• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

2010 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

2010 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Dünyanın en ilham veren kenti İstanbul önümüzdeki bir yıl boyunca Türkiye'ye, Avrupa'ya ve bölge ülkelerine Avrupa Kültür Başkenti olarak ilham verecek.

TURİZMİN SESİ


Sahip olduğu benzersiz enerji ile dünyanın en ilham verici kenti İstanbul, 16 Ocak'ta 2010 Avrupa Kültür Başkenti unvanının resmi kutlamasında İstanbullulara ve üst düzey uluslararası konuklara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İstanbul'un yedi farklı noktasında gerçekleştirilecek kutlamalarda İstanbul'un enerjisi, ülkemizin kültür-sanat alanında kendi kulvarlarının en önemli isimleri ve uluslararası üne sahip özel gösteri ekiplerinin performanslarında bir kez daha kendini gösterecek. Takvimlerin 2010 yılını göstermesiyle birlikte İstanbul artık, Avrupa'nın Kültür Başkenti unvanına sahip. Dünyanın en ilham veren kenti İstanbul önümüzdeki bir yıl boyunca Türkiye'ye, Avrupa'ya ve bölge ülkelerine Avrupa Kültür Başkenti olarak ilham verecek.

Bu özel yılın resmi açılış kutlamaları, 16 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün teşrifleri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayeleri; Türk siyaset ve iş dünyasından önemli isimler, Avrupa ülkeleri ve Türkiye'ye komşu ülkelerden üst düzey devlet temsilcileri, kültür-sanat alanlarında uluslararası konuklar, Türk ve yabancı medya mensupları ve İstanbulluların katılımı ile gerçekleştirilecek. Açılış kutlamalarının ev sahibi olan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, 16 Ocak 2010 Cumartesi gecesi düzenlenecek görkemli organizasyon için final hazırlıklarını yürütüyor ve başta İstanbullular olmak üzere tüm Türkiye'yi açılış kutlamalarında İstanbul'un enerjisine ortak olmaya davet ediyor.

Avrupa'nın ve komşu ülkelerin siyasetçileri ve bürokratları 16 Ocak için İstanbul'da olacak Açılış kutlamaları, Haliç Kongre Merkezi'nde uluslararası ve ulusal protokol ve davetlilere yönelik olarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün teşrifleri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilecek açılış seremonisiyle başlayacak. Geceye Avrupa Birliği ülkelerinden ve Türkiye'ye komşu diğer ülkelerden Bakanlar ve kültür-sanat alanlarında üst düzey bürokratlar katılacak. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakanın kutlamaları başlatmasıyla altın boynuz Haliç unutulmayacak bir havai fişek ve ışık gösterisine ev sahipliği yapacak. Haliç'teki bu gösteri Taksim, Kadıköy, Sultanahmet, Beylikdüzü, Pendik ve Bağcılar'daki kutlama merkezlerindeki dev ekranlardan izlenebilecek.

Haliç'teki tören, koreografisi Yekta Kara tarafından gerçekleştirilen özel bir sahne performansıyla devam edecek. Dansı, operayı, şiiri ve unutulmaz ezgileri içerecek, alanının önde gelen isimlerinin sahneye koyacağı performans tam bir saat boyunca seyredenlere unutulmaz anlar yaşatacak. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kutlamaları gece boyunca eş zamanlı olarak kentin farklı noktalarında İstanbullular ile ünlü şarkıcı ve grupları, yerli ve yabancı gösteri topluluklarının özel performanslarını buluşturacak. Megastar Tarkan, Mor ve Ötesi, Mercan Dede, Nil Karaibrahimgil, Kıraç ve Zara İstanbullularla meydanlarda buluşacak. Gecenin en unutulmayacak anları arasında Taksim Meydanı'nda Tarkan konserinin hemen öncesinde gerçekleşecek ateş gösterisi ve Kadıköy Meydan'ındaki dev balonların gösterileri yer alıyor.

İstanbul'da kesintisiz sanat 16 Ocak tarihinin bir diğer unutulmazı ise, artık resmen Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'da İstanbullulara kesintisiz sanat imkanının sunulacak olması. Bu özel gece için İstanbul'da birçok müze saat 24.00'e kadar kapılarını açık tutacak. İstanbullular ve gecenin organizasyonu için kente davet edilen uluslararası diplomatlar, basın mensupları ve kültür sanat dünyasının önde gelen isimleri belki de hayatlarında ilk kez böylesine önemli kültür mabetlerini gecenin ilerleyen saatlerinde gezebilme fırsatı bulmuş olacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21