• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

AKADEMİ TURİZM BÜLTENİ

AKADEMİ TURİZM BÜLTENİ
Anadolu Universitesi, Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu,Nazmi Kozak tarafından aylık akademi bülteni yayınlandı

TURİZMİN SESİ


Yil: 11, Sayi: 7, Temmuz 2010 Arsiv (2000-2009) Hazirlayan: Nazmi KOZAK Anadolu Universitesi, Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu,
Yunus Emre Kampusu, 26470 Eskisehir

Turizm Egitimine Hizmet Odulleri-2010..
Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi tarafindan geleneksel olarak verilen Turizm Egitimine Hizmet Odulleri 2010 yilinda alti kisiye verildi. Turizm egitimine yonelik calismalari ve katkilarindan dolayi bu yil; Kapadokya Meslek Yuksekokulu Mutevelli Heyeti Baskani Alev ALATLI, TUGEV Eski Genel Sekreteri Dr. Ozen DALLI, Resort Dergisi ve www.turizmgazetesi.com Genel Yayin Yonetmeni Fehmi KOFTEOGLU, Gazi Universitesi Ticaret ve Turizm Egitim Fakultesi'nin emekli ogretim uyelerinden Dr. Orhan Mesut SEZGIN, ITU Vakfi Turizm ve Otelcilik Egitimi Bolumu yoneticisi Saban Ali YASAROGLU ile Detay Yayincilik sahibi Huseyin YILDIRIM'a Turizm Egitimine Hizmet Odulu verildi. Odul toreni, 28 Mayis 2010 tarihinde, Kapadokya Dedeman Oteli'nde duzenlendi. Odul toreni fotograflari icin bkz.
Odul toreni sunumu icin bkz (ppt): http://www.anatoliajournal.com/kapadokya2010/hizmet.ppt.
Kapadokya kongreleri tamamlandi..


Kapadokya Dedeman Oteli'nde gerceklestirilen 5. Dunya Turizm Ogrencileri Arastirma Kongresi, 5. Lisansustu Turizm Ogrencileri Arastirma Kongresi ve I. Disiplinlerarasi Turizm Arastirmalari Kongresi tamamlandi. Kongrelerle ilgili fotograflar ve belgeler icin bkz.
Pakistanli Turizm Bakani Kapadokya kongrelerine katildi..
25-30 Mayis 2010 tarihlerinde Kapadokya Dedeman Oteli'nde gerceklestirilen Kapadokya Kongreleri'ne Pakistanli Turizm Bakani Shazia Marri de katildi. Bayan Marri, Gala Yemegi'nde Pakistan'in turizm olanaklari hakkinda bir konusma yapti. Pakistanli bakan basin mensuplarinin sorulari uzerine Turkiye ile Pakistan arasindaki vize uygulamasinin kaldirilmasi icin uzerlerine duseni yapmaya hazir olduklari bildirdi.

Jafar Jafari ozel odulunu Arizona Eyalet Universitesi'nden Cody Morris Paris kazandi.. Kapadokya Kongreleri kapsaminda 25-30 Mayis 2010 tarihleri arasinda Kapadokya Dedeman Oteli'nde gerceklestirilen 5. Dunya Turizm Ogrencileri Arastirma Kongresi'nde (The 5th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure) Annals of Tourism Research'un kurucusu ve 35 yil bas editorlugunu yapan Prof. Dr. Jafar Jafari adina verilen odulu Arizona Eyalet Universitesi'nden Cody Morris Paris "Backpacking: Virtualization, Mobilities and Cultural Consensus" basligini tasiyan calismasiyla aldi. Kongrede dereceye giren diger calismalar su sekilde ortaya cikti:

Best Ph.D. Dissertation Award (En iyi doktora tezi): La Vergne Lehmann, University of Ballarat, Avusturalya
Tez basligi: "Sustainable Water Management in Tourism Accommodation"

Best Thesis Award (En iyi yuksek lisans tezi): Noa Shor, University of Haifa, Isail Tez basligi: "Between Wine and Wine Tourism: Consumer and Spatial Behavior of Israeli Wine Tourists"

Best Research Paper Award (En iyi arastirma bildirisi): Muneo Kitajima, National Institute of Advanced Industrial Science and Technology Hirotsugu Tahira, User Experience Laboratory Ueyes Design Inc., Japan, Sachi Takahashi, User Experience Laboratory Ueyes Design Inc., Japonya.

