• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

24.CÜ BODRUM CUP SONA ERDİ

24.CÜ BODRUM CUP SONA ERDİ
Bodrum Kupası Regatta Bayrağı; 2009-2011-2012 yıllarında üç kez kazanan "DAİMA"ömür boyu bu bayrağın sahibi oldu

TURİZMİN SESİ 


Attila Güvenç
Bodrum (Anayurt)- Bodrumlu süngerci Aksona Mehmet 20. Yıl Katılım Ödülü alırken, " ÖmerAras, Bodrumlu Çiftçi Diplomat" adlı kitapta anlatılan Ömer Aras kitaplarını imzaladı ve yarışcılara dağıttı. Denizciliğimizin  ara vermeksizin yapılagelen en uzun süreli ahşap yat yarışı olan ve bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Bodrum Kupası sona erdi.Bu yılın Bodrum Cup 2012 ödül törenini ölümsüzleştirmek için kupa kazanan tüm yat sorumluları ve ödül törenine katılan tüm  belediye başkanları sahneye çıkarak bu yıl Bodrum Cup'ın kapanışını yaptılar.

BODRUM CUP'UN İLK GÜN BİRİNCİSİ " UZMA"
Bodrum Uluslararası Ahşap Yat Yarışları'nın ilk ayağı olan Bodrum , Yalıkavak Palmarine Etabı; rüzgarın yeterli olmaması nedeniyle geç başladı ve zaman zaman da durma noktasına geldi. Saat 18.00'de sona eren ilk etabı 7 tekne tamamlayabildi.Bodrum Cup'un ilk gün yarışında "Uzma" birinci olurken, Misafir B katagorisinde Nikita, Performans A kategorisinde Extasea , Performans B kategorisinde ise Uzma dereceye girdi.Palmarina  Bodrum'da düzenlenen eğlencede etkinliklerinde ilk olarak Oxsana grubu sahneye çıktı ve  muhteşem müziğiyle yarışmayla katılanlara günün yorgunluğunu unutturdu. Daha sonra Murat Can Canbay'ın sunuculuğunu yaptığı Kıyafet Yarışması yapıldı. Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mahsun Harmandar, Bodrum Belediye Meclis Üyesi İncilay Sever, Yalıkavak Belediye Başkan Temsilcisi Cem Özer,  Denizbank Ege Bölge Müdürü Semih Şenbakar, Acıbadem Sağlık Grubu Direktörü Ozan Yazıcı, Misken Dikmen, Palmarine Genel  Direktörü Levent Baktır, İç Mimar Füsun Canbay, Bodrum Cup Organizasyon Komitesi'nden  Filiz Aras'ın jüri üyeliği yaptığı yarışmada ödül kazanan tekneler şöyle sıralandı:En Şık Tekne: Büyük Yunus, En Şık Ekip: Take It Easier, En Fantastik Tekne: Kaptan Yarkın, En Fantastik Ekip: Gülden Irmak, Konuklar arasında dünyaya dolaşan ilk Türk denizcisi Sadun Boro'nun da yer aldığı gecede Bodrumlu süngerci Aksona Mehmet 20. Yıl Katılım Ödülü'nü aldı.Gecenin önemli konuklarından biri de Hamdi Topçu tarafından kaleme alınan  "Bodrumlu Çiftçi Diplomat" adlı kitapta anlatılan Ömer Aras'dı. Ömer Aras hoş sohbetinin yanı sıra imzaladığı kitaplarını da konuklara dağıttı.


