• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

AB KÜLTÜRDÜR TÜRKİYE GİRECEKTİR

AB  KÜLTÜRDÜR TÜRKİYE GİRECEKTİR
İmza töreni ile resmileşen Avrupa Bilgi Merkezi kurdele kesilerek hizmete açıldı.
TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR
17 Şubat 2012 tarihinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen, açılışa, AB Delegasyonu Daimi Temsilcisi Büyükelçi Jean-Maurice Rıpert, Müsteşar Misheal Miller, Vali yardımcısı Kazım Tekin, Bahçeşehir Üniversitesi mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi rektör yardımcısı Hasan Şimşek, Büyükelçiler, Üniversite Bilim İnsanları, Rektörler Dekanlar ve Bölüm Başkanları, AB kuruluş temsilcileri, katıldılar. İmza töreni ile resmileşen Bilgi merkezi kurdele kesilerek hizmete açıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi rektör yardımcısı Hasan Şimşek, yaptığı açılış konuşmasında; Bahçeşehir Üniversitesi, 2000 yılında “Avrupa Birliği İlişkileri” adıyla lisans bölümü açan ilk üniversite olduğunu, “Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü,” “Avrupa Birliği Kamu Hukuku ve Entegrasyonu Yüksek Lisans Programı” ve “Avrupa Birliği İlişkileri Yönetimi Yüksek Lisans Programı” aracılığıyla Avrupa Birliği Kurumları-Türkiye-AB İlişkileri, AB uyum ve entegrasyon süreci konularında lisans ve lisansüstü düzeyde öğretim, araştırma ve yayın etkinliklerine devam etdiğini, belirterek özetle “Açılışına Cengiz Aktar'ın çok fikir ve emeği geçen Bilgi Merkezinden, öğrenim gören öğrencilerimiz ve bu programlarda ders veren öğretim elemanlarımız için de son derece yararlı olacaktır. Avrupa Birliği Bilgi Ağı, Türkiye'de 20 ilde 49 merkezde faaliyet göstermektedir.
Genellikle ticaret ve sanayi odaları ile işbirliği içinde yürütülen AB Bilgi Merkezleri, İstanbul'da ilk olarak bir üniversitede, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde varlık gösterecektir. Bu bağlamda, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım sürecindeki uyum çalışmalarına ve Avrupa Birliği ilişkileri ve mevzuatı konusundaki doğru bilgi ihtiyacının karşılanmasına katkılarımızın süreceğini de vurgulamak isterim.”dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, AB'nin norm, standart, ilke ve değerleri Türkiye'nin dönüşümü ve bu dönüşümün bölgeye yapacağı katkı açısından hâlâ bir anlam ve önem arz ettiğini, olumsuzluklara rağmen AB üyeliğiyle hala ilginin devam atiğini, 2005 yılı kadar olmasada sürdüğünü, 2011'de çıkan son rapor Türkiye'de “AB üyeliği iyidir” diyenlerin %48 civarında, AB' de son oran %53, AB vatandaşı üyeliğin gerçekleşeceği kanaatinde olduğu sözleriyle başladı.
Enver Yücel Genel Profil İçinde sürdürdüğü konuşmasında Ülke Liderlerin kararları politikaları halkın nabzını tutmadığını, lider değişimiyle ön yargıların kırılabileciğini, algılarımız öncelikle meclisten geçen kanun düzenlemeleri dogrultusundaydı, finansal, ekonomik kazanç sağlıyabileceğimiz düşünsesiydi oysaki AB bir kültür, bir yaşam kalitesi olgusudur anlamında AB'yi ifade etti. Enver Yücel Dış ticaretimizin rakamsal verilerini vererek Dünya içinde karşılaştırmalı örneklerle AB ile ekonomik bağların güçlü olduğunu belirtti. Ve sözlerine devamla “AB ile Türkiye arasındaki ortaklık sadece ekonomi ve finans ile sınırlı değil. Araştırmacılarımız 6. Çerçeve Program ile Avrupa Araştırma Alanı'na dâhil oldular. 7. Çerçeve Program ile varlıklarını gösterdiler ve sayısız projeye katılarak katkı sağladılar. Bu yıl 25.yılını idrak eden Erasmus Programı'na 2004-2005 akademik yılında katılan Türkiye, Avrupa üniversitelerine gönderdiği öğrenci sayısını 6 yılda 8 kat artırdı. Bahçeşehir de dâhil Türk üniversitelerini tercih eden Avrupalı öğrencilerin sayısı ise devamlı artıyor. Keza Türk sanat ve kültür insanlarının Avrupalı meslekdaşlarıyla varolan eski ve derin çalışma gelenekleri son dönemde İstanbul'un Avrupa Kültür Başkentliği gibi büyük projelerle hız kazanmış durumda. Bütün bu ortaklıkların ülkemiz hakkında Avrupa'nın bilinçaltında yer etmiş ve politikacıların istismar etmekten çekinmedikleri klişeleri, korkuları, peşin hükümleri zamanla nötralize edeceğine inanıyoruz.”dedi.
AB Delegasyonu Daimi Temsilcisi Büyükelçi Jean-Maurice RIPERT yaptığı konuşmada Türkiye'nin her zaman AB güç katacağı ivme kazandıracağı tarihin çok eski dönemlerinden beri zaten iç içe olan ilişkilerin daha da gelişerek AB yer almasında inancı olduğunu belirten sözlerinden sonra imza töreni ve Bilgi merkezin kurdelesini kesilmesine geçildi.AB ile ilgili fotografların yer aldığı açılan sergi gezildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21