• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

150 İŞADAMI TORONTO’DA BULUŞTU

150 İŞADAMI TORONTO’DA BULUŞTU
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), 20-22 Haziran 2010 tarihlerinde Kanada'nın Toronto kentinde G20 Zirvesi öncesi düzenlenen G20 YES (G20 Genç Girişimciler Zirvesi)'nde Türkiye'yi temsil etti
TURİZMİN SESİ
Düzenlenen zirvede finans kaynaklarına erişim zorluğu, vergi ve regülasyonlar, teşvik ve destekler, eğitim ve girişimcilik kültürü gibi birçok konuda değerlendirmeler yapıldı, çözüm önerileri masaya yatırıldı. G20 üyesi ülkelerin ulusal genç işadamı derneklerinin temsilcilerinin katıldığı Zirve'ye Kanada Genç Girişimciler Vakfı (CYBF) ev sahipliği yaptı. Zirve kapsamında başkanlar ve sherpa'ların katıldığı stratejik toplantıların yanı sıra panel oturumları ve işadamları arasında iletişimi arttırmaya yönelik tanışma toplantıları ve mesleki çalışma grupları da organize edildi.

Zirveye Kanada Hükümeti'ni temsilen Kanada Sanayi Bakanı Tony Clement ve KOBİ Bakanı Ron Moore katıldı.

16 ülkeden 150 işadamının katıldığı zirvede TÜGİAD'ı temsilen TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ferda Kertmelioğlu, TÜGİAD Kanada Temsilcisi Deniz Fişekçi, TÜGİAD Genel Sekreteri Engür Rutkay, TÜGİAD Uluslarası İlişkiler Komisyonu Üyesi Mehmet Özkaya ve TÜGİAD Üyesi Doruk Coşkunsu vardı.

G20 Genç Girişimciler Zirvesi'nin hedefi, G20 ülkeleri nezdinde etkin bir “genç girişimci lobisi” oluşturmak ve farklı ülkelerde benzer zorluklarla mücadele eden genç girişimcilerin ortak sesi olmaktı. TÜGİAD'ın zirvedeki amacı ise, G20 Genç Girişimciler Zirvesi'ne katılan tüm temsilcileri dünyada 'Genç Girişimcilik Ruhu'nun geliştirilmesi için ittifak oluşturmaya davet etmek oldu.

Zirve sonrasında tüm taraflarca imzalanan zirve bildirisinin Kanada Sanayi Bakanı Tony Clement tarafından resmen B20 (G20 Business Summit) ve G20 Liderler Zirvesi'ne iletileceği bilgisi paylaşıldı.

G20 Genç Girişimci Zirvesi temsilcileri bu bildiride beş ana konuya işaret ederek mesaj verdiler.

Finansman kaynaklarına erişim: Konuyla ilgili yapılan görüşmede tüm G20 ülkelerinde ön plana çıkan sıkıntının finansmana erişim zorluğu olduğu belirlendi. Değerlendirmeye göre bu durum özellikle şirket kurulum aşamasındaki yeni girişimcilerde çok daha fazla görülüyor. Bu nedenle, hükümetler “yeni girişimcileri ve projelerini” destekleyecek alternatif mekanizmalar geliştirmelidir.

Vergi ve regülasyonlar – bürokrasi: Karmaşık bürokratik yapı ve aşırı vergi yükleri genç girişimcileri yatırım yapmaktan uzaklaştırıyor. Hatta gençleri girişimci olmaktan uzaklaştırıyor. Hükümetler, “girişimciliği ve özellikle yeni iş kuracak olan girişimcileri” daha anlaşılır bir mevzuat ve daha düşük vergi uygulamaları ile desteklemelidir.

Teşvik ve destekler: Genç girişimciler, muhtelif stk, özel sektör, eğitim kurumları veya devlet kurumlarından destek almaya çalışmaktalar. Ancak destek paketleri son derece dağınık ve birçok ülkede yetersiz kalıyor. “Kimin neyi ne kadar desteklediği, neye destek verildiğinin?” altının çizildiği görüşmelerde ülkedeki kobi'lerin ve yeni girişimcilerin büyük bir bölümünün bu destek mekanizmalarından bile haberdar olmadıklarına değinildi. Hükümetler, stk'lar, özel sektör ile koordineli olarak, “uluslararası uygulamaları ve anlaşmaları dikkate alarak” bu destek mekanizmalarının bilinirliğinin arttırmalı, daha kolay ulaşılır hale getirmelidir.

Eğitim: Zirvede değerlendirilen başka bir konu ise ilk ve orta öğretim çağlarında çocuklara her şeyin öğretildiği ancak ekonomi ve paranın öğretilmediği oldu. “Girişimcilik kültürü ve yetenekleri” ilk ve orta öğretim çağından itibaren üniversitelerde sürdürülecek şekilde sistemli olarak öğretilmelidir.

Girişimcilik kültürü: Temsilciler girişimciliği bir kariyer olarak tanımlarken girişimcilik konusunda ülkelerde oluşan farklı algılamalara da değindi. Bazı ülkelerde girişimcinin başarısızlığı, gelecekte işlerini geliştirmesine ve hatasız çalışmasına fayda sağlayacak bir tecrübe olarak değil, adeta bir utanç kaynağı gibi görülmektedir. Ülkede girişimciliğin gelişimi ve doğru algılanması için hükümetlere, girişimcilerin engin tecrübelerinden istifade etmeleri öneriliyor.

Zirveye katılan G20 üyesi ülke temsilcileri ile birlikte TÜGİAD da bu bildiriye imza attı.

2011 “G20 GENÇ GİRİŞİMCİLER İTTİFAKI” FRANSA'DA

G20 Genç Girişimciler Zirvesi'nde alınan önemli kararlar şöyle sıralandı:

• 2011 G20 Genç Girişimciler zirvesi Fransa'da yapılacak.

• Bu resmi oluşumun adı “G20 Genç Girişimciler İttifakı” olarak anılacak.

• Yukarıda sıralanan 5 ana başlıkta görev güçleri oluşturulacak, ülkeler bu konularda bilgi ve tecrübe alış-verişi yapacak.

• 2011 Fransa öncesi, başkanlar ve sherpa'lar Güney Kore'de “G20 Genç Girişimciler Stratejik İş Planı” oluşturulması için bir araya gelecek.

• Sadece G20 değil tüm dünya ülkelerinde “girişimcilik kültürü ve gelişimi” için ortak çalışmalar yapılacak.


KATILIMCILAR:
AVUSTURALYA : Enterprise Network for Young Australians (ENYA)
BREZİLYA : Serviço Brasileiro de Apoio às Micro e Pequenas Empresas (SEBRAE)
KANADA : Canadian Youth Business Foundation (CYBF)
AVRUPA BİRLİĞİ : Europena Confederation of Young Entrepreneurs (YES for Europe)
FRANSA : Les Journées de l'Entrepreneur
ALMANYA : Junior Chamber International Germany
HİNDİSTAN : Confederation of Indian Industry – Young Indians
İTALYA : National Federation of Young Entrepreneurs of Confindustria
JAPONYA : Junior Chamber International Japan
MEKSİKA : Comisión Nacional de Empresarios Jovenes de Coparmex
GÜNEY KORE : Young Entrepreneurship Society of Korea (YES Korea)
RUSYA : US Russia Center for Entrepreneurship
S. ARABİSTAN : The Centennial Fund
TÜRKİYE : Young Businessmen Association of Turkey (TUGIAD)
İNGİLTERE : Enterprise UK + Institute of Directors
ABD : Entrepreneurs' Organization
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21