• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Hollanda Çanakkale Barış Müzesine 2 Özel Konuk

Hollanda Çanakkale Barış Müzesine 2 Özel Konuk
Bülent -Buğra Türker Çanakkale Barış müzesinin fedakar ve gizli kahramanı 80 yaşındaki Zehra Türker ananın konukları Çanakkale valimizin eşi Hanife Erkal ile Çanakkale Komutanın eşi Songül İnce oldular
TURİZMİN SESİ- ERDOĞAN DEMİR

Hollanda da geçen yıl Çanakkale’nin 100. yılı nedeniyle dünyada ilk kez  Rotterdam’da Türker ailesinin kendi 2 katlı  bahçeli 309 m2 evlerinde hiç bir kişi ve kuruluştan en ufak bir destek almadan yaptıkları ve bu yıl yine hizmete soktukları  Bülent -Buğra Türker  Çanakkale Barış müzesinin fedakar ve gizli kahramanı  80 yaşındaki Zehra Türker ananın  konukları Çanakkale valimizin eşi Hanife Erkal  ile Çanakkale Komutanımızın eşi Songül İnce idi.

hollanda-canakkale-baris-muzesi,2.jpg
 
Geçen yıl  binlerce Yerli ve yabancı konuğu misafir eden  ve onlara çay , kahve , börek , uzum hoşafı, ayran ikram ederek gönülleri fetheden Zehra ana,   özel konuklarla  ilgilenmekten mutluluk duyduğunu belirterek ”  Babam ve dedem bana Çanakkale’yi yaşattılar canlı canlı anlattılar  o bir ulusun varoluşudur. Atatürk ve silah arkadaşlarına bu gün her şeyimizi borçluyuz” dedi.
 
Çanakkale valimizin eşi Hanife Erkal hanımefendi ise “Bizim Hollanda Platformun organizesi ile   Çanakkale sanat Tiyatrosu ile birlikte Hollanda ya geldik. 3 şehirde tiyatro gösterileri büyük ilgi gördü.Geldiğimizde herkes bize  Hollanda’nın Rotterdam şehrinde  bir Türk ailenin kurmuş olduğu  Çanakkale müzesinden bahsetti ve dünyada tek olduğunu söylediler. Çok merak ettik ve heyecanlandık.  Geldiğimizde muhteşem eser ve malzemelerle karşılaştık. Adeta şoke oldum. Bu kadar muhteşem ve  ender eserleri 20 yıldır toplayan  80 yaşındaki Zehra Türker in oğlu Bülent Türker ve torunu Buğra Türker ile bu işi gönüllü yapıyorlar. Bizi çok iyi ağırladılar.Tek bayrağı, Sancak kuranını, silah ve  süngüler ve yüzlerce belge ve dokum karşısında söyleyecek söz bulamadım.Zehra ana geçen yıl olduğu gibi bu yılda yine  tüm konuklara ikramda eksik kalmıyor.  Çanakkale komutanımızın eşi Songül İnce de bir asker eşi olarak çok gururlandım. Muhteşem ötesi. 4 oda malzeme dolu. Gördüğümüz malzemelerin 2 katı kadarda  dolaplarda sergilenmemiş yer darlığı nedeniyle. Daha 2 müze yapılacak kadar malzeme var.  Bunu bir hobi ve Türkiye sevdalısı olarak yapan 3 nesil Türker ailesini kutluyorum. Bülent Türker zaten Hollanda’dan Kraliyet Şövalyelik, 40 yılın en iyi kalpli insan ödülü gibi birçok ödül almış. Zehra ana bu işi o kadar zevkle yapıyorki gurur duyduk. Kendilerine  bir asker eşi olarak teşekkür ediyorum. Kutluyorum. Bizim Hollanda Platformu Başkanı Fehmi Uzun bey ve tüm sivil toplum örgütlerine bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Bize çok güzel ev sahipliği yaptılar. Abdülkadir Katra ve Çanakkale tiyatro grubuna da ayrıca  teşekkürler. Ekipte müzeyi gezmiş çok mutlu olmuşlar.” şeklinde konuştu.
 
Müze sahibi Bülent Türker ise  “20 yılı aşkın sürenin emeği bunlar  Çanakkale anlatılmaz yaşanır. Burda  binlerce insana Çanakkaleyi yaşatıyoruz. Müze Halkla ilişkiler müdürümüz Erol Sanburkan’ın çabaları ile müze uluslararası  ün kazandı.   Müze bu güne kadar park ve giriş ücreti almadan  devam etti. Müzenin gizli kahramanı annem 80 yaşındaki Zehra Türker’dir . Binlerce konuğa  çay kahve ve börek, çörek ikramı yaptı. Her gün gece gunduz evin temizlik ve bakımını yaptı. Çocuklara üzüm hoşafı ve kuru ekmek  bulgur pilavı ile  Çanakkaleyi yaşattı. .Her gelen öğrenciye Türk bayrağı, poster ve ziyaret belgesi verdik. Binlerce kitabı ücretsiz imzaladık. Bu bir sevdadır. Bize bu güne kadar kimse  bir lira dahi maddi destekte bulunmadı. Devletimizin ilgisizliği bizi uzuyor. Bizler her şeyimizi Çanakkale’ye borçluyuz. ” dedi.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21