TURİZMİN SESİ
23 Ağustos 2008 yılında kapılarını açan Kurşunlu Han; yeni yüzü, kendine özgü mimarisi, özenle dekore edilmiş 1 suit ve 25 standart odasıyla, geçmişi ve bugünü, aynı anda yaşamak isteyen misafirlerini ağırlıyor. Ülkemizin, en tarihi Kervansaray butik otellerinden biri olan Kurşunlu Han; aynı zamanda, 70 kişi kapasiteli Han Restaurant'ında, Türk musikisi eşliğinde, Türk ve dünya mutfağının seçkin ve lezzetli örneklerini sunuyor. Otele ilk girdiğinizde, Kervansaray'ın büyülü ortamından etkileniyorsunuz. Kurşunluhan Hotel'i ve Kastamonu turizmini Kurşunluhan Hotel Genel Müdürü Cem Dilimel'den dinleyelim...
TÜRKİYE'DEKİ, KERVANSARAYLARA ÖRNEK OLUYORUZ
Kurşunluhan Hotel'in, ülkemizin Türk mimarisine uygun en eski oteli olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Cem Dilimel, şunları söylüyor: 600 yıllık tarihe sahip olan Kurşunluhan, çok değerlidir. Aslına sadık kalınarak restore edilen Kurşunluhan Hotel, bu yönüyle de, ülkemizdeki diğer kervansaraylara örnek teşkil etmektedir. Otelimize gelen konuklarımız, hakikaten çok beğenip, etkileniyor.
Mesela, kapıları orijinal haliyle yaptırdık ve misafirlerimiz odalarına başlarını eğerek giriyorlar. Odaların hepsinin, birbirinden farklı özellikleri bulunuyor. Örneğin, köşe odalarda tamamen kubbe tavanlar var. Diğer odalarda ise, yuvarlak tavanlar mevcut. Mobilyalar, özellikle bölgeye ait, kündekari motifli, çivisiz geçme sanatı ile yapıldı. Bir odada, 2 bin tane logosal kündegar görebilirsiniz. Odaların duvarlarına sinen 600 yıllık tarihi dokuyu, içinizde hissedersiniz. Kurşunluhan'a gelen konuklarımız, buradan ayrılmak istemiyor. Otelimiz, misafirlerimize nostaljik duygular yaşatıyor. Türkiye'deki, Kervansaray'lara örnek oluyoruz
NEDEN, KURŞUNLUHAN
Kurşunlahan'ın adının nereden geldiğini anlatan Cem Dilimel, Otelimize gelen konuklarımız, genellikle bize, Kurşunluhan adının nereden geldiğini soruyorlar. Zira, Kurşunluhan'ın üzerinde, tonlarca kurşun bulunmaktadır. Buradaki taş bağlantıların arasında, Bosna Mostar'daki gibi kurşun kilitler vardır. Yani, bu yapıda, taş duvarların arası, kurşunla örülmüştür. Bu şekilde taşlar, birbirine kenetlenmektedir. Kurşunun en önemli özelliği de, sıcağa ve soğuğa karşı dirençli olmasıdır. Kurşun, neredeyse ılık bir maddedir. Bu da, binanın yazın fazla ısınmasını, kışın fazla soğumasını engellemektedir. Yani, kurşun sayesinde binanın, hava şartlarından, etkilenme oranı düşüktür. Bu özelliği ile taşlara zarar vermemesinin yanında, yazın çok fazla ısınmazken, kışın da kötü hava şartlarında binanın taşları çatlamamakta, diğer bir değişle bina tahrip olmamaktadır diyor.
KASTAMONU'YA, JAPONLARIN YOĞUN İLGİSİ
Kastamonu Bölgesi'nin yeni yeni fark edilmeye başladığını belirten Cem Dilimel, Kastamonu'ya, son yıllarda yurtiçi ve yurtdışından gelenlerde artış gözleniyor. Özellikle, bu bölgeye, Japonların çok yoğun ilgisinin olduğunu görüyoruz. Japonlar, genellikle Safranbolu'ya çok gidiyordu. Şu an, yönlerini Kastamonu gibi bölgedeki diğer illere de çevirdiler. Şehrimize, Japonya'nın ardından, yoğun olarak Almanya'dan turistler geliyor. Bölgemizdeki, doğal ve tarihi zenginlikler, yerli ve yabancı kültür turistlerini çok etkiliyor. Aynı zamanda, Kastamonu'ya, Alman profesörler yoğun ilgi gösteriyor. Otelimizde, Türk, Alman öğrenci değişimi programı kapsamında, Almanya'dan öğrencileri de ağırlıyoruz. Zira, Amerika kıtası keşfedilmeden önce de, bu han vardı ve bu yönüyle de dünyanın ilgisini çekiyor diye konuştu.
TURİZM CENNETİ, KASTAMONU
Kastamonu'nun doğal ve kültürel zenginliği ile bir turizm cenneti olduğunu söyleyen Cem Dilimel, konuşmasına şöyle devam etti:
Kastamonu, dini turizmden doğa turizmine, kış turizminden deniz turizmine kadar birçok turizm çeşitliliğine ev sahipliği yapacak ciddi bir potansiyele ve çeşitliliğe sahiptir. Bu yüzden, Kastamonu'nun geleceğini çok parlak görüyorum
M. KEMAL ATATÜRK 'GÖZÜM CEPHEDE, KULAĞIM İNEBOLU'DA'
İnebolu'nun İstiklal madalyası ile şereflendirilmiş, ülkemizin tek ilçesi olduğunu hatırlatan Cem Dilimel, Mustafa Kemal Atatürk, Gözüm cephede, kulağım İnebolu'da sözünü, Kastamonu için söyledi. Herkesin, Çanakkale kadar, burayı da görmesi gerekiyor. Zira, Çanakkale, Türkiye için neyse, İnebolu'dan Ankara'ya istiklal yolu olan Kastamonu'da aynı anlama gelmektedir. Bizler, bunun bilinciyle, 23 Ağustos'ta, İstiklal Yolu'nun 90 kilometresinin tamamını yürüyeceğiz. Bu yürüyüş, Şerife Bacıyı ve Aziz Şehitleri anmak için olacaktır
Şerife Bacının yürüdüğü cephane yolu ve tarihi yollar, devlet desteği ile yeniden yapıldı. Geçen yıl da, 2 bin 500 kişiyle bu yolu yürüdük. Aynı zamanda, bu yolda, bisiklet ile de gidilebiliyor. İstiklal yolu; dağ bisikleti ve treking yürüyüşleri içinde çok uygun şeklinde konuştu.
Merlin Travel Group bünyesinde;
www.anten.com , www.bookinglobe.com , www.gaturkey.com , www.kursunluhan.com , www.MajakTurizm.com , www.Tivoli.com.tr yer alıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.