• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

2010 TANITIMINI 5 AJANS YAPACAK

2010 TANITIMINI 5 AJANS YAPACAK
2010 tanıtım ihalesinin sonuçlarını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açıkladı

TURİZMİN SESİ


45 kuruluşun katıldığı ihale sonucuna göre; Türkiye'nin 2010 yılı tanıtımını 5 ayrı bölüm halinde 5 ayrı ajans yapacak. Reklam ihalesi için 5 kuruluşa ödenecek toplam rakam ise 45 milyon dolar olacak.

2010 Yılı Türkiye reklam kampanyası ihale sonuçları Swissotel'de düzenlenen bir basın toplantısı ile açıklandı. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUROFED Başkanı Ahmet Barut, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TUREB Başkanı Şerif Yenen, AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, TYD Başkan Yardımcısı Melih Halefoğlu, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve çok sayıda turizmci katıldı.

Kampanya sonuçlarının duyurulacağı toplantıda sunum konuşmasını Tanıtma Genel Mürüdü Cumhur Güven Taşbaşı yaptı

GÜNAY: AMACIMIZ TÜRKİYE'NİN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK
Toplantıda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin 2009 yılında turizm alanında sergilediği performansı kısaca özetledikten sonra 2010 yılı tanıtım stratejisi hakkında bilgi verdi. Ekim ayında Berlin'de düzenlenen reklam ihalesinin mümkün olduğunca katılımcı bir şekilde yapılması için gayret gösterdiklerini söyleyen Günay, amaçlarının Türkiye'nin marka değerini yükseltmek olduğunu belirtti.

Tülin Şahin bu yıl da DDF'in hazırladığı afişlerde yer alacak
Bakan Günay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz mümkün olduğunca katılımcı bir süreç izlemeye gayret ediyoruz. Amacımız Türkiye'nin marka değerini yükseltmek. Bir yandan Türkiye'yi ülke olarak ön plana çıkartırken diğer yandan İstanbul, Antalya, Kapadokya, İzmir, Muğla gibi destinasyon odaklı tanıtım çalışmaları yapıyoruz.

"TANITIMIN ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ"
"2009 yılı başlangıcında bütçe kısıntıları baştan hepimiz kaygılandırmıştı. Ama bir yandan Bakanlığımızı döner sermaye imkanlarını kullandık bir yandan kamunun bize sağladığı ek imkanları kullandık ve bir önceki yıla yakın 100 milyon dolar civarında bir bütçe oluşturduk. Bu yıl da bu çerçeve içerisinde bir bütçe oluşturmaya gayret göstereceğiz. Bakanlığın kaynaklarını tanıtımın önemini bilerek kullanmaya çalışıyoruz.
Dünyada böyle bir kriz dönemde, insanların önceliklerini değiştirebilecekleri bir dönemde tanıtımın sürekliliğinin, agresif ve yaygın bir tanıtımın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Bunun için tanıtımdan katiyen özveride bulunmamak, başka işlerden özveride bulunmak ama tanıtımdan özveride bulunmamak gibi bir niyet ve kararlılığımız var. Bunu geçen yıl büyük zorluklarla önemli ölçüde başardık. Bu yıl da aynı şekilde başaracağız. Başladığımızdaki bütçe ne kadar olursa olsun bir önceki yıl seviyesinde tanıtım kampanyası yapmaya çalışacağız. Maliye Bakanlığı ile reklam ihalesinin 1 yıldan uzun döneme yayılması için özel bir çalışma içindeyiz."

Toplantıya Bakan Günay'ın yanı sıra turizm sektörünün önde gelen isimleri katıldı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıklanan ihale sonuçları şöyle: ABD Kanada, Meksika, İspanya, İtalya, Hindistan, Japonya, Fransa, Balkan ülkeleri: M&C Saatchi İngiltere, İskandinav ülkeleri ve Orta Avrupa: DDF Rusya, Ukrayna, Türki cumhuriyetler: İconisus Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Suudi Arabistan, İsrail, Mısır, İran, Suriye: Medium Re/İnbar konsorsiyumu
Çin, Malezya, Singapur, Tayland, Enonezya: B Tops

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21