• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

3G İÇİN 5 YIL HAZIRLANDIK

3G İÇİN 5 YIL HAZIRLANDIK
3G ile yepyeni bir dünyaya adım attığımızı söyleyen Ciliv, “Hızlı mobil internet erişimi sayesinde artık her türlü bilgiye, veriye onlarca kat daha hızlı ulaşıyoruz
TURİZMİN SESİ
Cep telefonlarımızın özellikle 3G hızlı mobil internet teknolojisinin 30 Temmuzda hizmete girmesiyle birlikte bizi her an her yerde bilgiye ulaştıran bir bilgisayar, bir televizyon, bir oyun ve eğlence aracı olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Kullandığımız bu cihazı artık sadece cep telefonu diye adlandırmak haksızlık olur” dedi.

3G ile yepyeni bir dünyaya adım attığımızı söyleyen Ciliv, “Hızlı mobil internet erişimi sayesinde artık her türlü bilgiye, veriye onlarca kat daha hızlı ulaşıyoruz. Bu teknoloji ile hayatımıza her yerden kablosuz bir şekilde ADSL hızında internete erişim, görüntülü görüşme, cepten televizyon izleme gibi yeni servisler girdi ve bundan sonra da hayatımızı hızlandıracak, kolaylaştıracak ve eğlence katacak daha pek çok katma değerli servis girecek” dedi.


Beş yıldır hazırlandıkları 3G teknolojisine Turkcell müşterilerinin mevcut tarifelerinde değişiklik olmadan, ücretsiz olarak geçtiğini söyleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv şöyle konuştu: “3G uyumlu cihazlar artık daha çok satılıyor ve bireysel müşteriler kadar kurumsal müşterilerimiz de 3G teknolojisinin sunduğu katma değerli servislere büyük ilgi gösteriyor. Ben artık cüzdan bile taşımıyorum. İşlerimi Mobil Ödeme ve Mobil İmza ile kolaylıkla cep telefonumdan halledebiliyorum. Şu bir gerçek ki, gelecek tamamen mobil olacak.”

- Turkcell sadece bir mobil operatör değil aynı zamanda bir teknoloji şirketi oldu denebilir. 3G de artık hizmete geçti. Tabii sizin yazılım geçmişiniz olduğu için insan hemen düşünmeye başlıyor. Ama biz birçok defa söyleriz, “Türkiye'den dünya markası çıkar mı? Türkiye'de teknoloji üretilir mi? Yurt dışına satılabilir mi?” Bunlar tabii aynı zamanda yatırım işi. Siz umutlu musunuz bu alanda ilerlemenin kolaylığına?

- Turkcell, Türkiye'de teknoloji üretilebildiğini, yurt dışına satılabildiğini ve Türkiye'den bir dünya markası çıkabileceğini ispat etmiş bir şirket. Turkcell'e genel müdür olduğumda, vizyonum Turkcell'i bir teknoloji şirketi haline dönüştürmekti. Bu sebeple en yeni teknolojileri ya ilk ya da eş zamanlı olarak Türkiye'ye getirip müşterilerimize sunduk. Turkcell Teknoloji'yi kurduk, tersine beyin göçünü teşvik ettik.
Türk mühendislerinin zekâsının ürettiği ve dünyada ilk olan TonlaKazan servisimiz üç uluslararası ödül aldı. Türkiye'de teknoloji üretilebildiğini ve yurt dışına satılabildiğini tüm dünyaya ispat ettik. Turkcell 15 yıl önce kurulan ve sıfırdan başlayarak bugün Avrupa'nın ikinci büyük operatörü olan bir şirket.

SEKTÖRDE ÇOK REKABET VAR

- Piyasadaki rekabeti nasıl değerlendiriyorsunuz? Böyle bir ortamda müşterilerinizi nasıl elde tutuyorsunuz?

- Geldiğimiz noktada Türk mobil iletişim pazarına bakarsak, uzun süredir Türk GSM sektöründe çok oyunculu ve çetin bir rekabet ortamı var. 3G ile bunun daha da artacağına inanıyoruz. Turkcell rekabetle büyüyen bir şirket. Rakiplerimizi çok değerli buluyoruz ancak açık ve adil bir rekabetten yanayız.
Turkcell'i rakiplerinden farklılaştıran üç konu var: teknolojide, avantajda ve hizmette bir numara olması. Geniş kapsama alanımız, sağladığımız kaliteli iletişim, uygun fiyat teklifleri, zengin içerik, yenilikçi ürün ve hizmetlerimiz, hayatı kolaylaştıran ve zenginleştiren çözümlerimiz, marka işbirlikleriyle sağladığımız faydalar Turkcell müşterisinde yüksek bir memnuniyet ve sadakat sunuyor. Tüm bu sebeplerle sektörde dengelerin değişeceğini düşünmüyoruz.

YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR

- Biz her zaman altyapıya çok önem verdik ve Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi olmayı başardık. Turkcell Teknoloji'de ürettiğimiz servisleri dünyaya ihraç ediyoruz. Dünyanın en önemli teknoloji listelerine giriyoruz. Turkcell olarak kurulduğumuz günden bu yana Ar-Ge'ye, inovasyona, yenilikçiliğe önem vererek bu doğrultuda büyük yatırımlar yapıyoruz.
Küresel bir teknoloji ve iletişim şirketi olma vizyonuyla çalışıyoruz. Türkiye'de mobil telekomünikasyon pazarında güçlü bir rekabet yaşanıyor ve tüketiciler seçme özgürlüklerini dilediğince kullanabiliyor. Dünyada iletişim ve teknoloji alanındaki yatırımlarımızla fark oluşturmaya ve dünya GSM sektöründe örnek gösterilen Mobilİmza, TonlaKazan gibi hizmetlerimize yenilerini eklemeye devam edeceğiz.

- İş hayatında çok yoğun çalıştığınız için ailenize nasıl vakit ayırabiliyorsunuz? Ve sağlıklı beslendiğinize inanıyor musunuz? Nelere dikkat edersiniz?

- Çocuklarım eğitimlerine devam ettiği için şimdilik ayrı ülkelerde yaşıyoruz. Fakat onların gelişmelerini çok yakından takip ediyorum, sık sık konuşup yazışıyoruz ve tatillerimizi birlikte geçiriyoruz. Yoğun çalışma tempomu boş zamanlarımda spor yaparak dengeliyorum. Turkcell'in kurumsal yüzme takımındayım, ekiple birlikte yarışmalara katılıyoruz. Aynı zamanda yine Turkcell'in basketbol takımında oynuyorum. Takım ruhunu benimsediğimden spor benim için çok iyi bir motivasyon kaynağı. Bence en güzel şey bir hedef belirlemek ve koyulan hedefe yine takım olarak ulaşmak. Bunu takımımla birlikte yapmaktan çok gurur duyuyorum.

DÜNYA DEVLERİNİ GERİDE BIRAKTIK

Businessweek Infotech 100 listesine 6 yıldır üst üste girdiklerini söyleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Bu yıl birçok dünya devini yine geride bırakarak listeye 35. sıradan girdik. Listeye Avrupa'dan giren ilk 5 iletişim ve teknoloji şirketi arasında yer aldık, 23 global telekomünikasyon şirketi arasında da 10'uncu olduk. New York Borsası'na kote ilk ve tek Türk şirketiyiz. Önümüzdeki 10 yıl içindeki hedefimiz dünyada teknoloji lideri ilk üç şirket arasına girmek. Türkiye'den başarılı şirketlerin çıkması tesadüf değil: Türk insanının azmi ve çalışkanlığının bunda büyük payı var. Turkcell, teknolojiye ve insana yatırım yaparak büyüdü” diye konuştu.

- Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Microsoft'tan gelen bir kişi olarak çalışma arkadaşlarınızı iş hayatında başarılı ve üretken olabilmeleri için nelere teşvik ediyorsunuz?

- Başarı için iki önemli şeyin gerekli olduğuna inanıyorum. Birincisi kendinize “İyi ve doğru bir iş” seçmeniz. İkincisi de seçtiğiniz işte “en iyi” olmaya çalışmanız. Başarı hiçbir zaman tesadüf değildir. Sizin çok çalışmanız ve daima kendinizi geliştirmeniz gerekli. Bununla birlikte odaklandığınız konuyla ilgili bilgi edinmeli, kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Bir de insanları dinlemenin, alçakgönüllü olmanın, işe odaklanmanın ve takım ruhunu yaymanın önemli olduğuna inanıyorum.

BAŞARININ SIRRI TAKIM ÇALIŞMASINDA

Turkcell'in en önemli sırrının iyi bir takım çalışması sergilemesi olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Turkcell'de, dünya standartlarında iş yapabilecek çok iyi kadro var. Çalışkan, disiplinli, üretken, yenilikçi. Ekibime çok güveniyorum. Hep şunu söylüyorum:"Turkcell'i başarılı yapan binaları santralleri değil, çalışanlarıdır.' Başarımızda çalışanlarımızın payı büyüktür” diye konuştu.

FİRMALAR VİZYON DEĞİŞTİRECEK

Mobil iletişimin, artık iş hayatının ve ekonominin yeni hayat damarlarını oluşturduğunu söyleyen Süreyya Ciliv, “Dünyanın en önemli şirketlerinden biri olan Nokia, bundan iki yıl önce 'ben cep telefonu firması değil artık bir bilgisayar firmasıyım' dedi, vizyonunu buna göre değiştirdi” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21