YARIŞLARINDA 2.GÜN DENİZBANK ETABI
24.Uluslararası Ahşap Yat Yarışları'nın Yalıkavak Palmarina Bodrum-D Marin Didim etabı için start sabah saat 10.45'de verildi.Bu sene geçen seneye gore yarışlara  katılan yelkenlilerden 8'i eksik iken bu sene diğer gruplardan katılan  8 tekne ahşap yelkenlilerdeki eksikliği tamamladı.Bodrum Cup Didim Etabı'nda ilk olarak "20. Yıl Katılım Ödülü" D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan tarafından  Aksona Mancorna Teknesi ile "Aksona" Mehmet Baş'a verildi.Denizbank etabının sonuçlarına göre ödüllerini ; First Finish IRC Sınıfında "M/S UZMA" Denizbank Didim Şube Müdürü Volkan Ateş'den, Tüm yatlar First Finish "M/S ILIOS" Denizbank Ege Bölge Satış Müdürü Burak Erkan'dan, Geleneksel Ahşap Yatlar kategorisi first finish sebebiyle "M/S DAİMA" Denizbank Ege Bölge Müdürü Semih Şenbakar tarafından aldılar.Denizbank Ana Sponsorluğunda,Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından organize edilen ülkemizin en büyük deniz organizasyonlarından birisi olan Bodrum Cup Yarış rotası yirmi dördüncü yılında Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri Dursun Göktepe, İncilay Sever,Cevat Soysal,Mustafa Özsu ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ali Galip Güven ile Didim D Marin Müdürü Can Polat,D Marin Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan,Ulusoy ailesinden Kemal Ulusoy,Dedeman ailesinden Murat Dedeman,Can Pulak, Ağanlar ailesinden  Erdem Ağan gibi önemli isimlerde geceye eşlik ettiler.Ödül töreninin ardından Emelda Deri Ürülerinin kostüm defilesi yapıldı. İlerleyen dakikalarda Group Marina People müzik gurbu tekrar geceyi renklendirmeye devam etti. Yalıkavakdan katılan 1905 yapımı 107 yaşında olan Hulda teknesi İsveç'ten yola çıkıp Didim Etabına süpriz yaparak misafir olarak katıldı. İlhan Koman'ın teknesi 24.Bodrum Cup'da anılmak üzere bir günlük
etabda misafir edildi.

YAT  YARIŞLARI'NDA 3.GÜN  KİRLİ MEMET ETABI
Bodrum Belediyesi'nin katkıları ile Era Yelken Kulübü tarafından  düzenlenen 24. Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları'nın Didim-Kalymnos arasındaki Kirli Mehmet Etabı 10.00'da start aldı. Yarışa 48 yat katılırken misafir tekneler de organizasyonu dışarıdan takip etti."Avami Sınıfından, İstismara Müsait, Operatör Doktor, Kirli Mehmet, Her Nevi Dizel Bozulur." diyen  Kirli Mehmet Etabı'nda yarışa katılan tekneler, önceki güne göre daha fazla olan rüzgarın etkisiyle keyifli bir yarış sergilediler. Saat 13.30'da tekneler bitiş noktasına ulaşmaya başladı.Etabın ödül töreni Kalymnos Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis ile Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ali Galip Güven'in karşılıklı ödül almasıyla başladı. Daha sonra Cevat Soysal ile Kalymnos Turizm Kültür Müdürü Christos Chazimichalis, Ali Çakır ile George Kopanezos, Ali Erkan Bezirgan ile Ioannis Oikonomakis, Erman Aras ile Vassilis Kapadakis karşılıklı birbirlerine ödül takdim ettiler.

bodrum-kupasi-regatta-bayragi,bodrum-kupasi,mehmet-kocadon.jpg

Kupa töreninde 24. Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları'nda first giriş yapan teknelerden "UZMA"ya  ödülünü Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, "ILIOS"a ödülünü Kalymnos Yat Club Koordinatörü Vassilis Kapadakis ve "DAİMA"ya da ödülünü Kalymnos Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis verdi.Kalymnos Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis "Bütün denizciler hoş geldiniz. 24 yıldır geleneksel olan bu yarışlar iki ülke arasındaki en güçlü, en sağlam bağı temsil etmekte ve bütün bu beraberliklerimizden sonra sınırı açan ilk giriş kapısı Kalymnos olacaktır" dedi. Yarışa katılan tekneler ve misafir gruplar birlikte dostluk yemeği yerken sirtaki, zeybetiko ve dansla günün yorgunluğunu attı.