Bildiri basligi: "A Cognitive Chrono-Ethnography Study of Visitors to a Hot Spring Resort, Kinosaki-Onsen"
Odul toreni sunumu ve juri uyeleri listesi icin tiklayiniz (ppt).

Celik Gulersoy Ozel Odulunu Dokuz Eylul Universitesi'nden Dr. Mahmut Demir kazandi.. Kapadokya Kongreleri kapsaminda 27-30 Mayis 2010 tarihlerinde Kapadokya Dedeman Oteli'nde gerceklestirilen 5. Lisansustu Turizm Ogrencileri Arastirma Kongresi'nde Celik Gulersoy Ozel Odulu'nu Dokuz Eylul Universitesi'nde doktora calismasini tamamlayan Dr. Mahmut DEMIR, "Konaklama Isletmelerinde Duygusal Zeka, Orgutsel Sapma, Calisma Yasami Kalitesi ve Isten Ayrilma Egilimi Arasindaki Iliskinin Analizi" baslikli tez calismasiyla elde etti. Kongrede diger oduller su sekilde dagildi: En iyi doktora tezi odulu: Dr. Cagil Hale OZEL, Anadolu Universitesi

Tez basligi: "Gudulere Dayali Yerli Turist Tipolojisinin Belirlenmesi: Ic Turizm Pazarina Yonelik Bir Uygulama"

En iyi yuksek lisans tezi odulu: Harun CALHAN, Mustafa Kemal Universitesi
Tez basligi: "Tuketici Odakli Yaklasimla Destinasyon Performansinin Degerlendirilmesi: Kapadokya Ornegi"

Sektore en iyi uygulanabilir tez odulu: Yasin KELES, Gazi Universitesi
Tez basligi: "Isgorenlerin Egitim Duzeylerinin Orgutsel Vatandaslik Davranisina Etkisi"

En iyi arastirma bidirisi odulu: Ebru GUNLU, Dokuz Eylul Universitesi; Beril DONMEZ, Mersin Universitesi; Ceren MILAL, Dokuz Eylul Universitesi
Bildiri basligi: "Ustleri Ile Yasadiklari Isyeri Arkadasliklarinin Seyahat Acentesi Calisanlarinin Performansina Etkisi"
Odul toreni sunumu ve juri uyeleri listesi icin tiklayiniz (ppt).
Detay Yayincilik Ozel Odulunu Doc. Dr. Sami Kilic ile Ali Selcuk'un ortak calismasi kazandi..

