• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

24.AÇI WOLD GÜVENLİK TOPLANTISI

24.AÇI WOLD GÜVENLİK TOPLANTISI
Türkiye'de ilki bu yıl gerçekleştirilen 24. ACI World Güvenlik ve Teknik Komite ve 18. ACI Europe Teknik ve Operasyonal Emniyet Komite Toplantıları'na ev sahipliği yapıyor

TURİZMİN SESİ


Dünyadaki elliye yakın havalimanı üst düzey yöneticisi ve ACI temsilcilerinin katıldığı, 30 Eylül-02 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 24. ACI World Güvenlik ve Teknik Komite ve 18. ACI Europe Teknik ve Operasyonal Emniyet Komite Toplantıları, bugün saat 09:00'da Antalya Divan Tayla Otel'de yapılan açılış konuşmalarıyla start aldı. Üç gün sürecek olan toplantılarda, havalimanları işletmeciliğinde teknik, operasyonel emniyet ve güvenlik konuları ele alınacak.

Dünya Uluslararası Havalimanları Birliği (ACI-World) Emniyet ve Teknik Komitesi (STSC) ve Avrupa Uluslararası Havalimanları Birliği (ACI-Europe) Teknik ve Operasyonel Emniyet Komiteleri (TOSC)'nin oluşturduğu Uluslararası Havalimanları Birliği (ACI-Airports Council International)'nin, dünya çapında 24 yıldır sürdürdüğü ve Türkiye'de ilk kez bu yıl yapılacak olan komite toplantıları, Antalya Havalimanı Terminalleri İşletmecisi ICF Airports ev sahipliğinde, 30 Eylül-02 Ekim 2009 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşecek.

Dünyanın birçok ülkesinden elliye yakın havalimanı üst düzey yöneticisi ve ACI temsilcilerinin katılacağı ve üç gün sürecek olan 24. ACI World Güvenlik ve Teknik Komite ve 18. ACI Europe Teknik ve Operasyonal Emniyet Komite Toplantıları'nda, havalimanları işletmeciliğinde teknik, operasyonel emniyet ve güvenlik konuları ele alınacak ve katılımcılar karşılıklı görüş alışverişinde bulunacak.

İlki 30 Eylül Perşembe günü Antalya Divan Talya Hotel'de gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını ICF Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann yaptı. Laukenmann; “Doğal güzellikleri, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile Antalya, yalnız Türkiye'nin değil, Akdeniz şeridinin de en önemli destinasyonudur. Antalya'ya gelen yolcuları karşılayan ilk nokta olan Antalya Havalimanı, Türk turizminin dünyaya açılan kapısıdır” dedi. Türk Havacılık tarihinde ilk özelleştirme ve ilk yap-işlet-devret modelinin uygulandığı Antalya Havalimanı'nın ülke genelindeki yolcu trafiği sıralamasında da ikinci sırada olduğunu vurgulayan Laukenmann, konuşmasında ICF Airports'un 23 Eylül 2009 tarihinden itibaren 2. Dış Hatlar Terminali'nin de işletmesini devralarak, 1. Dış Hatlar, İç Hatlar ve CIP terminalleri dahil olmak üzere dört havalimanı terminalini 15 yıl süresince işleteceğini belirtti.

Şu sıralar devam eden en büyük yatırım projeleri olan Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali'ni yaklaşık 11 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirten Laukenmann, havalimanı inşaatını önemli işlere imza atan IC İçtaş ile yürüttüklerini ekledi. Projeyle birlikte terminalin mevcut kullanım kapasitesini yüzde 100'e yakın artırmaya ve terminalin alt yapısını en yeni teknolojik sistemlerle donatmaya hazırlandıklarını söyleyen ICF Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann sözlerini, ICF Airports yönetiminin Türk havacılık sektörü ve Türkiye'nin genel tanıtımı için büyük önem arz eden Uluslararası Havalimanları Birliği (ACI-Airports Council International) toplantılarına ev sahipliği yapmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu söyleyerek noktaladı. Türkiye'den havacılık uzmanlarının ve ICF Airports yetkililerinin de katılacağı toplantılar, 2 Ekim 2009 Cuma günü sona erecek.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21