• BIST 9355.86
  • Altın 2837.382
  • Dolar 34.4229
  • Euro 36.2785
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

30 BİN TL ÖDÜLÜN SAHİBİ OLACAK

30 BİN TL ÖDÜLÜN SAHİBİ OLACAK
Koç Holding'in Meslek Lisesi Memleket Projesi (MLMM) kapsamında 2008 yılından itibaren düzenlediği proje yarışmaları, 2011-2012 döneminde yönünü okul-işletme işbirliklerinin yaygınlaştırılmasına ve geliştirilmesine çevirdi

TURİZMİN SESİ


Bora ÖZGEN
İstanbul(TURİZMİN SESİ)-
Türkiye'nin dört bir yanında MLMM projesinin ulaştığı 264 okulu kapsayan yarışmada bu yıl özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliklerini teşvik eden en iyi projenin sahibi okula 30 bin TL başarı ödülü verilecek. Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Aylin Gezgüç, “MLMM Proje Yarışması'nda teoriyi pratiğe katan işbirliği projeleri yarışacak. Ülkemizin kalkınması ve kaliteli istihdamın artışı için bu ve benzeri proje yarışmalarının ilgili kurumlar için yol gösterici olacağı inancındayız” dedi.
2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol ile Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi'ni (MLMM) hayata geçiren Koç Holding, proje kapsamında 2008 yılından bu yana her yıl öğrencilere yönelik bir proje yarışması düzenliyor. MLMM bursiyerlerine; özgüven, sorumlu vatandaşlık, proje geliştirme ve yaratıcı düşünce, ekip çalışması ve girişimcilik ruhu kazandırılmak istenen MLMM Proje Yarışmaları, 2011-2012 dönemi itibariyle, okul-işletme işbirliklerinin yaygınlaştırılmasını ve geliştirilmesini teşvik amacıyla MLMM projesinin ulaştığı 264 okul arasında düzenleniyor.

Aylin Gezgüç: “Mesleki eğitim ve istihdam köprüsü güçleniyor, gurur duyuyoruz”
Birinci olarak belirlenen proje sahibi okula 30 bin TL başarı ödülünün verileceği yarışmasının okul – işletme işbirliği modeline yönelmesine dikkat çeken Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Aylin Gezgüç, “Bugüne kadar MLMM projesi kapsamında 81 ildeki 264 okulda 8 bin öğrenciye burs, staj ihtiyacı olan öğrencilerin yüzde 80'ine topluluk bünyesinde staj imkanı sağlandı. Öte yandan bu yıl proje yarışmamız ile de dikkat çektiğimiz gibi MLMM projesi ile öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlaması için Fiat (Tofaş), Ford Otosan, Tüpraş, Türk Traktör, Arçelik şirketlerimizin desteği ile okullarımıza laboratuvarlar kuruldu. MLMM projesi ile topluluk şirketlerimizin mesleki eğitim ve istihdam köprüsünü güçlendirmesini gururla izliyoruz” dedi.
Aylin Gezgüç: “MLMM Projesi ile Okul- İşletme İşbirliği Modeli'nin tüm paydaşlarca sahiplenilmesi için çalışıyoruz”

Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Aylin Gezgüç MLMM Proje Yarışması'nın 2008 yılından itibaren MLMM bursiyerlerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla yapılmaya başladığını hatırlattı. Aylin Gezgüç gelinen noktada bu modelin; burs, müfredat, laboratuvar, staj, kişisel ve mesleki gelişim ve istihdam desteği gibi bileşenleri ile 'Okul-İşletme İşbirliği Modeli' adını aldığını söyledi. Gezgüç, bu yapılanmanın temelinde mesleki eğitim veren okullar ile işletmeler arasında sektörel bazda işbirlikleri geliştirerek, eğitim ve iş dünyası arasında köprülerin kurulması yattığına dikkat çekti. Aylin Gezgüç yarışma ile MLMM Projesi kapsamındaki okullarda; yerel mesleki ihtiyaçların çözümüne yönelik, öğrencilere yeni mesleki ve kişisel gelişim imkanları sağlayacak, sürdürülebilir işbirliklerinin teşvik edilmesini hedeflediklerini aktardı. Gezgüç, Koç Holding'in 'MLMM Projesi kapsamında bu modelin, kurumsal, sektörel ve politika düzeylerinde yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi. Okullar en az bir şirket, meslek örgütü veya sivil toplum kuruluşunu projesine dahil edecek

MLMM Proje Yarışması'nda okullardan beklenen temel kriterlere de değinen Aylin Gezgüç, yarışmada, mesleki eğitimin kalitesini artırmak üzere okullar tarafından geliştirilmiş (tamamlanmış veya uygulama halindeki) örnek işbirlikleri ile başvuru yapılması gerektiğine dikkat çekti. Projelerin en geç 31 Mart 2012 tarihine kadar başlatılmış olması gerektiğini belirten Aylin Gezgüç; okulların, yarışmaya en az bir şirket, sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü, ticaret odası ve benzeri yapı ile geliştirdikleri projelerle katılabileceklerini açıkladı. Aylin Gezgüç: “Projeler, MLMM'den esinlenerek hazırlanan 'Meslek Eğitiminde Okul/İşletme İşbirliği Rehberi'nde yer alan birleşenlerden en az birini kapsamalıdır” dedi. Aylin Gezgüç, yarışma kapsamında KOBİ'ler ile okullar arasındaki işbirliklerinin teşvik edilmesi amacıyla bu ölçekte şirketler ile yapılan işbirliklerinin ek puan sağlayacağını sözlerine ekledi.

Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi Hakkında
Milli Eğitim Bakanlığı ile Koç Holding arasında 'Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü' 2006 yılında imzalanmıştır. Vehbi Koç Vakfı'nın da destek verdiği Proje, Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) sloganı ile mesleki teknik eğitimin önemi konusunda toplumun her kesiminde farkındalık yaratmak ve bu konuda liderlik yaparak, devletle iş dünyası arasında işbirliğinin tohumlarını atmak amaçlarıyla devam etmektedir. Projeye zaman içerisinde 264 meslek lisesi, 8000 meslek lisesi öğrencisi, farklı ölçek ve sektörlerde 20 Koç Topluluğu şirketi ve 350'yi aşkın çalışan gönüllü olarak dahil oldu. Proje kapsamında şirketler ile alanlarında eğitim veren meslek liseleri arasında eşleştirme sağlanarak, bir yandan gençlerin istihdam edilebilirliğinin artırılması, diğer yandan da işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunulması amaçlandı.

 Gerçekleştirilen eşleştirmeler, zaman içerisinde okullar ve işletmelerin ihtiyaç ve olanaklarına bağlı olarak meslek lisesi öğrencilerine burs, staj ve gönüllü koçluk desteği sağlanmasından okullarda eğitimin altyapısı ve içeriğinin iyileştirilip günümüz teknolojileri ile uyumlu hale getirilmeleri için müfredat, malzeme ve laboratuvar desteğine kadar geniş bir alana yayıldı. Zamanla; burs, müfredat, laboratuvar, staj, kişisel ve mesleki gelişim ve istihdam desteği gibi bileşenleri ile 'Okul-İşletme İşbirliği Modeli' adını alan bu yapılanmanın temelinde mesleki eğitim veren okullar ile işletmeler arasında sektörel bazda işbirlikleri geliştirerek, eğitim ve iş dünyası arasında köprülerin kurulması yatmaktadır. Koç Holding 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Projesi kapsamında söz konusu modelini kurumsal, sektörel ve politika düzeylerinde yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdürmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21