• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

AB'NİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ

AB'NİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın konuk olarak katıldığı kahvaltılı bir toplantı düzenledi

TURİZMİN SESİ-BORA ÖZGEN


Toplantıya TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın yanı sıra, İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, TUROB Başkanı Timur Bayındır, İstanbul Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz, TUROFED Başkan Yardımcısı Gürel Aydın, TÜRSAB Asya BYK Başkanı Nezih Üçkardeşler, SKAL İstanabul Başkanı Vedat Bayrak ve TYD Başkanı Turgut Gür de katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, siyasi, ekonomik ve sportif anlamdaki görüşler ne olursa olsun herkesin uzlaştığı tek noktanın turizm olduğunu ve toplantıya Bakan Bağış'ı bizzat kendisinin çağırdığını belirtti. Egemen Bağış'ı bir Devlet Bakanı olarak değil bir turizm gönüllüsü olarak davet ettiğinin altını çizen Ulusoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"KAŞINMAYA DEĞİL, OKŞANMAYA İHTİYACIMIZ VAR"
"Karar vericilerin yönlendirildiği bir ülke olarak değil karar verenler listesinde olan bir Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumu olarak yanınızda olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Avrupa Birliği'ne ihtiyacımız var mı? AB'ye insan hakları ve demokrasi anlamında çok ihtiyacımız var. Ama kişi başına milli gelirimiz eğer 30-35 bin dolara gelirse AB yerinde dursun; bir gün onların bize ihtiyacı olacak.

Üzülerek ve utanarak söylüyorum ki bir kurum başkanı olarak vize almaya gittiğimde çektiğimiz sıkıntıyı içime atıyorum. 1000 yıldır bir arada yaşıyoruz, bizi kimse kaşımasın. Bizim kaşınmaya değil, okşanmaya ihtiyacımız var. AB'ye diyorum ki, bir gün gelecek biz size vize koyacağız. Biz Avrupa Birliği'nin arka bahçesi değiliz. Aklınıza geldiği zaman şu soykırım, bu soykırım demeyin. Türkiye'de müze açılacak ise "Mülteciler Müzesi" açılır.

MÜZELERİN GELİRİ 153 TRİLYON'DAN 300 TRİLYON'A ÇIKTI
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, konuşmasında müzeler için açılan ihaleyi kendilerinin aldığını belirterek 7 milyon 800 bin kaçağı önlediklerini ifade etti. Devletin 125 trilyon harcayıp gelir olarak yalnızca 153 trilyon para aldığını da hatırlatan Ulusoy, konuşmasına şöyle devam etti:
"Şimdi parası olan ve para harcayan bir kurum olduk. Devletin yıllık geliri 300 trilyon, gideri ise 40 trilyon. Bu, TÜRSAB'ın ve turizm sektörlerinin bütün birimlerinin ortak başarısıdır."

"TÜRKİYE ULAŞIMDA RAYLI SİSTEME GEÇMEK MECBURİYETİNDE"
Ulaşım konusuyla ilgili bazı değerlendirmelerde de bulunan Ulusoy, eskiden Trabzon'dan 17 otobüs seferi düzenlerken bugün yalnızca tek bir otobüs seferi kaldığını belirtirken, artık raylı sisteme geçişin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Ulusoy, "Bakanımıza da söyledim, vatandaşımızdan yüzde 18'i almayın, KDV'yi kaldırın. Söz dediler, kaldırıyoruz. Doğrusu da bu.

"MÜZELER VE ÖREN YERLERİ TURİZM BAKANLIĞI'NDA KALSIN"
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın birleştirilmesinin sektör açısından faydalı olduğunu söyleyen Başkan Ulusoy, müzelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uhdesinde olduğunu, müze ve ören yerlerinin Turizm Bakanlığı'nda kalması gerektiğini ifade etti.

"THY BİZE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKMALI"
Türk Hava Yolları'nın son dönemde yaptığı sponsorluk anlaşmalarının başarılı projeler olduğunu ifade eden Ulusoy, THY Genel Müdürü Temel Kotil'e gönderme yaparak "Manchester ve Barcelona'ya reklam veriyorsun, ama bize daha fazla sahip çıkmalısınız. Barcelona küme düşer, TÜRSAB düşmez" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21