KALYMNOS - KOS ARASINDA BODRUM BELEDİYESİ 4.GÜN ETABI
 Kalymnos-Kos arasındaki Bodrum Belediyesi Etabı muhteşem Kalymnos dostluk kahvaltısının ardından yarışçıların Pi Seremus Adası'na gitmesiyle başladı.Bodrum Belediyesi Etabı'nda yarışçılar N.Pserimos Adası güney doğu ucundaki Ak.Raussa Feneri ile güney istikametinde kuzeybatıdan 2,5 knot hızında esen rüzgarın esmesiyle saat 11.00'de start aldı.Start arası ve finish arasındaki mesafe 13 mil'di.Yarışa başlamadan önce kimi teknelerde kısa süreli panik yaşanırken kimi teknelerden de dalga sesiyle karışan tulum sesi yarış heyecanına renk kattı.Yarışan tekneler arasında kıyasıya bir çekişme yaşandı.Kos'a girişte manevra alanının darlığı nedeniyle tekneler pilot botların yönlendirmesiyle içeri alındı.Yarışçılar Bodrum Karya adasından dönüş yaparak Kos Marina'ya giriş yaptı.Erman Aras,Mehmet Tire Bodrum Belediyesi Etabı sonrasında Oniki Ada'nın milletvekili Saat 13.30'da ilk finiş yapıldı 18.00'de de yarış sona erdi.Akşam 20.00'de ödül töreni müzik eşliğinde başladı.Bodrum Belediye Etabı'na göre "İRC" sınıfında birinci gelen "UZMA" ödülünü Michael St.Pastrikos'dan aldı.

•Tüm yatlar katagorisinde first finiş yapan "ILIOS"ödülünü Kos Liman Başkanı Kaiserlis Kostas'dan aldı.

Ahşap yatlar sınıfında birinci finiş yapan tekne "DAİMA" ödülünü Kos Belediye Başkan Vekili Sakıs Bairahanos'dan aldı.

Era Bodrum Yat Kulübü adına ; Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire'de Kos Belediye Başkan Vekili Sakıs Bairahanos'a ödül verdi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ali Galip Güven ise Kos Marina Başkanı Michael St.Pastrikos'a ödül verdi. Müzik ve dans gösterisiyle eğlence kaldığı yerden ilerleyen saatlere kadar devam etti.


ACIBADEM ETABI'NDA MUHTEŞEM FİNAL
Acıbadem'in desteklediği Yat Yarışı'nın son etabı olan Acıbadem Etabı'nın ilk startı Kos limanı girişi ile Kos Marina dış mendirek fenerinin yaklaşık orta mesafesinin genel kuzeyine atılan şamandıranın kuzey doğusuna atılan şamandıra arasında genel kuzey yönünde Saat 11.00'de yapıldı.Acıbadem Etabı'nın son günü 10 knot hızında esen rüzgarla tekneler birbirine çarpmamak için direndi. Rüzgarlı geçen etabda heyecan doruğa ulaştı.Yarışın sonuna doğru Karaada'dan dönecek olan yelkenliler rüzgarın azalmasıyla zorlanarak etabın finisini biraz geciktirdiler.Hadigarı Night Club'da yapılan ödül töreninde ilk ödül en genç yarışmacı Mert Soyken ve  ardından 2009 yapımı "Alondra"adlı tekne ekibine verildi.Yarışmacılar arasında Zonguldak'tan katılan yat "SERA SU" ödülünü,100 yaş üstü iki yat vardı."DAFNE" 105 yaşında ve "HULDA"ödülünü, Bodrum Cup Misafir Grup B katagorisinde üçüncü "DESİRE" , Bodrum Cup Misafir Grup C Katagorisinde üçüncü "KECHI" ,Bodrum Cup Performance Racer A katagorisinde üçüncü "WENDY" ,Bodrum Cup Tradıtıonal B katagorisinde üçüncü "SMALL WORLD", Bodrum Cup Tradıtıonal A katagorisnde üçüncü "NEMESİS" Bodrum Cup Mega A katagorisinde "TAKE IT EASIER"Bodrum Cup Mega B katagorisinde "FLORIS", Bodrum Cup Misafir Grup A katagorisinde "Merlin"Bodrum Cup Misafir Grup B katagorisinde "Don QUESTO 2" ödülünü, Bodrum Cup Misafir Grup C katagorisinde "MİHO", Bodrum Cup Standart Sail katagorisinde ikinci "ELELE II", Bodrum Cup Performence Racer A katagorisinde "EXTASEA" , Bodrum Cup Tradıtıonal B katagorisinde "NAKURU"ödülünü, Bodrum Cup Tradıtıonal A katagorisinde "Gülden Irmak", Bodrum Cup Mega A katagorisinde"GLORIOUS" ,Bodrum Cup Mega katagorisinde"SI YU" aldı.Bodrum Cup Misafir Grup A katagorisinde birinci "LADY KATRINA", B katagorisinde "NIKITA", C katagorisinde "SWANSONG" ödülünü  aldı.Bodrum Cup Tirhandil katagorisinde birinci "KALİTA"ödülünü, Mehmet Tire'den alırken Traditional C katagorisinde de üçüncü olarak ödülünü, Levent Baktır'dan aldı. Bodrum Cup Traditional  B katagorisinde birinci "BÜYÜK YUNUS"ödülünü, İbrahim Çömes'den aldı.