Kapadokya Kongreleri kapsaminda 27-30 Mayis 2010 tarihlerinde Kapadokya Dedeman Oteli'nde gerceklestirilen I. Disiplinlerarasi Turizm Arastirmalari Kongresi'nde Detay Yayincilik Ozel Odulu, Doc. Dr. Sami KILIC ve Ali SELCUK tarafindan hazirlanan "Turizm ve Kulturlerarasi Iletisim Baglaminda Yahudilikte Yiyecek ve Icecek Kurallari" baslikli calismaya verildi. Kongrede Disiplinlerarasi Arastirma Odulunu ise Doc. Dr. Ozkan TUTUNCU ile Ipek KREMITCI tarafindan hazirlanan "Rekreasyon Isletmelerinde Orgut Iklimi ve Orgut Ikliminin Isten Ayrilma Egilimine Etkisi" basligini tasiyan calisma kazandi. Oduller ile ilgili liste icin tiklayiniz. Oduller ile ilgili sunum ve juri uyeleri listesi icin tiklayiniz (ppt).
Dunya Baris Indeksi'nde Turkiye dort yilda 34 sira alta indi..
2007 yilindan bu yana her yil duzenli olarak hazirlanan Dunya Huzur Indeksi"ndeki (Global Peace Index) Turkiye'nin yeri dusmeye devam ediyor. 2007 yilinda 92'inci sirada olan Turkiye, 2008'de 115'inci ve 2009'da 121'inci iken, 2010 yilinda 149 ulke arasinda 126'inci oldu. Dunya Huzur Indeks'ne gore 2010 yilinda en huzurlu bes ulke Yeni Zelanda, Irlanda, Japonya, Avusturya ve Norvec iken, en sorunlu bes ulke ise Irak (149), Somali (148), Afganistan (147), Sudan (146) ve Pakistan seklinde siralaniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Prof. Dr. Hasan Isin Dener Ozel Sayisi yayinlandi..
Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nce turizm egitimi ve arastirmalarina katkida bulunmus sansiyetlere yonelik hazirlanan ikinci ozel sayi olan Prof. Dr. Hasan Isin Dener Ozel Sayisi gectigimiz gunlerde yayinlandi. Derginin cilt 21, sayi 1, Bahar 2010 sayisinda yayinlanan ozel sayida 12 hakem denetimli makale ile Prof. Dr. Dener'in meslektaslari ile ogrencileri tarafindan yazilmis yazilar ve yonettigi tez calismalarinin ozetleri yer aliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nde yeni gorev dagilimlari..
1990 yilindan bu yana yayinlanmakta olan Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nde bazi gorevlerde degisiklige gidildi. Haziran 2010 tarihinden itibaren derginin Yardimci Editorlugu Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu'ndan Dr. Cagil Hale OZEL tarafindan yerine getirilecek. Bu tarihten itibaren dergi editorlugu ile ilgili her turlu yazismanin Dr. Cagil Hale OZEL'e ait chkayar@anadolu.edu.tr elektronik posta adresi uzerinden yapilmasi gerekiyor. Ote yandan, derginin bolumlerinden olan turizmle ilgili ulusal makalelerin indeksine yer verilen Turkce Makale Indeksi bolumu yine ayni okuldan Ars. Gor. Deniz KARAGOZ YUNCU tarafindan hazirlanmaya devam edilecek. Internet teknolojisinin akademik ortamlarca kullaniminin yayginligi dikkate alinarak uluslararasi alanda yayimlanan turizmle ilgili makalelerin indeksine yer verilen Ingilizce Makale Indeksi bolumune 2010 yilindan itibaren yer verilmemesi de, alinan kararlar arasinda.
Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research'in yeni sayisi yayinlandi..
Uluslararasi alanda yayinlanan Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research'in yeni sayisi, cilt 21, sayi 1, Summer 2010 gectigimiz gunlerde yayinlandi. Derginin bu sayisinda Turkiye turizmini konu alan ozel bir sayiya ayrilmistir. Turkiye Turizmi Ozel sayisinda 11 makale ile arastirma notlari yer aliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Gazi Universitesi Turizm Isletmeciligi Egitimi dalinda yuksek lisans ogrencisi aliyor..
Gazi Universitesi Egitim Bilimleri Enstitusu bunyesindeki Turizm Isletmeciligi Egitimi Anabilim Dali'na 2010-2011 Ogretim Yili Guz donemi icin 20 yuksek lisans ogrencisinin alinmasi ile ilgili duyuru yapildi. Ayrintili bilgi icin bkz.
Hacettepe Universitesi Turizm Isletmeciligi dalinda yuksek lisans ogrencisi aliyor..
Hacettepe Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu'ndeki Isletme Anabilim Dali/Turizm Isletmeciligi Programi'na 2010-2011 Ogretim Yili Guz Yariyilinda yuksek lisans ogrencileri aliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
A. U. TOIYO Turizm Egitimi Modeli Portekizde Tanitildi
Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu Muduru Prof. Dr. Mustafa CAKIR, Portekizin Seia sehrinde bulunan Polytechnic Institut of Guarda, Escola Superior de Turismo e Hotelaria tarafindan 1-2 Haziran 2010 tarihinde duzenlenen Turizm ve Otel Isletmeciligi Egitiminde Inovasyon konunulu uluslararasi sempozyuma davetli konusmaci olarak katildi. Dr. Cakir, Eskisehirden kisisel bilgisayari uzerindeki Skyp programini kullanarak videokonferans teknigiyle sundugu bildiride Anadolu Universitesinin Turizm ve Otel Isletmeciligi Egitimi Alanindaki Uygulamalari hakkinda bilgi verdi
I. Uluslararasi Turizm Karikaturleri Yarismasi Sergisi..
Birincisi gectigimiz yil gerceklestirilen Uluslararasi Turizm Karikaturleri Yarismasi'na katilan calismalardan secilen 60 karikatur, Nevsehir'de, Kapadokya Kongreleri kapsaminda 26-29 Mayis 2010 tarihleri arasinda Kapadokya Dedeman Oteli Kongre Merkezi'nde sergilendi. Sergi icin bkz.
Resort dergisinin yeni sayisi..
Ekin Grubu ile Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (AKTOB) isbirliginde hazirlanan Turizm ve Seyahat Endutrisi Dergisi Resort'un Mayis 2010 sayisi gectigimiz gunlerde yayinlandi. Derginin bu sayisinda Ortadogu turizmi incelenmis. Yapilan incelemelere gore Ortadogu turiizm pazarinin Turkiye'nin dorduncu pazari oldugu, ucuncu pazari olmaya dogru hizla ilerledigi rakamlarla aciklaniyor. Dergide ayrica Kapadokya'daki balon turizmi ile Sultanahmet'deki degisim de masaya yatirilmis. Resort dergisini sanal ortamda okumak icinn tiklayiniz.

