• BIST 9355.86
  • Altın 2837.382
  • Dolar 34.4229
  • Euro 36.2785
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

ACE OF M.I.C.E. ÖDÜLLERİNDE GERİ SAYIM

ACE OF M.I.C.E. ÖDÜLLERİNDE GERİ SAYIM
Son 10 yılda ciddi gelişme gösteren kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, bugün dünyada ve Türkiye’de çok önemli bir sektör olarak değerlendiriliyor

TURİZMİN SESİ


Kongre turizmi için gelen turist normal turistten üç kat daha fazla harcama yapıyor. Dünya genelinde, İstanbul en çok kongre düzenlenen şehirler arasında 9’uncu sırada yer alıyor.  Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri 2013 sektöre daha fazla ivme kazandırmayı amaçlıyor. Sektörün en iyilerinin seçildiği ödüller 8 Haziran 2013’de Haliç Kongre Merkezinde sahiplerini bulacak. 3 ana sektör, 29 ayrı kategoride yaratıcılık, konsept çalışmaları, farklılaşılan noktalar, hizmet kalitesi, ülke tanıtımına sağladığı katkılar ve sürdürülebilir turizm için yapılan çalışmalar çerçevesinde birincilerin belirleneceği ödül töreni için başvurular 1 Ocak-5 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılıyor.
 
Geçtiğimiz yıl Turizm Medya Grubu tarafından birincisi düzenlenen 27 ayrı kategoride 230 proje başvurusu, 67 sponsor firma ve sektörden 1.470 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Ace of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri, bu yıl 29 ayrı kategoride sahiplerini bulacak. Türkiye’deki oteller, kongre ve etkinlik mekanları, toplantı yönetim ve toplantı destek firmalarının yanı sıra etkinlikler, lansman toplantıları, gerilla aktiviteleri, davet organizasyonları, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve festivaller gibi etkinlikleri kapsayan yarışmanın ödül gecesi M.I.C.E. sektörünün yanı sıra siyaset, iş dünyası ve sanat camiasından yaklaşık 3.000 davetlinin katılımıyla 8 Haziran 2013 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde görkemli bir şekilde gerçekleşecek. 
 
Turkcell, Türk Hava Yolları, HSBC, Yapı Kredi, 3M, Pfizer, Roche, Mey içki, Doğrudan pazarlama iletişimcileri derneği gibi kurum ve derneklerden 46 uzmanın yer aldığı ACE of M.I.C.E. ödülleri jürisi, temel olarak yaratıcılık ve konsept çalışmaları, farklılaşılan noktalar, referanslar, hizmet kalitesi, ülke tanıtımına sağladığı katkılar ve sürdürülebilir turizm için yapılan çalışmalar çerçevesinde değerlendirme yapacak. 
 
Kongre için gelen turist normal turistten 3 kat daha fazla harcıyor”
ACE of M.I.C.E ödülleri ile ilgili olarak bilgi veren Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Atman;  “İlkini 2012’de düzenlediğimiz ACE of M.I.C.E ödülleriyle tüm dünyada gelişme gösteren ve dev bir sektör olma yolunda hızla ilerleyen kongre, toplantı ve etkinlik turizminin Türkiye’deki potansiyelini ortaya çıkarma ve geliştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.
 
Ataman sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunarak sözlerine şöyle devam etti; “Ülkemiz bu sektörde; merkezi konumu, ülkeler arası direkt uçuş imkânları, yeni ve teknolojik kongre ve toplantı mekânları, her segmentteki konaklama olanakları, profesyonel ve titiz çalışan toplantı yönetim firmaları, eşsiz doğa - elverişli iklim şartları ve hizmet kalitesinin yüksekliği ile dünyanın en önemli kongre ve toplantı destinasyonlarından biri olarak gelişimine devam ediyor.
 
İstanbul 9’uncu sırada”
Dünya turizm gelirinin yüzde 30’u M.I.C.E. (Meeting, Incentive, Congress, Events) alanından elde ediliyor. ICCA (International Congress and Convention Association) 2011 verilerine göre en çok kongre düzenlenen şehirler sıralamasında İstanbul 9’uncu Sırada, ülkeler sıralamasında ise Türkiye 23. sırada. Türkiye’ye gelen turist sayısı 31.5 milyon kişi, turizm geliri ise 23 milyar dolar. Gelen turistin kişi başı harcaması 637 dolarken, kongre delegesinin harcaması ise kişi başı 1.911 dolara ulaşıyor. Türkiye’de yılda 36 binden fazla kültürel ve bilimsel etkinlik düzenleniyor. 
 
Günümüzde yaklaşık 18 bin kadar düzenli dernek toplantısı yapıldığı tahmin ediliyor. ICCA verilerine göre 9 bin adet kongre için yapılan tahmini toplam harcama 13,8 milyar dolar olarak belirlenmiştir. Kongrelere katılan delegelerin, sosyo-ekonomik konumlarına bağlı olarak alım güçleri, normal turistten 4-5 kat daha fazladır ve katılımcılar şehrin ticari hayatına önemli bir canlılık getirir. Katılımcılar ayrıca, severek ayrıldıkları bir şehre gelecekte iş bağlantılarıyla, arkadaş ve iş gruplarıyla dönme potansiyeline sahiptir. Bu kişilerin olumlu izlenimleri, ülke tanıtımı için bulunmaz bir fırsattır. Sektörün getirisi yalnızca kongre merkezleri, otellere ve organizatörlere değil, alışveriş merkezlerinden restoranlara kadar 40 farklı sektörün gelişimini etkilemektedir. Bu şekilde bile bakıldığında, kongre turizminin ülke ekonomisine ve tanıtımına olan katkısının büyüklüğü rahatlıkla görülebilir.”

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21