• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

2.GALATA TASARIM FESTİVALİ BAŞLADI

2.GALATA TASARIM FESTİVALİ BAŞLADI
Beyoğlu Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek Türkiye'deki ünlü tasarımcılar için “Galata Tasarım Festivali” düzenledi

TURİZMİN SESİ


Galata Meydanı'nda ikincisi düzenlenen festival, aynı zamanda Türkiye'nin ilk tasarım pazarı olma özelliğini taşıyor. Ünlü tasarımcıların ürünleri tezgahlarda satılıyor. Galata Tasarım Festivali'nin açılışı dün yapıldı.

Galata Meydanı'nda birbirinden farklı binlerce tasarım ürün sergilenip satılıyor. Türkiye'nin ünlü tasarımcılarının eserleri ikinci kez Galata Tasarım Festivali'nde buluştu. Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği ve paperwork sanatçısı Devran Mursaloğlu tarafından organize edilen Galata Tasarım Festivali 9 – 12 Haziran tarihleri arasında misafirlerini ağırlıyor. Geçtiğimiz yıl hayli ilgi çeken ve ikincisi de merakla beklenen festivalde 74 tasarımcı 1000'den fazla ürünle yer alıyorlar.

Galata hak ettiği değeri kazanıyor
Galata Tasarım Festivali'nin açılış kurdelasını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tasarımcılarla birlikte kesti. Başkan Demircan “Beyoğlu'nun ekonomik değerleri turizm, kültür ve sanattır. Bu nedenle kültür sanat festivallerine önem veriyoruz. Galata Kulesi ve çevresi git gide güzelleşiyor. Bu festivallerle çevreye aynı zamanda mesaj veriliyor. Beyoğlu'nun kültür sanat merkezi olduğunu vurgulamak istiyoruz. Geçen hafta Galata Moda Festivali'ni yaptık. Modacıları, tasarımcıları Galata'da buluşturuyoruz. Üretimleri, merkezleri artık Galata'ya kayıyor. Galata hak ettiği değeri kültür ve sanatla dolayısıyla bu festivallerle kazanacak” dedi.

Tasarımcılar adına konuşan Devran Mursaloğlu ise “İstanbul'un silüetinde ayrı bir yeri olan Galata Kulesi'nin hemen dibinde böyle bir festivalin düzenleniyor olması çok anlamlı. Beyoğlu Belediyesi geçtiğimiz dönemde de sanata ve tasarıma gereken değeri verdi, vermeye devam ediyor. Başkan Ahmet Misbah Demircan'a bu nedenle çok teşekkür ediyoruz. Bu festival aynı zamanda Türkiye'nin ilk ve tek tasarım pazarı olma özelliğini de taşıyor. Vatandaşlar saat 11.00 ile 22.00 arasında açık kalacak olan Galata Tasarım Festivali'ndeki standlardan keyifli alışverişler yapabilecekler” diye konuştu.

Kahveler karışmayacak
Sanat ve tasarım sevenler kitaptan takıya, kıyafetten saksıya, çantadan sabunluğa, camdan seramiğe, keçeden kağıda kadar pek çok tasarım harikası ürünü bir arada bulabiliyorlar. Bu yıl festivalin ilgi çeken tasarım objelerinden biri kahve fincanı. Birsen Canbaz, kalabalık misafirler için pişirilen kahvelerin 'sade' 'orta' ya da 'şekerli' mi olduklarının belli olması için bir fincan tasarladı. Fincan tabağında 'sade', 'orta', 'şekerli' yazıları noktalarla belirlenmiş. Fincan sapında ise küçük bir ok bulunuyor. Bu ok kahvenin hangi tatta olduğunu gösteriyor. Fincanlar 30 TL'ye satılıyor. Geçtiğimiz yıl dört yapraklı yonca ve saksısı ile hayli dikkat çeken tasarımcı Birsen Canbaz “Bu sene dört yapraklı yonca getiremedik. Yoncaları yurtdışından getiriyorduk. Geçtiğimiz yıl herkesin dikkatini çekti ve hayli satış yaptık” diye konuştu.

Bıyıklı, küpeli tişörtler
Festivale Bursa'dan katılan Orkide Alakoç ise tişörtleriyle dikkat çekiyor. Ünlülerin baskılarının yer aldığı tişörtlerde küpeler, bıyıklar, kolyeler, kaşlar, saçlar çıkabiliyor. Örneğin padişah Yavuz Sultan Selim'in bıyıkları, İbrahim Tatlıses'in de aynı şekilde bıyıkları ve kaşları 'portatif' yani yıkama sırasında çıkabiliyor. Zaten kıyafetlerde dikkat çekenler de bu çıkabilen bölümler… Orkide Alakoç “Bu festivalde olmak çok güzel. Çünkü ürünlerimizi hem sergiliyor hem de satabiliyoruz. Ancak asıl güzel olan böylesine tarihi bir alanda bulunabilmek” dedi. Tişörtlerin fiyatları 30-70 milyon arasında değişiyor.



Festivalde, “Takı Tasarımcılar Portalı” 30'dan fazla tasarımcıyla yer alıyor. Her gün düzenleyecekleri bir çalışma-öğretme etkinliğinde takının değişik kollarında uygulamalar sunacaklar.

Çinli üniversite öğrencileri de ziyaret etti
Galata Tasarım Festivali'nin bu yıl sürpriz konukları da vardı. Çin'den gelen Hong Kong Üniversitesi öğrencileri birbirinden değerli tasarımları dikkatle incelediler. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'la bir süre sohbet eden Çinli öğrenciler “Çin dünyayla rekabet halinde. Ancak taklit ve kopya ürün yapmanın dışına çıkabilmeliyiz. Bu nedenle İstanbul'a turist olarak geldiğimiz şu günlerde tasarım festivali olduğunu duyduğumuzda özellikle kaçırmak istemedik” dediler. Çinli öğrencilerin tezgahlardaki ürünleri bol bol fotoğraflamaları da dikkatlerden kaçmadı.


Galata Tasarım Festivali'ne katılan tasarımcılar
Elif Karadayi
Take a way
4 Mevsim
Reyhan Çezik
Turqs
Sabrina Fresko Simya Galeri
Özlem Tuna
Bun Design
Öykü Thurthon art i choke
Takı Tasarımcılar Portalı
Be Made Ceramic Berra Alkan
Elif Sözen
Blisskiss
No 39 Didem'in İzi
Sadi Tekin Pick Me
Avşar Gürpınar Duganga
Evihan
Hande Bitlen
Alternatif Yayıncılık Kitapevi
Mine Kerse Şapka Çanta
Meliha Babalik
Yalos
Kare Deri
Nurdan Şen
Nesrin Dugan
Zeynep Aksungar
Gül Pamuk
Simla Atay
Sezen Uygur Yumuşak Şeyler
Camekan
SeliKkohen
Lesya Demschenko
Sadullah Çekmece
Devran Mursaloğlu
Birsen Canbaz seramik
Bun Cafe
Sezen Floral Design

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21