ISBN: 978-605-5681-25-8
Fiyati: 12,50 TL.

Genel Turizm: Ilkeler-Kavramlar
Nazmi KOZAK, Meryem AKOGLAN KOZAK, Metin KOZAK
Sekizinci Baski
Ankara, Ekim 2009
Detay Yayincilik
16x24 cm.
ISBN:
Fiyati: 9,00 TL
Spor Yonetimi
Editor Doc. Dr.H. Nejat BASIM - Doc. Dr. Metin ARGAN
Birinci Baski
Ankara, Eylul 2009
Detay Yayincilik
14.5 x 21.5 cm., 424 cm.
ISBN 978-605-5681-22-7
Fiyati: 12,50 TL
Konaklama Isletmelerinde Onburo Islemleri ve Yonetimi
Nevzat ERASLAN
Ikinci Baski
Ankara, Ekim 2009
Detay Yayincilik
16x24 cm., 416 sayfa
ISNB: 978-605-5681-27-2
Fiyati: 12,50 TL.
________________________________________
Arsiv (2000-2009) ve orijinal metin icin tiklayiniz: http://atb.anadolu.edu.tr

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21