Bodrum Cup Traditional Genel klasman birincisi "VALS"ödülünü, Gündüz
Nalbantoğlu'ndan alırken Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'da
ekibe Traditional C katagorisinde birincilik ödülü verdi.

Handicap Uygulanmış sonuçlarına göre bu yılın birincisi "COCOTTE" ödülünü, Aykut Uzunşimşek'ten alırken,Tradıtıonal C katagorisinde ikinci olması sebebiyle de Quantum saat sahibi oldu.

Bodrum Cup Mega A katagorisinde birinci olan "DAİMA" ödülünü, Mahmut Kocadon'dan aldı.Tüm yatlar arasında birinci "Uzma" ödülünü, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan alırken aynı zamanda Bodrum Belediye kupasının da sahibi oldu.Bodrum Kupası Regatta Bayrağı; 2009-2011-2012 yıllarında üç kez kazanan "DAİMA"ömür boyu bu bayrağın sahibi oldu. Acıbadem Etabı Bodrum Cup genel klasman birincisi "DAİMA" ödülünü, Acıbadem Bodrum Hastahanesi Direktörü Beril Öngen'den aldı. Bu yılın Bodrum Cup 2012 ödül törenini ölümsüzleştirmek için kupa kazanan tüm yat sorumluları ve ödül törenine katılan tüm  belediye başkanları sahneye çıkarak bu yıl Bodrum Cup'ın kapanışını yaptılar.

BODRUM KUPASI YARIŞLARI
Bodrum Kupası Era  Bodrum Yelken Kulübü tarafından her yıl düzenlenen
bir Ahşap Yelkenli Yat yarışıdır.Yarışları başlatan ve 24.sini bu yıl yapan Erman Aras" Kupanın esas amacı, Bodrum'un charter filosundaki kaptanlar ve mürettebatın yelken bilgilerini ve yeteneklerini geliştirmektir. Bu yarış aynı zamanda her yıl gezi sezonunun bitişinin kutlamasıdır, normalde ayrı ayrı gezilere çıkan bu charter yatlarının dostça bir ortamda bir araya gelmesini sağlar." diyor

Bodrum Kupası, 1989 yılından bu yana her yıl Ekim ayının üçüncü haftası düzenleniyor.

Kupanın bir başka amacı da, -yarışan yatlarda misafirler de bulunabildiğinden-, gezi sezonunu uzatmaktır. Türk ya da yabancı bayraklı, özel ya da değil, pek çok yat kendine uygun kategoriler içinde yarışa katılmaktadır.

Yarışmanın heyecanına ek olarak, tüm katılımcılar her günün sonunda yatlar yan yana demirlediğinde eğlenmek ve gemicilerin her zama anlattığı anılarını paylaşmanın tadını çıkarırlar.

Bodrum'un devasa ahşap yat filosunun yelkenleri ile dolan ufuk çizgisi, hayat boyu unutulamayacak bir görüntüdür.


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21