• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

38 GÜNDE 17 BİN REZERVASYON

38 GÜNDE 17 BİN REZERVASYON
38 Günde 17 Bin Kişi 'Hesaplı Tatil' İçin Tur Operatörlerine Koştu

TURİZMİN SESİ


Bu yıl turizmde erken rezervasyonun ilk iki dönemini kapsayan 20 Ocak-31 Ocak tarihleriyle 1 Şubat-28 Şubat tarihleri arasında 17 bin kişi tur operatörlerine koştu. Setur Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan Dedeoğlu, ülke genelinde erken rezervasyonların yüzde 30 oranında arttığını Setur'da ise bu oranın yüzde 50 olarak gerçekleştiğini söyledi. Setur olarak her iki dönemde 4 bin 500 kişiye uygun fiyatlarla en iyi otellerde tatil fırsatı yarattıklarını kaydeden Dedeoğlu, Setur'a olan ilgiyi, “Öncelikle yüzde 35'e varan indirim ve Worldcard'a özel 12 taksit fırsatı veriyoruz. Bunun dışında banka kartıyla ödeme yapanlar puan kazanıyor. Diğerlerinden önemli farkımız ise, Paro özellikli kartı olan müşterilerimize ayrıca ekstra Paropuan da kazandırıyoruz” dedi.

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iç turizmi geliştirmek, vatandaşların turizm imkânlarından daha fazla yararlanmasını sağlamak amacıyla bu yıl 20 Ocak'ta başlattığı erken rezervasyon dönemi büyük ilgi gördü. 20 Ocak'ta başlayan ve 30 Ocak'ta sona eren 1. erken rezervasyon döneminde 7 bin, 1 Şubat-28 Şubat tarihlerini kapsayan 2. Erken rezervasyon döneminde de 10 bin kişi olmak üzere toplam 17 bin kişi tur operatörlerine koştu.

Türkiye genelinde erken rezervasyonlardaki artış oranının yüzde 30 olarak gerçekleştiğini belirten Setur Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan Dedeoğlu, Setur'da bu oranın yüzde 50'ye ulaştığını söyledi. Dedeoğlu, bu yıl erken rezervasyonlarda en çok ilgi gören tatil beldelerini Belek, Bodrum, Çeşme ve Kemer olarak açıklayan Dedeoğlu, 3. Dönem erken rezervasyonlarda da ülke genelinde yüzde 30 artış beklediklerini belirtti.

Türkiye'de yüzde 30, Setur'da yüzde 50 artış
Setur olarak, 1'inci erken rezervasyon dönemi olan 10 günlük sürede 1500 kişiye, ikinci dönemi kapsayan 28 günde ise 3 bin kişiye “en iyi otellerde en uygun” fiyatlarla tatil fırsatı sunduklarını belirten Dedeoğlu şunları söyledi: “2. dönemde özellikle son haftada gerçekleştirilen rezervasyonlarda büyük talep artışı yaşandı. Böylece Setur olarak toplamda 4.500 kişiye ulaştık. Diğer bir ifadeyle, bu yıl bir önceki yıla göre her iki dönemdeki erken rezervasyonlarda yüzde 50 oranında artış yakalamış olduk. 1 Mart'ta başlayacak 3.dönem rezervasyonların da geçen yıla göre yüzde 30 oranında artacağını düşünüyoruz” dedi.

Artışın nedenleri
Türkiye ortalamasının üzerindeki bu artışta müşterilerine sağladıkları fırsatların önemli etkisinin olduğunu belirten Dedeoğlu, sağladıkları imkanları, “Yüzde 35 indirim, Worldcard'a özel 12 taksit fırsatı ve Paro özellikli Setur kartıyla Paropuan kazanma imkânı” olarak sıraladı. Setur ofislerinde yapılan “Seyahat İptal Garantisi”yle 72 saat öncesine kadar rezervasyonlarını hiçbir ceza ödemeden iptal etme fırsatı verdiklerine de işaret eden Dedeoğlu, diğer firmalardan farklı olarak sundukları en önemli fırsatın ise, “Paro özellikli Setur kart”tan kaynaklandığını hatırlattı.

Gökhan Dededoğlu, “Diğer firmalardan farklı olarak, bizim müşterilerimiz, banka kartlarıyla yaptıkları alışverişlerden elde ettiği puanların dışında Parolu Setur kartları veya Paro özelliği bulunan diğer kartları nedeniyle ayrıca ekstra Paropuan da kazanmış oldu” diye konuştu.
Gökhan Dedeoğlu, 01 Mart-04 Nisan tarihleri arasını kapsayan 3. erken rezervasyon döneminde de Setur'dan rezervasyon yaptırmaları halinde Parolu kart sahiplerine özel yüzde 30'a varan indirim ve Worldcard'a özel 12'ye taksit imkânı sunacaklarının altını çizdi.

Erken rezervasyonun gözdeleri
2. dönem erken rezervasyonların en gözde otellerinin sırasıyla, Ela Quality, Gloria Hotels, Hilton Bodrum Türkbükü, Sueno Hotels olduğunu belirten Setur Satış Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Dedeoğlu, Belek, Bodrum, Çeşme ve Kemer'in ise bu yılki erken rezervasyonun gözdeleri olduğunu söyledi. En iyi fiyatla en iyi otellerde tatil yapmak isteyenler, ayrıntılara, Setur'un www.setur.com.tr web sayfasından ulaşabiliyor. Setur'un bilgi ve rezervasyon hattı olan 0 212-216 444 0 738 arayan tatilciler ise oteller ve tatil bölgeleri hakkında bilgi alırken rezervasyonlarını da gerçekleştirebiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21