• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

20 YILIN “ŞAMPİYON”LAR SAHNEDE

20 YILIN “ŞAMPİYON”LAR SAHNEDE
Sabancı Vakfı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği Türkiye Halk Dansları Yarışması, 20'nci yılında özel bir buluşmaya ev sahipliği yaptı
TURİZMİN SESİ
HABER MERKEZİ-Türkiye'nin dört bir yanından halk danslarının en güzel örneklerinin sergilendiği ve her yıl görsel bir şölene dönüşen yarışmada, bu yıl “20 yılın birincileri” yarıştı. 15 Mayıs 2012 Salı günü Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde düzenlenen ve heyecanlı anlara sahne olan Türkiye Halk Dansları Yarışması'nın birincisi Yedirenk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği oldu. 20. Türkiye Halk Dansları Yarışması'nın finali, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Türkan Sabancı, Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı Hüsnü Paçacıoğlu, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 20. Türkiye Halk Dansları Yarışması ile ilgili olarak ilettiği mesajda: “Ülkemizin kültürel değerlerini yaşatan Türkiye Halk Dansları Yarışması 20 yılını geride bıraktı. Ülkemizin dört bir köşesinden halk oyunları, ritimleri, renkleri, davulu, kemençesi, zeybek'i, halay'ı, horon'u ve daha niceleri 20 yıl boyunca Türkiye Halk Dansları Yarışması'nda buluştu. Bu çok renkliliği temsil eden topluluklar sadece yarışmadı, Anadolu'nun zenginliğini bizlere doyasıya hissettirdiler. Birinciler ülkemizi yurt dışında da temsil edip, kültürel zenginliğimizin dünyaya açılan penceresi oldular” dedi.

Ülkemizin halk dansları açısından dünyanın en zengin ülkesi olduğunu vurgulayan Sabancı, “Biz de ülkemizin halk danslarındaki kültürel kimliğini bu yarışma ile 20 yıldır gelecek nesillere aktarmaktan mutluyuz, gururluyuz” dedi. Yarışmanın 20'inci yıl dönümünü hafızalara kazımak istediklerini belirten Sabancı, 20 yıl boyunca yarışmada birinci olmuş olan takımları 20. Türkiye Halk Dansları Yarışması'nda buluşturduklarını söyledi.

20 yılın “şampiyon”ları sahnede
20. Türkiye Halk Dansları Yarışması'nda 20 yılın en başarılı ekipleri yarıştı. Yarışmada, Türkiye'nin dört bir yanından halk dansları toplulukları görsel bir şölene imza attı. Finalde, Türk Halk Müziği'nin ünlü ismi Sümer Ezgü de, mini bir konser vererek, izleyenlere ve yarışan ekiplere keyifli dakikalar yaşattı. Yarışmanın birincisi Yedirenk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (Kırklareli Yöresi), ikincisi Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (Üsküp Yöresi), üçüncüsü Yalova Turizm ve Folklor Araştırma Geliştirme Derneği (Fethiye Yöresi), dördüncüsü Tuana Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (Trabzon Yöresi) ve beşincisi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Karagöz Halk Dansları Topluluğu (Bursa Yöresi) oldu. Mansiyon ödülleri; Anadolu Folklor Vakfı Halk Dansları Topluluğu (Kırşehir Yöresi), İzmir Çiğli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü (İzmir Yöresi), Kartal Folklor Derneği (Bitlis Yöresi), Kütahya Merkez Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü'ne (Kütahya Yöresi) verildi. Gecede birinci olan topluluk 20.000 TL, ikinci 17.500 TL, üçüncü 15.000 TL, dördüncü 13.000 TL ve beşinci 11.000 TL ile ödüllendirilirken, mansiyon kazanan gruplara 7.500'er TL'lik ödül verildi. Dereceye girenler ödüllerini Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan'ın elinden aldı.

20 yılda 400 topluluk ile 20 binden fazla dansçı yarıştı
Sabancı Vakfı'nın, kültürel ve folklorik değerleri yaşatmak isteyen halk dansları topluluklarını desteklemek amacıyla düzenlediği Türkiye Halk Dansları Yarışması 20 yılını geride bıraktı. Yarışmada 20 yıl boyunca Anadolu kültürünü temsil eden halk danslarının en güzel örnekleri sergilendi. En iyi halk dansları topluluklarını seçmek için Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen eleme ve provalar toplam 960 saat sürdü ve 165 bin kilometre yol kat edildi. Bugüne kadar 400 topluluk ve 20 binden fazla dansçıyı ağırlayan yarışmada, 200'e yakın ödül verildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21