• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

7 MİLYON DOLAR ÖDÜLLÜ ORGANİZASYON

7 MİLYON DOLAR  ÖDÜLLÜ ORGANİZASYON
Maxx Royal’in ünlü golf sahası Montgomerie Maxx Royal Belek, dünya golf takviminin en önemli turnuvalarından Turkish Airlines Open’a ikinci kez ev sahipliği yapacak
TURİZMİN SESİ

European Tour Final Series kapsamında 13-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 7 milyon dolar toplam ödüllü organizasyonda geçen yılın şampiyonu Victor Dubuisson’un yanı sıra Lee Westwood, Sergio Garcia, Martin aymer gibi ünlü oyuncular sahaya çıkacak. Golf dünyasının kalbi 13-16 Kasım tarihlerinde Antalya Belek’te atacak.  Avrupa Turu (European Tour) final serisinin üçüncü ayağı Turkish Airlines Open, 13-16 Kasım tarihlerinde Belek’teki Montgomerie Maxx Royal Sahası’nda gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl efsane oyuncu Tiger Woods’u ağırlayan Montgomerie Maxx Royal bir kez daha dünyanın en iyi oyuncularının mücadelesine sahne olacak. 

 
maxx-royal,maxx-royal-belek,turkish-airlines-open,-european-tour-final-series,etstur-yonetim-kurulu-baskani-ersoy,ahmet-agaoglu,3.jpg
 
Toplam 7 milyon dolar  ödüllü organizasyona geçen yılın şampiyonu Fransız Victor Dubuisson’un yanı sıra eski dünya 1 numarası Lee Westwood, bu yılın Amerika Açık Şampiyonu Alman Martin Kaymer, kariyerinde 27 şampiyonluğu bulunan İspanyol Sergio Garcia, eski şampiyonlardan Amerika John Daly gibi isimler katılacak. Montgomerie Maxx Royal Sahası’nı tasarlayan efsane oyuncu Colin Montgomerie de geçen yıl olduğu gibi yine turnuvada boy gösterecek. 
 
TÜRKİYE, RYDER CUP 2022’YE ADAY
Bu yıl ikinci kez Montgomerie Maxx Royal’de düzenlenecek turnuvanın tanıtım toplantısı Belek’te yapıldı. Toplantıya katılan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu,  iki yıldır düzenlenen başarılı organizasyonlardan aldıkları güçle 2022 Ryder Cup’a aday olduklarını açıkladı. İki yılda bir Avrupa ve Amerika’nın en iyi 12’şer oyuncusunun katıldığı Ryder Cup’ı; ‘Golfün zirvesi’ olarak tanımlayan Ağaoğlu Avrupa’da herkes bizden bahsediyor, Ryder Cup adaylığımızı açıkladıktan sonra her kesimden destek aldık. 7 ülke arasında en yüksek şansı olan ülkelerden biriyiz’ diye konuştu.
 
GOLFE YATIRIM KAZANDIRIYOR
Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından birine ikinci kez ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Turnuva nedeniyle hem sahada hem de kulüp binasında önemli değişiklikler yaptıklarını ifade eden Ersoy, “Dokuz aylık bir hazırlık sürecinden sonra kusursuz bir turnuva geçirdik. Organizasyon hem sahamızın hem de otelimizin tanıtımına önemli katkı yaptı. Turnuva sonrası hem otel hem de oyun fiyatlarımızı yüzde 25 oranında artırdık. Buna paralel olarak doluluk oranlarımız da yükseldi. Dünyanın dört bir yanından golf tutkunları Tiger Woods’un vuruş yaptığı sahada oynamak için kulübümüze geliyor” diye konuştu.
 
maxx-royal,maxx-royal-belek,turkish-airlines-open,-european-tour-final-series,etstur-yonetim-kurulu-baskani-ersoy,ahmet-agaoglu,6.jpg
 
Golfün, ‘turizmin ölü sezonu’ olarak tabir edilen Ekim-Mayıs ayları arasında Belek bölgesini canlı tuttuğunu vurgulayan Ersoy, “Golf nedeniyle otel fiyatları düşmüyor. Ayrıca ölü sezonda personel sayısını düşürmeden ve hizmetten ödün vermeden kaliteli servis verebiliyoruz. Belek’te otellerde ve sahalarda çalışan 40 bini aşkın turizm personeli 12 ay kesintisiz çalışıyor” dedi.Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy, geçen yıl 8600 kişinin izlediği turnuvayı bu yıl 12 bin kişinin izlemesini beklediklerini söyledi. Ersoy gelecek yılki hedefin ise 18 bin seyirci olduğunu açıkladı.Montgomerie Maxx Royal Sahası Müdürü Cahit Şahin de her yönden turnuvaya hazır olduklarını söyledi. Üç no’lu çukura black tee eklediklerini ve bu çukurun 365 metreye uzadığını belirten Şahin, “Sahada ve kulüp binasında tüm hazırlıklarımızı yaptık ve turnuvayı beklemeye başladık” dedi. 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21