• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

ACEMİ ÇAYLAKLAR KİM

ACEMİ ÇAYLAKLAR KİM
“ Acemi Çaylaklar” Kim? Sn; Altıntaş. Siz Hangi Dolmuşa Biniyorsunuz?

TURİZMİN SESİ


Son günler de sektörün basın camiasın da gafların önü arkası kesilmiyor. Ben otel yöneticisiyim belki de haddime değil ama yıllardır sektör de sadece belirli kişilerin at koşturmaya çalıştığını izledikçe inanılmaz üzülüyorum. Yıllardır bu alan da at koşturanların hep benim komplekslerini bir türlü de anlamış değilim. Bu at koşturanlar istiyorlar ki sektör de sadece biz var olalım, sadece bizim istediğimiz olsun.

Yedirtmezler kardeşim, bir gün birileri de çıkıp bu pastaya ortak olacaktır mutlaka. Sizler de bu pastadan dilim alın diğerleri de başka dilimleri alsın.Hayır olmaz hep benim paylaşmam diyorsanız, bir gün gelir birileri de size haddinizi bilmeniz gerektiğini ve paylaşmak zorun da olduğunuzu söyler. Birileri kalkıp sadece buraya biz katıldık, şuraya biz katıldık açıklaması yapıyor, buna reaksiyon gösteriyorsunuz. Reaksiyonunuzu anlıyorum ama bu reaksiyonun da bir sınırı olması gerekmez mi? Hadi bunu da anladık peki etraftaki diğer insanlara çamur atmanın ne gereği var? Hataya hata ile karşılık vermek ne kadar profesyonelliktir sorgulamak gerek.

Turizm basınının bilmem ne abisi olarak kendinizi ifade ediyorsunuz, o zaman gerçekten ağabeylik yapın da, bu ifadenizi haklı olarak kullandığınızı düşünelim. Bazı arkadaşlarımız farkın da olmadan veya bilinçli olarak hata yapabilir, ama siz bunun hata olduğunu ve yaptıklarının yanlış olduğunu size yakışır bir şekil de yani “ Ağabeylik “ yaparak vurgulamış olsa idiniz o zaman ağabeyliğinizi kanıtlamış olurdunuz. İnsanlara hakaret ederek, insanların emeğine dil uzatarak, insanlara yukarıdan bakıp “ Acemi Çaylaklar” derseniz, kusura bakmayınız ama ben sizin profesyonelliğinizden şüphe duyar ve çelişkiler yaşadığınızı düşünürüm.

Yazınızı yayımladığınız günden bu zamana bekleyişte oldum. Bekledim ki birileri çıkıp reaksiyon göstersinler, ama hiç kimse ağzını açmadı. Soruyorum size sizce bu insanlar size neden reaksiyon göstermeyip, saygısızlık etmediler? Burada şu soru daha mantıklı olur aslın da kim profesyonelce hareket ediyor. Siz mi, yoksa “ Acemi Çaylaklar” dediğiniz arkadaşlar mı? Siz bu sözü söyler iken aslın da büyük bir gafa imza attığınızın farkına vardınız mı? Bakın “Acemi Çaylaklar” dediğiniz camianın içerisin de kimler ve hangi kuruluşlar var. “Turizm Gazetesi” sektörün en köklü online turizm haber gazetesi ve ekin yayıncılık grubuna ait. “ “Turizm Haberleri” TÜYED üyesi olup yıllardır bu alan da sektöre hizmet ediyor. Turizmde bu sabahı anlatmamıza bile gerek yok.

Bu haber portalları sizden daha öncesi bu sektöre hizmet etmeye başlamış ve hizmetlerini devam ettiriyorlar. Bunlar sadece birkaçı burada belirtmediğim sizden öncesi olan ve sektöre yeni girmiş olan editörlerimiz ve haber portallarımız var, Turizmin sesi, Haber tatil, Turizm tatil seyahat, Haber turizm, Turizmden vb. Sizin açıklamanıza göre bu arkadaşlarımızın hepsi “ Acemi Çaylak” oluyor çünkü bahsettiğiniz arkadaşla ilgili haberleri hepsi yayınlıyor. Bu nasıl bir çelişkidir ki, bu nasıl bir cesarettir ki, siz bu sözü kullanarak kişileri ve kurumları rencide edebiliyorsunuz?

Soruyorum size, bu sözü kullanabilecek kadar cesaretli olduğunuzu gösterecek davranışa, gövde gösterisi yapacak kadar saçma sapan açıklama yapmanıza, direkt kişileri veya kurumları yargılama hakkını size hangi kuruluş veya kimler verdi, bu hakkı kendiniz de nasıl bulabiliyorsunuz? Hiç düşündünüz mü, “ Acemi Çaylaklar” dediğiniz arkadaşlarımız sektöre bir şeyler kazandırabilmek için, büyük bir istekle, şevkle, arzu ile çalışırlar iken, siz bu arkadaşlarımızın, azimlerini kırabileceğinizi, hiç düşündünüz mü? Yoksa bilge ve erdemliğinizi yargılamamız mı gerek?

Her sektör de olduğu gibi bu sektörde de rekabet olacaktır mutlaka. Ama bu rekabetin profesyonelce yapılması gerektiğini, bu işe yıllarını vermiş olduğunu iddia eden “üstadlar” yapamıyorlar ise, kendilerinin bu alanda “üstad” olduğunu sorgulasınlar derim. Kendinizin bu işte öğretmen konumun da olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama öğrencilerinizi eğitmek yerine okuldan atmayı öneriyorsunuz. Bu nasıl bir çelişki, bu nasıl bir gaftır.Size soruyorum “ Acemi Çaylaklar” kim? Siz hangi dolmuşa biniyorsunuz? Öğretin de “ Acemi Çaylaklar” da o dolmuşa binsinler.

Recep Arısoy
Otel Yöneticisi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21