Toplanti ve kongre otelleri eki..
Resort dergisinin Mayis 2010 sayisinda toplanti ve kongre otelleri ile ilgili bir ek calisma da yer aliyor. 20x28 cm. boyutlarinda ve 92 sayfadan olusan ekte, ulkemizdeki kongre turizmine iliskin tesis yoneticileriinin gorusleri ile Turkiye'nin kongre turizmi pazari ve altyapisina iliskin sayisal degerlendirmeler de yer aliyor.

Turkiye'nin Tatil Rehberi, "Gezi" kitabinin yeni baskisi cikti..
Ekin Grubu'nun lokomotif yayini Gezi kitabi, 19. yilinda yeni basimiyla okurlarinin karsisina cikti. Son baskisiyla toplam satis sayisi 200 bini gecen Gezi, alaninda ilk oldugu gibi tek olmayi da surduruyor. Yeni baskisinda bastan sona gozden gecirilen Gezi'de eskiyen ve gunumuzu yansitmayan fotograflar yenilendi, yeni yerler ve yeni bilgiler eklenerek icerik guncellendi. Bu yil ozellikle illerin turizm mudurluklerinin katkilariyla guncellenen fotograflar on plana cikiyor.

Arkeolojik Tanimlama ve Belgeme Yaz Kurslari..
Uc ay surecek ve ilk derslerin 12 Haziran 2010da baslayacak Dokuz Eylul Universitesi Surekli Egitim Merkezi (DESEM) Arkeolojik Tanimlama ve Belgeleme Yaz Kurslari basliyor. Kurs kapsaminda cesitli teorik icerikli arkeolojik konularin yaninda, bazi orenyerlerinde, arkeolojik kazilarda ve arkeolojik muzelerde uygulamalar gerceklestirilecegi ogrenildi.
TAMAMLANAN TEZ CALISMALARI (Bolum sorumlusu: Hatice GUCLU)
Aciklama: "Tamamlanan Tez Calismalari" ve "Devam Eden Tez Calismalari" bolumleri, Kasim 2005 tarihinden itibaren Hatice GUCLU NERGIZ tarafindan hazirlanmaktadir. Tez calismalari ile ilgili duyurularinizi "hguclu@anadolu.edu.tr" adresine gondermenizi bekliyoruz. Tamamlanan tez calismalarinin ozleri Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nin izleyen sayisinda yayimlanmaktadir.
________________________________________
Kamil YAGCI
Tedarik Zinciri Yonetimi Uygulamalarinin Konaklama Isletmeleri Performansina Etkileri
Doktora Tezi
Danisman: Prof. Dr. Ocal USTA
Izmir: Dokuz Eylul Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Ocak 2010
Dilek ACAR GUREL
Hizmet Tasarim Surecinde Katilimcilik: Bir Otel Isletmesi Ornegi
Doktora Tezi
Danisman: Prof. Dr. Mehmet SAHIN
Eskisehir: Anadolu Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Mart 2010
Burak ERYILMAZ
Turizmde Engelli Pazarinin Degerlendirilmesi ve Bodrum Ornegi
Yuksek Lisans Tezi
Danisman : Yrd.Doc. Dr. Burhanettin ZENGIN
Sakarya: Sakarya Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi : Mayis 2010
Bilal DEVECI
Konaklama Isletmeleri Acisindan Agizdan Agiza Iletisimin Tuketicilerin Satin Alma Kararlarina Etkileri: Ankara Ornegi
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Yrd. Doc. Dr. Burhanettin ZENGIN
Sakarya: Sakarya Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Mart 2010
Ismet BAHADIR
Bes Yildizli Otel Isletmelerinde Etik Uygulamalari:Istanbul Ornegi
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Yrd. Doc. Dr. Burhanettin ZENGIN
Sakarya: Sakarya Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Nisan 2010
Ceyhun AKYOL
Turizm Sektorunde Faaliyet Gosteren Aile Isletmelerinde Yasanan Kurumsallasma Sorunlari; Istanbulda Bir Arastirma
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Yrd. Doc. Dr. Burhanettin ZENGIN
Sakarya: Sakarya Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Nisan 2010
GOREVE ATANMA
________________________________________
Prof.Dr. Metin KOZAK, 3 Haziran 2010 tarihi itibariyle, Mugla Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu Mudurlugu'ne asaleten atandi.

Dr. Kamil YAGCI, Giresun Universitesi Bulancak Uygulamali Bilimler Yuksekokulu Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Bolumune Yardimci Docent olarak atandi. Dr. YAGCI, Mayis 2010 tarihinden itibaren de Yuksekokul Mudur Yardimciligi gorevine getirildi.
YENI YAYINLAR
________________________________________
Destinasyon Pazarlamasinda Edirne Markalama Sureci
Birinci Baski
Yrd. Doc. Dr. Emel Gonenc Guler
Ankara: Detay Yayincilik
13,5 x 19,5 cm., 126 Sayfa
ISBN: 978-605-5681-63-0

Turkiye'de Ic Turizmin Gelistirilmesi ve Ikinci Konutlarin Turizme Kazandirilmasi (Ayvalik Ornegi)
Birinci Baski
Editor: Yrd. Doc. Dr. Ayhan Gokdeniz
Ankara: Detay Yayincilik
16 x 24 cm., 200 sayfa
ISBN: 978-605-5681-75-3

Profesyonel Restoran Yonetimi [Ilkeler, Uygulamalar ve Ornek Olaylar]
Birinci Baski
Mehmet Sariisik - Senol Cavus - Kurtulus Karamustafa
Ankara: Detay Yayincilik
16x24 cm., 368 sayfa
Fiyat 15.00 TL
ISBN 978-605-5681-59-3
________________________________________
LINK ISBIRLIGI Ekteki linkler isbirligi anlasmalari kapsaminda yayimlanmaktadir. Link isbirligi icin nkozak@anadolu.edu.tr adresine yaziniz.

Duyurulmasini istediginiz haberleri ve Akademik Turizm Bulteni duyuru listesi icin e-posta adresi EKLEME/SILDIRME isteklerinizi nkozak@anadolu.edu.tr adresine bildiriniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21